mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya'da Esnaf Borç Batağında

Ekonomi 14.10.2021 - 09:46, Güncelleme: 14.10.2021 - 09:46
 

Alanya'da Esnaf Borç Batağında

Alanya'da esnaflar borç batağından kurtulamıyor. 2020'den kalan kredilerini başka bir kredi ile kapatmaya çalışan esnafın borcu arşa çıktı. Esnafın bu yıl 3 kooperatiften kullandığı kredi toplamda 166 milyon 31 bin TL.

Esnafın pandeminin etkisinden çıkamıyor. 2020 yılını yok sayan esnafın, borçları bel bükmeye başladı. 2021 yılıyla birlikte turizm sezonundaki hareketlenme esnafı hareketlendirse de, 1 yıl gelir düzeyinde geriye düşen esnaf kredi üstüne kredi çekmeye başladı. Esnaflar pandemi döneminde kooperatiflerden aldıkları kredi borçlarını kapatmak için yeni kredilere yöneliyor. Kooperatiflerin yanı sıra banka kredilerine de yönelen esnafın kaçınılmaz sonu ise icra oluyor. BORCUN ÜSTÜN YENİ BORÇ Alanya Keykubat Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, pandemide esnafların aldıklarını kredileri geri ödeyebilmek için yeni bir borcun altına girdiklerini aktardı. Esnafların, aldıkları borç miktarı 2020  yılının ilk sekiz ayında 35  milyon 700 bin TL , 2021 yılında ise 40 milyon 500 bin TL  olduğunu belirten Yenialp, “Pandeminin etkin olduğunu iki yıl boyunca borç tahsilatlarını incelemedik ama esnafları zor durumda bırakmamak adına hukuki süreci son dakikaya kadar başlatmamaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. TOPLAM BORÇ 216 MİLYON TL Alanya ve Çevresi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya  ise esnafların kooperatiflerden aldıkları kredi borcunu 1 Temmuz’dan itibaren düzenli olarak ödemeye başladıklarını belirtti. Akkaya, “Bu yıl kredi çekmeye yönelik daha hareket başlamadı. Bize olan toplam borç miktarı 219 Milyon TL. 2020 yılının ilk 9 ayında esnafların bizden aldığı kredi 77 Milyon TL, 2021 yılında ise 69 Milyon TL olarak kayıtlarda. Geçtiğimiz 1 Temmuz’dan itibaren düzenli olarak  borç ödemelere başladılar” sözlerine yer verdi. GERİ ÖDEMELER YAPILMAYA BAŞLANDI 2020 yılında bin 135 esnafın 95 milyon 901 bin TL, 2021 yılında ise 509 esnafın 56 milyon 531 bin TL kredi kullandığını belirten Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı ise, “Kooperatifimiz kayıtlı kredi kullanan esnaflarına 209 milyon 500 bin TL kefalet etmektedir. Esnaflar aldıkları kredilerin geri ödemelerini ertelenmelerin sona ermesi ile  yapmaya başladılar. Ertelemelerin sona ermesi ile ödemeler yapılmaya başlandığından dolayı 12.10.2021 tarihi ile icraya düşen esnafımız bulunmamaktadır” dedi.
Alanya'da esnaflar borç batağından kurtulamıyor. 2020'den kalan kredilerini başka bir kredi ile kapatmaya çalışan esnafın borcu arşa çıktı. Esnafın bu yıl 3 kooperatiften kullandığı kredi toplamda 166 milyon 31 bin TL.

Esnafın pandeminin etkisinden çıkamıyor. 2020 yılını yok sayan esnafın, borçları bel bükmeye başladı. 2021 yılıyla birlikte turizm sezonundaki hareketlenme esnafı hareketlendirse de, 1 yıl gelir düzeyinde geriye düşen esnaf kredi üstüne kredi çekmeye başladı. Esnaflar pandemi döneminde kooperatiflerden aldıkları kredi borçlarını kapatmak için yeni kredilere yöneliyor. Kooperatiflerin yanı sıra banka kredilerine de yönelen esnafın kaçınılmaz sonu ise icra oluyor.

BORCUN ÜSTÜN YENİ BORÇ
Alanya Keykubat Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, pandemide esnafların aldıklarını kredileri geri ödeyebilmek için yeni bir borcun altına girdiklerini aktardı. Esnafların, aldıkları borç miktarı 2020  yılının ilk sekiz ayında 35  milyon 700 bin TL , 2021 yılında ise 40 milyon 500 bin TL  olduğunu belirten Yenialp, “Pandeminin etkin olduğunu iki yıl boyunca borç tahsilatlarını incelemedik ama esnafları zor durumda bırakmamak adına hukuki süreci son dakikaya kadar başlatmamaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

TOPLAM BORÇ 216 MİLYON TL
Alanya ve Çevresi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya  ise esnafların kooperatiflerden aldıkları kredi borcunu 1 Temmuz’dan itibaren düzenli olarak ödemeye başladıklarını belirtti. Akkaya, “Bu yıl kredi çekmeye yönelik daha hareket başlamadı. Bize olan toplam borç miktarı 219 Milyon TL. 2020 yılının ilk 9 ayında esnafların bizden aldığı kredi 77 Milyon TL, 2021 yılında ise 69 Milyon TL olarak kayıtlarda. Geçtiğimiz 1 Temmuz’dan itibaren düzenli olarak  borç ödemelere başladılar” sözlerine yer verdi.

GERİ ÖDEMELER YAPILMAYA BAŞLANDI
2020 yılında bin 135 esnafın 95 milyon 901 bin TL, 2021 yılında ise 509 esnafın 56 milyon 531 bin TL kredi kullandığını belirten Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı ise, “Kooperatifimiz kayıtlı kredi kullanan esnaflarına 209 milyon 500 bin TL kefalet etmektedir. Esnaflar aldıkları kredilerin geri ödemelerini ertelenmelerin sona ermesi ile  yapmaya başladılar. Ertelemelerin sona ermesi ile ödemeler yapılmaya başlandığından dolayı 12.10.2021 tarihi ile icraya düşen esnafımız bulunmamaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop