mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Konut fiyatlarını indirin çağrısı

Ekonomi 10.05.2022 - 09:03, Güncelleme: 10.05.2022 - 09:03
 

Konut fiyatlarını indirin çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, konut alım-satımını kolaylaştıracak üç yeni paket açıklamasının ardından sektör temsilcilerinden “konut fiyatlarında indirim” çağrısı sonrasında paketleri değerlendiren gayrminekul sektörü, sektör temsilcilerine çağrıda bulundu.ANKARA (İGFA) - Gamador İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaarslan, Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklanan paketleri değerlendirdi. İlk konut alanlara özel faiz indirimi kampanyasına tüm projeleriyle katılacaklarını açıklayan Karaarslan, sektör temsilcilerine de çağrıda bulunarak, “Satışları canlandırmak, vatandaşın konuta erişimini sağlamak adına 2 milyonu cüzi farklarla geçen konut fiyatları bu miktarın altına düşürülmedi” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına destek veren ve benzer kampanyaların devam etmesi gerektiğini ifade eden Karaarslan, “İstihdam odaklı olarak sektörde yeni çıkış yolları oluşturulması gerekiyor. Sektöre olan inancın pekiştirilmesi ve gayrimenkul piyasasının tüm paydaşlarında güven ortamı oluşturulması için el birliği ile çalışılması gerekir” dedi.  “FİYAT ARTIŞI FIRSATÇILIĞI YAPILMAMALI” Karaarslan, sektöre destek amacıyla hazırlanan bu ve benzeri paketlerin suiistimal edilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bu tür kampanyaların ardından firmalarımız fiyat artışı yapmamalıdır. Bu tür teşvikler devletin konut alıcısını tetiklediği fırsatlardır. Vatandaşı da memnun edecek şekilde bu girişim inşaat firmaları tarafından desteklenmelidir. Fiyat artışı fırsatçılığı yapılmamalıdır” diye konuştu. Karaarslan, kredi oranlarındaki düşüşün ardından konut fiyatlarında yaşanacak bir artışın enflasyona sebebiyet olacağı uyarısında bulunurken, “Enflasyon ortamında tüm ülke zarar görür. Bu yüzden herkes duyarlı olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, konut alım-satımını kolaylaştıracak üç yeni paket açıklamasının ardından sektör temsilcilerinden “konut fiyatlarında indirim” çağrısı sonrasında paketleri değerlendiren gayrminekul sektörü, sektör temsilcilerine çağrıda bulundu.

ANKARA (İGFA) - Gamador İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaarslan, Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklanan paketleri değerlendirdi.

İlk konut alanlara özel faiz indirimi kampanyasına tüm projeleriyle katılacaklarını açıklayan Karaarslan, sektör temsilcilerine de çağrıda bulunarak, “Satışları canlandırmak, vatandaşın konuta erişimini sağlamak adına 2 milyonu cüzi farklarla geçen konut fiyatları bu miktarın altına düşürülmedi” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına destek veren ve benzer kampanyaların devam etmesi gerektiğini ifade eden Karaarslan, “İstihdam odaklı olarak sektörde yeni çıkış yolları oluşturulması gerekiyor. Sektöre olan inancın pekiştirilmesi ve gayrimenkul piyasasının tüm paydaşlarında güven ortamı oluşturulması için el birliği ile çalışılması gerekir” dedi.

 “FİYAT ARTIŞI FIRSATÇILIĞI YAPILMAMALI”

Karaarslan, sektöre destek amacıyla hazırlanan bu ve benzeri paketlerin suiistimal edilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bu tür kampanyaların ardından firmalarımız fiyat artışı yapmamalıdır. Bu tür teşvikler devletin konut alıcısını tetiklediği fırsatlardır. Vatandaşı da memnun edecek şekilde bu girişim inşaat firmaları tarafından desteklenmelidir. Fiyat artışı fırsatçılığı yapılmamalıdır” diye konuştu.

Karaarslan, kredi oranlarındaki düşüşün ardından konut fiyatlarında yaşanacak bir artışın enflasyona sebebiyet olacağı uyarısında bulunurken, “Enflasyon ortamında tüm ülke zarar görür. Bu yüzden herkes duyarlı olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop