mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da Yaşayan Rus Müslüman Oldu

Yaşam 15.03.2022 - 12:09, Güncelleme: 15.03.2022 - 12:09
 

Alanya’da Yaşayan Rus Müslüman Oldu

Alanya’da yerleşik yaşayan Rus uyruklu Vladislav Chernıavskıı, Alanya Müftülüğü’nde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Alanya İlçe Müftülüğü’ne başvuran Rusya uyruklu Vladislav Chernıavskıı için Alanya Müftülüğü’nde “İhtida Merasimi” düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimde İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından İslam Dini’nin temel esasları hakkında Vladislav Chernıavskıı’ya özlü bilgiler verildi. Müftü İlhan konuşmasında; “Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslam’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı “Kelime-i Şehadet” ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz” dedi. İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın konuşmasının ardından Vladislav Chernıavskıı kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İsmini değiştirmek istediğini de belirten Vladislav Chernıavskıı yeni isminin “Yusuf” olmasını talep etti ve kayıtlara “Yusuf” olarak geçti. İhtida merasimi İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın yapmış olduğu dua ile tamamlandı. Müftü İlhan, İslamiyet’i seçen Rusya uyruklu Vladislav Chernıavskıı’yı tebrik ederek “İhtida Belgesi” ile birlikte Rusça Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Alanya’da yerleşik yaşayan Rus uyruklu Vladislav Chernıavskıı, Alanya Müftülüğü’nde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Alanya İlçe Müftülüğü’ne başvuran Rusya uyruklu Vladislav Chernıavskıı için Alanya Müftülüğü’nde “İhtida Merasimi” düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimde İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından İslam Dini’nin temel esasları hakkında Vladislav Chernıavskıı’ya özlü bilgiler verildi.
Müftü İlhan konuşmasında; “Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslam’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı “Kelime-i Şehadet” ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz” dedi.
İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın konuşmasının ardından Vladislav Chernıavskıı kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İsmini değiştirmek istediğini de belirten Vladislav Chernıavskıı yeni isminin “Yusuf” olmasını talep etti ve kayıtlara “Yusuf” olarak geçti. İhtida merasimi İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın yapmış olduğu dua ile tamamlandı. Müftü İlhan, İslamiyet’i seçen Rusya uyruklu Vladislav Chernıavskıı’yı tebrik ederek “İhtida Belgesi” ile birlikte Rusça Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop