mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

MHP'li Vahapoğlu'ndan 'kişisel veri' uyarısı!

Siyaset 16.06.2022 - 14:05, Güncelleme: 16.06.2022 - 14:05
 

MHP'li Vahapoğlu'ndan 'kişisel veri' uyarısı!

MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu da milyonların cep telefonu numarası ve elektronik posta adresi gibi kişisel verilerini yasal olmayan yöntemlerle ele geçirip, ticari maksatları uğruna attıkları SMS mesajları ve yaptıkları aramalarla vatandaşı canından bezdiren kişi ve firmaları TBMM gündemine taşıdı.ANKARA (İGFA) - Türkiye’de son dönemde reklam ve pazarlama amaçlı ev ve mobil telefonlarına gelen çağrılar ile atılan kısa mesajlar, tüketicilerin en çok şikayetçi oldukları konular arasına girdi. Konuyla ilgili gündem dışı söz olan TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesi MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, 1 Mayıs 2015’te yürürlüğe giren 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunla, reklam iletileriyle ilgili olarak bazı sınırlamalar getirildiğini hatırlattı. Söz konusu kanunun 6.maddesinde ticari elektronik iletilerin internet veya cep telefonu üzerinden ancak alıcılardan önceden onay almak şartıyla gönderilebileceğinin açık bir şekilde hükme bağlandığını vurgulayan Dr. Vahapoğlu, “Bu hükme rağmen; son günlerde özellikle cep telefonu numaraları veri tabanının bazı şirketlerce 3.kişi ya da firmalara satıldığı, bunlardan maddi gelir elde edildiği, bilgileri basında ve sosyal medyada sıklıkla yer almaktadır” dedi. Vahapoğlu, “Bu bilgileri satın alan şirket ve şahıslar izinsiz SMS, e-posta ve arama yaparak Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na göre suç işlemektedirler” dedi. TBMM’deki konuşması sonrasında kısa bir değerlendirme yapan MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda da belirtildiği üzere vatandaşa ait ve kişiyi doğrudan ya da dolaylı olarak tanımlayabilen; isim, soy isim, doğum yeri ve tarihi, sosyal güvenlik numarası, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, pasaport numarası, özgeçmiş, görüntü ve ses kayıtları, adres ve e-posta bilgileri, parmak izi gibi bilgiler kişisel veridir. Dolayısıyla kişiliğin korunması, kişisel verilerin korunması demektir. Aynı zamanda özel hayatın gizliliği hakkı kapsamındada kişisel verilerin korunması şarttır” diye konuştu.

MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu da milyonların cep telefonu numarası ve elektronik posta adresi gibi kişisel verilerini yasal olmayan yöntemlerle ele geçirip, ticari maksatları uğruna attıkları SMS mesajları ve yaptıkları aramalarla vatandaşı canından bezdiren kişi ve firmaları TBMM gündemine taşıdı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’de son dönemde reklam ve pazarlama amaçlı ev ve mobil telefonlarına gelen çağrılar ile atılan kısa mesajlar, tüketicilerin en çok şikayetçi oldukları konular arasına girdi.

Konuyla ilgili gündem dışı söz olan TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesi MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, 1 Mayıs 2015’te yürürlüğe giren 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunla, reklam iletileriyle ilgili olarak bazı sınırlamalar getirildiğini hatırlattı.

Söz konusu kanunun 6.maddesinde ticari elektronik iletilerin internet veya cep telefonu üzerinden ancak alıcılardan önceden onay almak şartıyla gönderilebileceğinin açık bir şekilde hükme bağlandığını vurgulayan Dr. Vahapoğlu, “Bu hükme rağmen; son günlerde özellikle cep telefonu numaraları veri tabanının bazı şirketlerce 3.kişi ya da firmalara satıldığı, bunlardan maddi gelir elde edildiği, bilgileri basında ve sosyal medyada sıklıkla yer almaktadır” dedi.

Vahapoğlu, “Bu bilgileri satın alan şirket ve şahıslar izinsiz SMS, e-posta ve arama yaparak Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na göre suç işlemektedirler” dedi.

TBMM’deki konuşması sonrasında kısa bir değerlendirme yapan MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda da belirtildiği üzere vatandaşa ait ve kişiyi doğrudan ya da dolaylı olarak tanımlayabilen; isim, soy isim, doğum yeri ve tarihi, sosyal güvenlik numarası, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, pasaport numarası, özgeçmiş, görüntü ve ses kayıtları, adres ve e-posta bilgileri, parmak izi gibi bilgiler kişisel veridir. Dolayısıyla kişiliğin korunması, kişisel verilerin korunması demektir. Aynı zamanda özel hayatın gizliliği hakkı kapsamındada kişisel verilerin korunması şarttır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop