mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Karadağ’dan Market Eleştirisi

Gündem 20.10.2021 - 14:25, Güncelleme: 20.10.2021 - 14:25
 

Karadağ’dan Market Eleştirisi

CHP Alanya İlçe Başkanı Karadağ, Yönetim kurulu toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Sözlerine Alanya’da da açılan Tarım Kredi Kooperatif Marketi’ni eleştirerek başladı.

Karadağ, sözlerine Alanya’da da açılan Tarım Kredi Kooperatif Marketi’ni eleştirerek başladı. Karadağ, “Bu tür zincir marketler özellikle mahalle bakkalımızı ve bizim her an derdimize koşan esnafı çok memnun etmemiş gözüküyor. Çok da haklılar. Zincir marketler her zaman kapitalizmin bir ürünü olarak fiyat dengesini elinde tutan ve sürekli piyasayı yönlendirdiği için mahalle bakkalından alışveriş yapmayı daha uygun görüyoruz. Alanya’da açılan Tarım Kredi Kooperatifi Marketi’ndeki ürünlerin fiyatları mahalle bakkalından daha yüksek. Ana öğe de tekelciliğe gittiği için esnaf ve tüketicilerin yanındayız” dedi. “İLÇEYE DÖNÜŞÜ OLUMSUZ OLACAK” Kuraklığın Alanya’yı tehdit ettiğini belirten Karadağ, hala yağış mevsiminin başlamadığını ve bunun ilçeye dönüşünün olumsuz olacağı dile getirdi. Karadağ, “Kuraklığı ilgilendiren konulardan birisi de evlerde akan su. ASAT Genel Müdürlüğü’nün Alanya’da merkez mahallelerde yapmış olduğu içme suyu hattı ile beraber su karşılanıyor. Bu suyun pH değeri çok yüksek. Bu hafta içerisinde ASAT Genel Müdürlüğü diğer mahallelere yaymak amacıyla Oba, Tosmur, Mahmutlar, Kestel, Kargıcak isale hatlarının şebeke entegrasyonunu sağlamak için ihale söz konusu etti. Bu saydığımız mahallelerde yüksek kalitede içme suyu halkın hizmetine sunulacak. Daha sonra ise Konaklı, Payallar, Türkler, Avsallar, İncekum ve Okurcalar’da ikinci bir ihale ile beraber Alanya’mızı çok temiz suya kavuşturacağız” diye konuştu.  “KUYULARDAN TUZLU SU ÇIKMAYA BAŞLADI” Demirtaş’ta sahile yakın yerlerde tarımsal sulama bölgesinden geçen Dim Barajı’nın bir hattının tamamlanamadığını söyleyen Karadağ, “Sulama hattındaki 50 metrelik özel mülkiyetten dolayı borunun geçişi engelleniyor. Bu nedenle hat tamamlanmadı. Daha önceden açılmış olan birçok kuyuda ise tuzlu su çıkmaya başladı. Tarımda kullanılamayacak ve zarar verecek bir sulama suyu problemi söz konusu. Bir an önce bu 50 metre tamamlanarak hiç olmazsa üreticilere hizmet verilmeli” ifadelerini kullandı.  
CHP Alanya İlçe Başkanı Karadağ, Yönetim kurulu toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Sözlerine Alanya’da da açılan Tarım Kredi Kooperatif Marketi’ni eleştirerek başladı.

Karadağ, sözlerine Alanya’da da açılan Tarım Kredi Kooperatif Marketi’ni eleştirerek başladı.

Karadağ, “Bu tür zincir marketler özellikle mahalle bakkalımızı ve bizim her an derdimize koşan esnafı çok memnun etmemiş gözüküyor. Çok da haklılar. Zincir marketler her zaman kapitalizmin bir ürünü olarak fiyat dengesini elinde tutan ve sürekli piyasayı yönlendirdiği için mahalle bakkalından alışveriş yapmayı daha uygun görüyoruz. Alanya’da açılan Tarım Kredi Kooperatifi Marketi’ndeki ürünlerin fiyatları mahalle bakkalından daha yüksek. Ana öğe de tekelciliğe gittiği için esnaf ve tüketicilerin yanındayız” dedi.

“İLÇEYE DÖNÜŞÜ OLUMSUZ OLACAK”

Kuraklığın Alanya’yı tehdit ettiğini belirten Karadağ, hala yağış mevsiminin başlamadığını ve bunun ilçeye dönüşünün olumsuz olacağı dile getirdi. Karadağ, “Kuraklığı ilgilendiren konulardan birisi de evlerde akan su. ASAT Genel Müdürlüğü’nün Alanya’da merkez mahallelerde yapmış olduğu içme suyu hattı ile beraber su karşılanıyor. Bu suyun pH değeri çok yüksek. Bu hafta içerisinde ASAT Genel Müdürlüğü diğer mahallelere yaymak amacıyla Oba, Tosmur, Mahmutlar, Kestel, Kargıcak isale hatlarının şebeke entegrasyonunu sağlamak için ihale söz konusu etti. Bu saydığımız mahallelerde yüksek kalitede içme suyu halkın hizmetine sunulacak. Daha sonra ise Konaklı, Payallar, Türkler, Avsallar, İncekum ve Okurcalar’da ikinci bir ihale ile beraber Alanya’mızı çok temiz suya kavuşturacağız” diye konuştu. 

“KUYULARDAN TUZLU SU ÇIKMAYA BAŞLADI”

Demirtaş’ta sahile yakın yerlerde tarımsal sulama bölgesinden geçen Dim Barajı’nın bir hattının tamamlanamadığını söyleyen Karadağ, “Sulama hattındaki 50 metrelik özel mülkiyetten dolayı borunun geçişi engelleniyor. Bu nedenle hat tamamlanmadı. Daha önceden açılmış olan birçok kuyuda ise tuzlu su çıkmaya başladı. Tarımda kullanılamayacak ve zarar verecek bir sulama suyu problemi söz konusu. Bir an önce bu 50 metre tamamlanarak hiç olmazsa üreticilere hizmet verilmeli” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop