mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da Kaç Ton Muz Satıldı ?

Gündem 18.10.2021 - 14:48, Güncelleme: 18.10.2021 - 14:48
 

Alanya’da Kaç Ton Muz Satıldı ?

Alanya Ziraat Odası tarafından muz üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alanya Ziraat Odası tarafından muz üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Oda binasında düzenlenen eğitime Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ile muz üreticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Göktepe, odanın vizyonu gereği eğitime çok önem verdiklerini söyledi. Göktepe, “İlçemizde şu anda örtüaltında 12 bin dekar muz üretimi yapılıyor. Çok ciddi bir rakam. Açık alanda da 9 bin dekar muz üretimi yapılıyor. Muz üretiminde hem genel prensipler hem gübreleme hem de sonrasında hastalık, zararlı programı yapılacak. Bu eğitimin tekrar olacak. Önümüzdeki günlerde de sert çekirdekli meyvelerle ilgili çalışma yapılacak. Ziraat odası olarak yeni bahçe kuracak olanlar veya bahçesi olup bizlerden teknik anlamda destek almak isteyen üreticilere yardım için her zaman hazırız” dedi. Göktepe konuşmasının sonunda yakında başlayacak olan YÖREX Fuarı’na katılım için odadan her gün ücretsiz otobüs kaldırılacağını açıkladı.   Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden (BATEM) Dr. Dilek Güven ise, üreticilere muz konusunda bilgiler verdi. Muzun genellikle Güney Çin, Hindistan, Avustralya arasında kalan adalarda yetiştirildiğini belirten Güven, “Bizim bölgemizdeki mikroklima alan özelliği nedeniyle muz rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Türkiye’de 1999-2020 yılları arasında açık alan ve örtüaltında yetiştirilen toplam muz üretim miktarı 728 bin tona kadar ulaştı. Bunda en önemli sebep son yıllarda örtüaltında yetiştiriciliğin artması. Muz yetiştirilen alanlar aylık sıcaklığın 26-27 derece olduğu, sıcaklığın sıfırın altına düşmediği, yıllık yağış miktarının 200 milimetrenin üzerinde olduğu, iyi havalanabilen, humuslu, kuzey rüzgarlarına kapalı yerlerden oluşuyor. Türkiye’de muz yetiştiriciliği yapılan lokasyonlar Alanya, Gazipaşa, Finike, Manavgat. Mersin, Anamur, Bozyazı, Erdemli daha önceden olan ama son dönemlerde Akdeniz, Aydıncık, Tarsus ve Silifke ilçeleri de buna dahil oldu. Hatay’da Dörtyol, Hassa, Erzin, Adana’da Seyhan, Ceyhan ve Yüreğir, Sarıçam ilçelerinde muz yetiştirilmeye başlandı. Manisa’da da bazı bölgelerde jeotermal su kaynaklarından yararlanılarak muz seralarının yapıldığı duymaktayız. İllere göre muz üretimine baktığımızda 1961 yılından bu yana 100 kattan daha fazla artış gösterdiğini görüyoruz. İllere göre en fazla üretim Mersin’de. İhracat rakamları henüz düşük rakamda. 2019’da 10 ton ihracat yapmışız. Bundan da 27 bin dolar gelir elde etmişiz. 2019’da ise 122 bin ton muz ithal etmişiz. Bunun karşılığında da 48 milyon dolar ödendi” diye konuştu.
Alanya Ziraat Odası tarafından muz üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alanya Ziraat Odası tarafından muz üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Oda binasında düzenlenen eğitime Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ile muz üreticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Göktepe, odanın vizyonu gereği eğitime çok önem verdiklerini söyledi. Göktepe, “İlçemizde şu anda örtüaltında 12 bin dekar muz üretimi yapılıyor. Çok ciddi bir rakam. Açık alanda da 9 bin dekar muz üretimi yapılıyor. Muz üretiminde hem genel prensipler hem gübreleme hem de sonrasında hastalık, zararlı programı yapılacak. Bu eğitimin tekrar olacak. Önümüzdeki günlerde de sert çekirdekli meyvelerle ilgili çalışma yapılacak. Ziraat odası olarak yeni bahçe kuracak olanlar veya bahçesi olup bizlerden teknik anlamda destek almak isteyen üreticilere yardım için her zaman hazırız” dedi. Göktepe konuşmasının sonunda yakında başlayacak olan YÖREX Fuarı’na katılım için odadan her gün ücretsiz otobüs kaldırılacağını açıkladı.  

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden (BATEM) Dr. Dilek Güven ise, üreticilere muz konusunda bilgiler verdi. Muzun genellikle Güney Çin, Hindistan, Avustralya arasında kalan adalarda yetiştirildiğini belirten Güven, “Bizim bölgemizdeki mikroklima alan özelliği nedeniyle muz rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Türkiye’de 1999-2020 yılları arasında açık alan ve örtüaltında yetiştirilen toplam muz üretim miktarı 728 bin tona kadar ulaştı. Bunda en önemli sebep son yıllarda örtüaltında yetiştiriciliğin artması. Muz yetiştirilen alanlar aylık sıcaklığın 26-27 derece olduğu, sıcaklığın sıfırın altına düşmediği, yıllık yağış miktarının 200 milimetrenin üzerinde olduğu, iyi havalanabilen, humuslu, kuzey rüzgarlarına kapalı yerlerden oluşuyor. Türkiye’de muz yetiştiriciliği yapılan lokasyonlar Alanya, Gazipaşa, Finike, Manavgat. Mersin, Anamur, Bozyazı, Erdemli daha önceden olan ama son dönemlerde Akdeniz, Aydıncık, Tarsus ve Silifke ilçeleri de buna dahil oldu. Hatay’da Dörtyol, Hassa, Erzin, Adana’da Seyhan, Ceyhan ve Yüreğir, Sarıçam ilçelerinde muz yetiştirilmeye başlandı. Manisa’da da bazı bölgelerde jeotermal su kaynaklarından yararlanılarak muz seralarının yapıldığı duymaktayız. İllere göre muz üretimine baktığımızda 1961 yılından bu yana 100 kattan daha fazla artış gösterdiğini görüyoruz. İllere göre en fazla üretim Mersin’de. İhracat rakamları henüz düşük rakamda. 2019’da 10 ton ihracat yapmışız. Bundan da 27 bin dolar gelir elde etmişiz. 2019’da ise 122 bin ton muz ithal etmişiz. Bunun karşılığında da 48 milyon dolar ödendi” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop