mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Covid-19’da En Bulaşıcı Varyant

Sağlık (İGF) - İGF Haber Ajansı | 19.10.2021 - 20:38, Güncelleme: 19.10.2021 - 20:38
 

Covid-19’da En Bulaşıcı Varyant

İngiltere’de bilim insanları Delta varyantından daha bulaşıcı olabileceğini açıkladıkları yeni bir varyantı izlediklerini duyurdu. Ön kanıtlar doğrulanırsa, AY.4.2 varyantı pandeminin başlamasından bu yana en bulaşıcı Koronavirüs türü olabilir.

İngiltere’de bilim insanları, ülkede COVID-19 vakalarının artmasından sorumlu olan ve dünyada baskın tür haline gelen Delta varyantından daha bulaşıcı olabilen yeni bir varyantı izlediklerini açıkladı.  AY.4.2 adı verilen yeni varyantın, İngiltere’de son dönemde artan koronavirüs vakalarından sorumlu olduğunu aktaran bilim insanları, ülkedeki vakaların yüzde 10’unun Delta varyantının soyundan gelen yeni varyant olduğunu aktardı. Financial Times’ta yer alan habere göre, Cambridge'deki Wellcome Sanger Enstitüsü'nde Covid-19 Genomik Girişimi direktörü Jeffrey Barrett ve University College London Genetik Enstitüsü müdürü Francois Balloux, AY.4.2'nin dünya çapında Covid-19 vakalarında baskın hale gelen orijinal Delta varyantından yüzde 10 ila 15 daha bulaşıcı göründüğünü ifade etti.  Bilim insanlarından koronavirüsten çok daha tehlikeli pandemi uyarısı! En az 8 türü aramızda dolaşıyorBilim insanlarından koronavirüsten çok daha tehlikeli pandemi uyarısı! En az 8 türü aramızda dolaşıyor ‘GÖRÜLEN EN BULAŞICI VARYANT’ Balloux, “Eğer ilk inceleme sonuçları doğruysa AY.4.2, salgının başladığı günden beri karşımıza çıkan en bulaşıcı koronavirüs uzantısı. AY4.2 yakında Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘İnceleme Altındaki Varyant’ kategorisine alınabilir” dedi. İngiltere’de vaka, hastaneye yatış ve ölüm seviyelerinin yüksek seyretmesinin arkasında AY.4.2’nin olduğunu öne sürerken Barrett, “Her ne kadar AY.4.2 işleri daha da zor bir hale getirse de şu an Birleşik Krallık’taki yüksek vakaların tek açıklaması o değil” ifadesini kullandı.  Meksika'da bir hastada Kovid-19'un iki varyantı aynı anda tespit edildiMeksika'da bir hastada Kovid-19'un iki varyantı aynı anda tespit edildi Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)  risk teşkil eden varyantları inceliyor ve tehdit durumlarına göre onlara Yunanca harflerle isim veriyor. İngiltere geçtiğimiz Pazartesi günü, Temmuz ayından bu yana en yüksek sayı olan 49 bin 156 yeni vaka açıklarken, ülkede son yedi gündeki vaka sayısı ortalaması, önceki haftaya göre yüzde 16 daha yüksek seyretti. Kaynak: www.igfhaber.com
İngiltere’de bilim insanları Delta varyantından daha bulaşıcı olabileceğini açıkladıkları yeni bir varyantı izlediklerini duyurdu. Ön kanıtlar doğrulanırsa, AY.4.2 varyantı pandeminin başlamasından bu yana en bulaşıcı Koronavirüs türü olabilir.

İngiltere’de bilim insanları, ülkede COVID-19 vakalarının artmasından sorumlu olan ve dünyada baskın tür haline gelen Delta varyantından daha bulaşıcı olabilen yeni bir varyantı izlediklerini açıkladı. 

AY.4.2 adı verilen yeni varyantın, İngiltere’de son dönemde artan koronavirüs vakalarından sorumlu olduğunu aktaran bilim insanları, ülkedeki vakaların yüzde 10’unun Delta varyantının soyundan gelen yeni varyant olduğunu aktardı.

Financial Times’ta yer alan habere göre, Cambridge'deki Wellcome Sanger Enstitüsü'nde Covid-19 Genomik Girişimi direktörü Jeffrey Barrett ve University College London Genetik Enstitüsü müdürü Francois Balloux, AY.4.2'nin dünya çapında Covid-19 vakalarında baskın hale gelen orijinal Delta varyantından yüzde 10 ila 15 daha bulaşıcı göründüğünü ifade etti. 

Bilim insanlarından koronavirüsten çok daha tehlikeli pandemi uyarısı! En az 8 türü aramızda dolaşıyorBilim insanlarından koronavirüsten çok daha tehlikeli pandemi uyarısı! En az 8 türü aramızda dolaşıyor
‘GÖRÜLEN EN BULAŞICI VARYANT’
Balloux, “Eğer ilk inceleme sonuçları doğruysa AY.4.2, salgının başladığı günden beri karşımıza çıkan en bulaşıcı koronavirüs uzantısı. AY4.2 yakında Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘İnceleme Altındaki Varyant’ kategorisine alınabilir” dedi.

İngiltere’de vaka, hastaneye yatış ve ölüm seviyelerinin yüksek seyretmesinin arkasında AY.4.2’nin olduğunu öne sürerken Barrett, “Her ne kadar AY.4.2 işleri daha da zor bir hale getirse de şu an Birleşik Krallık’taki yüksek vakaların tek açıklaması o değil” ifadesini kullandı. 

Meksika'da bir hastada Kovid-19'un iki varyantı aynı anda tespit edildiMeksika'da bir hastada Kovid-19'un iki varyantı aynı anda tespit edildi
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)  risk teşkil eden varyantları inceliyor ve tehdit durumlarına göre onlara Yunanca harflerle isim veriyor.

İngiltere geçtiğimiz Pazartesi günü, Temmuz ayından bu yana en yüksek sayı olan 49 bin 156 yeni vaka açıklarken, ülkede son yedi gündeki vaka sayısı ortalaması, önceki haftaya göre yüzde 16 daha yüksek seyretti.

Kaynak: www.igfhaber.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop