mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da Eczacılardan Çözüm Çağrısı

Gündem 23.09.2021 - 09:43, Güncelleme: 23.09.2021 - 09:43
 

Alanya’da Eczacılardan Çözüm Çağrısı

Her yıl yaşanan grip aşısı sorunu bu yılda baş gösterdi. Eczacılar vatandaşların mağdur olmaması, sorunun bir an önce çözülmesi için çağrıda bulundu

Grip mevsiminin gelmesiyle beraber grip aşısına talep arttı. Uzmanlar grip aşısı olun derken eczaneye giden vatandaşlar eli boş dönüyor. SGK ödeme listesinde yer almayan ve 85 TL olan grip aşısını eczaneden almak için giden vatandaşlar aşıya ulaşamıyor. Geçen yıl da yığılma yaşanmış, adeta bir aşı krizi olmuştu.  Antalya Eczacı Odası Alanya Temsilcisi Okan Yılmaz, benzer bir krizin bu yılki grip mevsiminde de yaşanması için bir an önce sorunun çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz, “2020 yılında yurt dışından kısıtlı sayıda grip aşısı geldiği için aşı olacakların önceliğini Sağlık Bakanlığı belirlemişti. Bu öncelikli hastalar eczanelerden aşılarını alabilmişlerdi. Bu yıl ise Türkiye’ye kaç tane aşı geldiğiyle ilgili bir açıklama gerçekleştirilmedi. Fakat şuan iki farlı aşı mevcut. Eczanelere depolar aracılığıyla kısıtlı şekilde dağıtımları gerçekleştiriliyor. Bu aşılardan birisi Vaxıgrip Tetra fiyatı 117.17 TL. Diğer aşı ise Influvac Tetra fiyatı da 85 TL. Resmi bir açıklama yapılmadığı için ciddi bir belirsizlik söz konusu. Influvac Tetra Aşı’sının nakit olarak eczanelerden alınabileceği, devlet tarafından ücretinin ödenmeyeceği söylendi. Vaxıgrip Tetra Aşı’sı ise öncelikli hastalarda Sağlık Uygulama Tebliği’nde yeri var. Bu aşı dün itibariyle baktığımızda Reçetem Sistemi’nde hekim tarafından yazıldığı takdirde ödeniyordu. Fakat bugün baktığımız zaman aşının pasife alındığını gördük. Bununla ilgili Türk Eczacılar Birliği, Sağlık Bakanlığı ve SGK ile yaptığı görüşmeler sonucunda bu aşının ödeme kapsamında olmadığı ancak reçetesiz de alınamadığını bildirdi. Firma yetkilileri ise yetkililerle görüşerek yakın zamanda açıklama yapacağını duyurdu. Bizler de şuan hastalarımızla yüz yüze geliyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Aynı zamanda aşı sayısı da kısıtlı. Örneğin benim eczaneme 3 tane aşı geldi. Bu sorun hem vatandaşı hem de bizleri mağdur ediyor. Bir an önce çözülmesi için gerekli adımlar atılmalı” dedi.
Her yıl yaşanan grip aşısı sorunu bu yılda baş gösterdi. Eczacılar vatandaşların mağdur olmaması, sorunun bir an önce çözülmesi için çağrıda bulundu

Grip mevsiminin gelmesiyle beraber grip aşısına talep arttı. Uzmanlar grip aşısı olun derken eczaneye giden vatandaşlar eli boş dönüyor. SGK ödeme listesinde yer almayan ve 85 TL olan grip aşısını eczaneden almak için giden vatandaşlar aşıya ulaşamıyor. Geçen yıl da yığılma yaşanmış, adeta bir aşı krizi olmuştu.  Antalya Eczacı Odası Alanya Temsilcisi Okan Yılmaz, benzer bir krizin bu yılki grip mevsiminde de yaşanması için bir an önce sorunun çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz, “2020 yılında yurt dışından kısıtlı sayıda grip aşısı geldiği için aşı olacakların önceliğini Sağlık Bakanlığı belirlemişti. Bu öncelikli hastalar eczanelerden aşılarını alabilmişlerdi. Bu yıl ise Türkiye’ye kaç tane aşı geldiğiyle ilgili bir açıklama gerçekleştirilmedi. Fakat şuan iki farlı aşı mevcut. Eczanelere depolar aracılığıyla kısıtlı şekilde dağıtımları gerçekleştiriliyor.

Bu aşılardan birisi Vaxıgrip Tetra fiyatı 117.17 TL. Diğer aşı ise Influvac Tetra fiyatı da 85 TL. Resmi bir açıklama yapılmadığı için ciddi bir belirsizlik söz konusu. Influvac Tetra Aşı’sının nakit olarak eczanelerden alınabileceği, devlet tarafından ücretinin ödenmeyeceği söylendi. Vaxıgrip Tetra Aşı’sı ise öncelikli hastalarda Sağlık Uygulama Tebliği’nde yeri var. Bu aşı dün itibariyle baktığımızda Reçetem Sistemi’nde hekim tarafından yazıldığı takdirde ödeniyordu. Fakat bugün baktığımız zaman aşının pasife alındığını gördük. Bununla ilgili Türk Eczacılar Birliği, Sağlık Bakanlığı ve SGK ile yaptığı görüşmeler sonucunda bu aşının ödeme kapsamında olmadığı ancak reçetesiz de alınamadığını bildirdi. Firma yetkilileri ise yetkililerle görüşerek yakın zamanda açıklama yapacağını duyurdu. Bizler de şuan hastalarımızla yüz yüze geliyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Aynı zamanda aşı sayısı da kısıtlı. Örneğin benim eczaneme 3 tane aşı geldi. Bu sorun hem vatandaşı hem de bizleri mağdur ediyor. Bir an önce çözülmesi için gerekli adımlar atılmalı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop