mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Aşırı Terleme Sorunundan 15 Dakikada Kurtulabilirsiniz

Sağlık 20.06.2022 - 14:52, Güncelleme: 20.06.2022 - 15:01
 

Aşırı Terleme Sorunundan 15 Dakikada Kurtulabilirsiniz

Günlük hayatta terleme sorunu yaşayan kişiler aşırı olması durumunda rahatsız olabilmektedir. Bu durum yaşan kalitenizi de düşürebilmektedir. Aşırı terleme konusunda neler yapılabileceğini Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutlu açıkladı.

Vücudumuz ısı dengesini korumak için terleme yöntemi ile kendisini korumaya alır. BU durum bazen normal düzeyde olsa da kimileri için can sıkıcı bir hal alabilmektedir. Aşırı terleme konusunda neler yapılabileceği sık sık araştırılmaktadır. Bu konu hakkında açıklama Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemal Asım Kutlu’dan geldi. Bu sorunu yaşayan kişilerin sosyal ortamlardan kaçındığı toplum içerisine çok girmek istemediği söyleyen Kutlu, terlemenin psikolojik olduğu gibi fiziksel nedenlerinin de olabildiğini ifade etti. Asım Kutlu, hiperhidrozisin (aşırı terleme) türü ya da nedeni ne olursa olsun tedavisinin yapılması gerektiğini dile getirdi. Terleme sorunun ikiye ayrıldığını söyleyen Prof. Dr. Cemal Asım Kutlu, Primer ve sekonder olarak sınıflandırıldığını aktardı. Kutlu, Aşırı terleme yaşayan kişiler için yaşam kalitesini arttıracak açıklamalarda bulundu. Genetik olarak ortaya çıkan terleme sorunun tedavisinin olmadığı konusundaki görüşlerin yanlış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kutlu, cerrahi bir müdahale olan endoskopik torasik sempatektomi ameliyatı (ETS) ile sorunun büyük ölçüde çözüme ulaştığını ifade etti. 15 DAKİKADA TERLEME SORUNUZDAN KURTULABİLİRSİNİZ Terleme sorunun kişiler tarafından ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Cemal Asım Kutlu, tedavi yöntemi hakkında da bilgi verdi. Göğüs cerrahisinin bu konu hakkında detaylı bir inceleme yaptığını ardından kişiye primer hiperhidrozis tanısı konulduğunu söyleyen Kutlu, daha sonra kişilere ameliyat hakkında açıklamalar yapıldığını söyledi. Kutlu, “Operasyon, koltuk altından yapılan 1 santimetrelik kesi ile göğüs içine girilerek video yardımı ile gözlemlenir. Göğüs içine yerleştirilen sempatik zincir bulunur ve hastanın terleme şikâyetine uygun olan seviyelerde zincir kesilip bırakılabilir, yakılıp bırakılabilir, klipslenebilir. Çoğu vakada dren koymaya gerek duyulmadan kesi kapatılır ve aynı işlem karşı tarafa da uygulanır. İşlem yapılır yapılmaz kişi bunun etkisini görür. El ve koltuk altı aşırı terlemesi olan hastalarda bu yöntemin başarı oranı yüzde 95’tir. Operasyon süresi her bir taraf için yaklaşık 15 dakikadır ancak ameliyat öncesi hazırlıklar dolayısıyla bu süre bir miktar uzayabilmektedir.”sözlerini aktardı. Bu yöntemin 18-65 yaş arası, aritmi (bradikardi) problemi olamayan herkese yapılabildiğini söyledi.
Günlük hayatta terleme sorunu yaşayan kişiler aşırı olması durumunda rahatsız olabilmektedir. Bu durum yaşan kalitenizi de düşürebilmektedir. Aşırı terleme konusunda neler yapılabileceğini Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutlu açıkladı.

Vücudumuz ısı dengesini korumak için terleme yöntemi ile kendisini korumaya alır. BU durum bazen normal düzeyde olsa da kimileri için can sıkıcı bir hal alabilmektedir. Aşırı terleme konusunda neler yapılabileceği sık sık araştırılmaktadır. Bu konu hakkında açıklama Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemal Asım Kutlu’dan geldi. Bu sorunu yaşayan kişilerin sosyal ortamlardan kaçındığı toplum içerisine çok girmek istemediği söyleyen Kutlu, terlemenin psikolojik olduğu gibi fiziksel nedenlerinin de olabildiğini ifade etti. Asım Kutlu, hiperhidrozisin (aşırı terleme) türü ya da nedeni ne olursa olsun tedavisinin yapılması gerektiğini dile getirdi. Terleme sorunun ikiye ayrıldığını söyleyen Prof. Dr. Cemal Asım Kutlu, Primer ve sekonder olarak sınıflandırıldığını aktardı. Kutlu, Aşırı terleme yaşayan kişiler için yaşam kalitesini arttıracak açıklamalarda bulundu.

Genetik olarak ortaya çıkan terleme sorunun tedavisinin olmadığı konusundaki görüşlerin yanlış olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kutlu, cerrahi bir müdahale olan endoskopik torasik sempatektomi ameliyatı (ETS) ile sorunun büyük ölçüde çözüme ulaştığını ifade etti.

15 DAKİKADA TERLEME SORUNUZDAN KURTULABİLİRSİNİZ

Terleme sorunun kişiler tarafından ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Cemal Asım Kutlu, tedavi yöntemi hakkında da bilgi verdi. Göğüs cerrahisinin bu konu hakkında detaylı bir inceleme yaptığını ardından kişiye primer hiperhidrozis tanısı konulduğunu söyleyen Kutlu, daha sonra kişilere ameliyat hakkında açıklamalar yapıldığını söyledi. Kutlu, “Operasyon, koltuk altından yapılan 1 santimetrelik kesi ile göğüs içine girilerek video yardımı ile gözlemlenir. Göğüs içine yerleştirilen sempatik zincir bulunur ve hastanın terleme şikâyetine uygun olan seviyelerde zincir kesilip bırakılabilir, yakılıp bırakılabilir, klipslenebilir. Çoğu vakada dren koymaya gerek duyulmadan kesi kapatılır ve aynı işlem karşı tarafa da uygulanır. İşlem yapılır yapılmaz kişi bunun etkisini görür. El ve koltuk altı aşırı terlemesi olan hastalarda bu yöntemin başarı oranı yüzde 95’tir. Operasyon süresi her bir taraf için yaklaşık 15 dakikadır ancak ameliyat öncesi hazırlıklar dolayısıyla bu süre bir miktar uzayabilmektedir.”sözlerini aktardı. Bu yöntemin 18-65 yaş arası, aritmi (bradikardi) problemi olamayan herkese yapılabildiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop