mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Başkan Hüseyin Değirmenci Esnafı Uyardı

Gündem 03.01.2024 - 08:55, Güncelleme: 03.01.2024 - 08:55
 

Başkan Hüseyin Değirmenci Esnafı Uyardı

Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmeliğin ve restoran, lokanta ve kafelerde fiyat belirtme zorunluluğunun 1 Ocak itibarıyla başladığını açıkladı.

28 Aralık’ta Resmi Gazete’de yayınlanan “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik” ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralamaya dair yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girdi. Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Değirmenci, açıklamada yönetmelik kapsamında günlük kiralık evlerin ruhsatlandırılması ve Turizm Bakanlığı’ndan kayıt belgesi alınması için üyelerin ve esnafların e-devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini belirtti. Yönetmelik sürecinde en büyük sıkıntılarından birinin yüzde yüz maliklerinden alınacak muvafakatler olduğunu söyleyen Değirmenci, bu konuda herhangi bir değişiklik olmadığını, ancak bulundukları sitelerde blok üzerinde sorumlulukların bulunduğunu ifade etti. Değirmenci, “Geçtiğimiz aylarda çok gündeme gelen günlük kiralarla ilgili kanun çıkmıştı. Turizm bakanı bu konuda çok ısrarcıydı. Bununla ilgili yönetmelik 28 Aralık itibariyle çıktı. Bu yönetmelik gereği de günlük kiralık evleri ruhsatlandırma ve Turizm Bakanlığı’ndan kayıt belgesi almak için üyelerimizi ve esnaflarımız e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekler. Bu yönetmelik süreci içinde de bizim için en büyük sıkıntı olan konulardan bir tanesi yüzde yüz kat maliklerinden alınacak olan muvafakatlerdi. Bunda bir değişiklik olmadı. Sadece bulunduğu sitelerde blok üzerinde bir sorumlulukları oldu. Bununla ilgili uygulamaları da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Turizm müdürü ile de yaptığımız görüşmelerde bu konuda eğitim alacaklarını ve denetimlerin devam edeceğini görüyoruz. Kayıt dışı çalışan kişilerin, yabancıların günlük kiralık daire verenlerin tespit edilmesi ve kayıt altına alınması. Odamıza üye olan 36 esnafın zaten kaydı var. Vergilerini ödüyorlar. Emniyete gelen misafirleri bildiriyorlar. Ama yüzde yüz muvaffakiyet sıkıntı doğuracak gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.
Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmeliğin ve restoran, lokanta ve kafelerde fiyat belirtme zorunluluğunun 1 Ocak itibarıyla başladığını açıkladı.

28 Aralık’ta Resmi Gazete’de yayınlanan “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik” ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralamaya dair yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024’te yürürlüğe girdi.

Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Değirmenci, açıklamada yönetmelik kapsamında günlük kiralık evlerin ruhsatlandırılması ve Turizm Bakanlığı’ndan kayıt belgesi alınması için üyelerin ve esnafların e-devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini belirtti.

Yönetmelik sürecinde en büyük sıkıntılarından birinin yüzde yüz maliklerinden alınacak muvafakatler olduğunu söyleyen Değirmenci, bu konuda herhangi bir değişiklik olmadığını, ancak bulundukları sitelerde blok üzerinde sorumlulukların bulunduğunu ifade etti.

Değirmenci, “Geçtiğimiz aylarda çok gündeme gelen günlük kiralarla ilgili kanun çıkmıştı. Turizm bakanı bu konuda çok ısrarcıydı. Bununla ilgili yönetmelik 28 Aralık itibariyle çıktı. Bu yönetmelik gereği de günlük kiralık evleri ruhsatlandırma ve Turizm Bakanlığı’ndan kayıt belgesi almak için üyelerimizi ve esnaflarımız e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekler. Bu yönetmelik süreci içinde de bizim için en büyük sıkıntı olan konulardan bir tanesi yüzde yüz kat maliklerinden alınacak olan muvafakatlerdi. Bunda bir değişiklik olmadı. Sadece bulunduğu sitelerde blok üzerinde bir sorumlulukları oldu. Bununla ilgili uygulamaları da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Turizm müdürü ile de yaptığımız görüşmelerde bu konuda eğitim alacaklarını ve denetimlerin devam edeceğini görüyoruz. Kayıt dışı çalışan kişilerin, yabancıların günlük kiralık daire verenlerin tespit edilmesi ve kayıt altına alınması. Odamıza üye olan 36 esnafın zaten kaydı var. Vergilerini ödüyorlar. Emniyete gelen misafirleri bildiriyorlar. Ama yüzde yüz muvaffakiyet sıkıntı doğuracak gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop