mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da Kuduz Hastalığı Anlatıldı!

Sağlık 28.06.2022 - 15:07, Güncelleme: 28.06.2022 - 15:07
 

Alanya’da Kuduz Hastalığı Anlatıldı!

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde Acil Servis, Enfeksiyon Hastalıkları, Aşı Birimi Sorumlu hekimlerine yönelik “ Kuduz şüpheli temas bildirimi” konulu eğitim semineri verildi. Eğitime; Gazipaşa, Manavgat gibi ve çevre ilçelerde görev yapan hekimler yer aldı.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen eğitimde,  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Biriminden Veteriner Hekim Ethem Örge katılımcılara; modül girişi, kuduz aşılama süreci, kuduz riskli temas sonrası profilaksi (hastalık meydana gelmeden hastalığın önlenmesi ) yaklaşımı , temas öncesi profilaksi önerileri, hastalığa ilişkin genel bilgiler, hastalıktan şüphelenilmesi durumunda yapılacaklar hakkında bilgi verdi. Kuduz hastalığının halk sağlığına tehdit oluşturan eski çağlardan beri bilinen en önemli enfeksiyon olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, “Aşı ile önlenebilecek bir viral hastalık olan kuduz sebebiyle dünyada her yıl tahminen 59 bin insan hayatını kaybetmektedir. Kuduz şüpheli hayvan ile temasta yara yerine yapılacak ilk yardım girişimleri konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisi en az 15 dakika su ve sabunla yıkanması, deterjan, iyot bileşiği ya da virüs öldürücü etkisi olan bir maddenin yarada kullanılmasıdır. Bu tanımlayıcı çalışma kuduz şüpheli hayvan ile temas sonrası yapılan ilk yardım girişimlerini belirlemek amacı ile yapılmıştır.” dedi.
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde Acil Servis, Enfeksiyon Hastalıkları, Aşı Birimi Sorumlu hekimlerine yönelik “ Kuduz şüpheli temas bildirimi” konulu eğitim semineri verildi. Eğitime; Gazipaşa, Manavgat gibi ve çevre ilçelerde görev yapan hekimler yer aldı.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen eğitimde,  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Biriminden Veteriner Hekim Ethem Örge katılımcılara; modül girişi, kuduz aşılama süreci, kuduz riskli temas sonrası profilaksi (hastalık meydana gelmeden hastalığın önlenmesi ) yaklaşımı , temas öncesi profilaksi önerileri, hastalığa ilişkin genel bilgiler, hastalıktan şüphelenilmesi durumunda yapılacaklar hakkında bilgi verdi.

Kuduz hastalığının halk sağlığına tehdit oluşturan eski çağlardan beri bilinen en önemli enfeksiyon olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, “Aşı ile önlenebilecek bir viral hastalık olan kuduz sebebiyle dünyada her yıl tahminen 59 bin insan hayatını kaybetmektedir. Kuduz şüpheli hayvan ile temasta yara yerine yapılacak ilk yardım girişimleri konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisi en az 15 dakika su ve sabunla yıkanması, deterjan, iyot bileşiği ya da virüs öldürücü etkisi olan bir maddenin yarada kullanılmasıdır. Bu tanımlayıcı çalışma kuduz şüpheli hayvan ile temas sonrası yapılan ilk yardım girişimlerini belirlemek amacı ile yapılmıştır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop