mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Avrupa Havalimanları Lise Mezunu Türk İşçi Arıyor

Gündem 13.08.2022 - 12:40, Güncelleme: 13.08.2022 - 12:40
 

Avrupa Havalimanları Lise Mezunu Türk İşçi Arıyor

Pandemide çalışanlarını işten çıkaran Avrupa havalimanları yaşanan kaosu bitirmek için harıl harıl eleman arıyor.

Küresel salgın Kovid-19'un ardından başlayan seyahat trafiği Avrupa Havalimanları'nda tam bir kaosa neden oldu. Bu dönemde birçok personelini işten çıkaran havalimanları yeniden başlayan hareketlilik karşısında personel açığını kapatamadı. Bu durum İngiltere'den Almanya'ya, Fransa'dan Hollanda'ya, İsviçre'den İtalya'ya kadar bütün havalimanlarında tam bir kargaşa yarattı. Uzun check-in kuyrukları, havalimanlarında yığılan valizler, ardı ardına iptal edilen uçuşlar insanları isyan ettirdi. Personel sorununu çözmek için geçen ay harekete geçen Almanya, 2 bin Türk işçi alacağını duyurmuştu. Şimdi ise Türk kariyer sitelerine ilanlar verilmeye başlandı. 'Bagaj taşıma personeli' ilanları yayınlanmaya başladı Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre Türkiye'de ve yurtdışında faaliyet gösteren bir kariyer sitesinde "Almanya havalimanlarında çalışma fırsatı" başlığıyla verilen ilanlarda, bagaj taşıma personeli arandığı belirtiliyor. İlanın iş tanımı ise, "Gelen ve giden yolcuların bagaj işlemlerinin yürütülmesi, bagaj fişlerinin bavula yerleştirilmesi ve bagajların araca yüklenmesi, yolcudan gelen bagaj fiş numaralarına göre bagajların ilgili yolculara teslim edilmesi, birim yöneticileri ile koordineli bir şekilde çalışılması, kayıp eşyaların kayıp eşya birimine teslim edilmesi" olarak belirtiliyor. İlana başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması istenirken, Almanca dil bilgisi şartının aranmıyor olması dikkat çekiyor. Başvuru yapacak adaylarda, şu şartlar aranıyor: "Ehliyet, nüfus cüzdanı, sabıkasızlık kaydı, 10 yıllık tarihçeli yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, son 5 yıl SGK hizmet dökümü (Yeni mezun adaylar için geçerli değil) Diploma (en az lise) aslı gibidir kayıtlı noter onaylı. Sağlık raporu." Aylık 2.500 euroya kadar maaş Almanya'da 1 Temmuz'da asgari ücret saatlik 10.45 euroya yükseltildi. Bu da aylık ortalama 1.811 euroya tekabül ediyor. Ülkede yer hizmetlerinde çalışanların maaşlarının ortalama 2 bin ila 2.500 euro arasında olduğu belirtiliyor. Bu rakam Türkiye'ye göre yüksek görünse de Avrupa'da da bu fiyata geçinmek için şartların zorlanması gerekiyor. (Turizm Ajansı)
Pandemide çalışanlarını işten çıkaran Avrupa havalimanları yaşanan kaosu bitirmek için harıl harıl eleman arıyor.

Küresel salgın Kovid-19'un ardından başlayan seyahat trafiği Avrupa Havalimanları'nda tam bir kaosa neden oldu. Bu dönemde birçok personelini işten çıkaran havalimanları yeniden başlayan hareketlilik karşısında personel açığını kapatamadı. Bu durum İngiltere'den Almanya'ya, Fransa'dan Hollanda'ya, İsviçre'den İtalya'ya kadar bütün havalimanlarında tam bir kargaşa yarattı. Uzun check-in kuyrukları, havalimanlarında yığılan valizler, ardı ardına iptal edilen uçuşlar insanları isyan ettirdi. Personel sorununu çözmek için geçen ay harekete geçen Almanya, 2 bin Türk işçi alacağını duyurmuştu. Şimdi ise Türk kariyer sitelerine ilanlar verilmeye başlandı.

'Bagaj taşıma personeli' ilanları yayınlanmaya başladı

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre Türkiye'de ve yurtdışında faaliyet gösteren bir kariyer sitesinde "Almanya havalimanlarında çalışma fırsatı" başlığıyla verilen ilanlarda, bagaj taşıma personeli arandığı belirtiliyor. İlanın iş tanımı ise, "Gelen ve giden yolcuların bagaj işlemlerinin yürütülmesi, bagaj fişlerinin bavula yerleştirilmesi ve bagajların araca yüklenmesi, yolcudan gelen bagaj fiş numaralarına göre bagajların ilgili yolculara teslim edilmesi, birim yöneticileri ile koordineli bir şekilde çalışılması, kayıp eşyaların kayıp eşya birimine teslim edilmesi" olarak belirtiliyor.

İlana başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması istenirken, Almanca dil bilgisi şartının aranmıyor olması dikkat çekiyor. Başvuru yapacak adaylarda, şu şartlar aranıyor: "Ehliyet, nüfus cüzdanı, sabıkasızlık kaydı, 10 yıllık tarihçeli yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, son 5 yıl SGK hizmet dökümü (Yeni mezun adaylar için geçerli değil) Diploma (en az lise) aslı gibidir kayıtlı noter onaylı. Sağlık raporu."

Aylık 2.500 euroya kadar maaş

Almanya'da 1 Temmuz'da asgari ücret saatlik 10.45 euroya yükseltildi. Bu da aylık ortalama 1.811 euroya tekabül ediyor. Ülkede yer hizmetlerinde çalışanların maaşlarının ortalama 2 bin ila 2.500 euro arasında olduğu belirtiliyor. Bu rakam Türkiye'ye göre yüksek görünse de Avrupa'da da bu fiyata geçinmek için şartların zorlanması gerekiyor. (Turizm Ajansı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop