mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

ALKÜ’den Fetih Kutlamalarında Çini Duvarı Sergisi

Kültür-Sanat 08.11.2021 - 16:48, Güncelleme: 08.11.2021 - 16:48
 

ALKÜ’den Fetih Kutlamalarında Çini Duvarı Sergisi

Alanya’nın 800. Fetih Yılı Onuruna düzenlenen I. Uluslararası “Selçuklu Sekizgeni” Çini Duvarı Projesi Sergisi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla açıldı.

I. Uluslararası “Selçuklu Sekizgeni” Çini Duvarı Projesi Sergisi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla Alanya’nın 800. Fetih Yılı Onuruna düzenlenen, etkinlikler kapsamında Alanya Kalesi’nde açıldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen serginin Koordinatörlüğünü Hacettepe Üniversitesinden Doç. Dr. Hüseyin Özçelik üstlenirken, sergi küratörlüğünü ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden Öğr. Gör. Serdar Aslan üstlendi. Anadolu’da 13. yüzyıldaki sanat anlayışından esinlenerek eserlerin tasarlandığını dile getiren Öğr. Gör. Serdar Aslan, “Günümüz sanatsal yaklaşımları ile üretilmiş olan çalışmalar, kültür, estetik ve sanatsal zarafetinin zenginliğini gösteriyor. Katılımcı sanatçılar eserlerini tasarlarken, Türkiye Selçukluları çinilerinde yer alan insan, aslan, kurt, kuş, tavşan, at, eşek, ayı, deve, grifon, siren, güneş, bitki, geometrik birimler ve çift başlı kartal desenlerinden esinlenmişlerdir.” dedi.  Türkiye’de bulunan 30 üniversitenin ilgili bölümlerinde çalışmalarını sürdüren akademisyen sanatçının yanı sıra, K.K.T.C., Türkmenistan, İran, Rusya ve Almanya’dan toplamda 118 sanatçı eserleri ile katılımda bulundu. Alanya’nın 800. Fetih Yılı onuruna düzenlemiş olan sanatsal proje, uluslararası platformda üç boyutlu eser katılımı ile Covid-19 Pandemi döneminde düzenlenmiş olan, ilk sanatsal proje niteliği taşıyor.    
Alanya’nın 800. Fetih Yılı Onuruna düzenlenen I. Uluslararası “Selçuklu Sekizgeni” Çini Duvarı Projesi Sergisi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla açıldı.

I. Uluslararası “Selçuklu Sekizgeni” Çini Duvarı Projesi Sergisi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla Alanya’nın 800. Fetih Yılı Onuruna düzenlenen, etkinlikler kapsamında Alanya Kalesi’nde açıldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen serginin Koordinatörlüğünü Hacettepe Üniversitesinden Doç. Dr. Hüseyin Özçelik üstlenirken, sergi küratörlüğünü ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden Öğr. Gör. Serdar Aslan üstlendi.
Anadolu’da 13. yüzyıldaki sanat anlayışından esinlenerek eserlerin tasarlandığını dile getiren Öğr. Gör. Serdar Aslan, “Günümüz sanatsal yaklaşımları ile üretilmiş olan çalışmalar, kültür, estetik ve sanatsal zarafetinin zenginliğini gösteriyor.

Katılımcı sanatçılar eserlerini tasarlarken, Türkiye Selçukluları çinilerinde yer alan insan, aslan, kurt, kuş, tavşan, at, eşek, ayı, deve, grifon, siren, güneş, bitki, geometrik birimler ve çift başlı kartal desenlerinden esinlenmişlerdir.” dedi. 
Türkiye’de bulunan 30 üniversitenin ilgili bölümlerinde çalışmalarını sürdüren akademisyen sanatçının yanı sıra, K.K.T.C., Türkmenistan, İran, Rusya ve Almanya’dan toplamda 118 sanatçı eserleri ile katılımda bulundu. Alanya’nın 800. Fetih Yılı onuruna düzenlemiş olan sanatsal proje, uluslararası platformda üç boyutlu eser katılımı ile Covid-19 Pandemi döneminde düzenlenmiş olan, ilk sanatsal proje niteliği taşıyor.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop