mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Şeker dünyanızı karartmasın!

Yaşam 14.02.2022 - 12:09, Güncelleme: 14.02.2022 - 12:09
 

Şeker dünyanızı karartmasın!

Ünlü isimlere yaptığı göz kapağı estetiği operasyonlarıyla tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, şeker hastalığının göze olumsuz etkileri konusunda önemli uyarılarda bulundu.İSTANBUL (İGFA)- Bugüne dek aralarında sanat dünyasının ünlü yıldızlarının yer aldığı çok sayıda tanınmış ismin göz kapağı estetiği ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu kez hayati bir konuda uyardı. Türk toplumunda özellikle de orta yaş sonrası sıklıkla görülen şeker hastalığının bilinen olumsuzluklarının yanısıra gözleri de etkilediğini hatırlatan Sezgin, zamanında gerekli önelmlerin alınmaması durumunda sonucun körlüğe kadar gidebildiğine dikkat çekti. Şeker hastalığının retinadaki kılcal damarların yapısını bozup, hücre kaybına yol açtığını söyleyen Op. Dr. Tuncay Sezgin, bunun da damar geçirgenliğinin bozulmasına, sarı nokta bölgesinde sıvı ve yağlı maddelerin birikmesine, beraberinde kılcal damarların tıkanarak beslenmeyen alanların ortaya çıkmasına sebep olduğunu dile getirdi. Sezgin, “Hastalığın ileri evrelerinde ağrılı göz içi basıncı yükselmesi (glokom) ortaya çıkabilir. Tedavi edilmezse bu durum körlükle sonuçlanır” sözleriyle şeker tanısı konan hastaları durumu ciddiye almaları konusunda uyardı.

Ünlü isimlere yaptığı göz kapağı estetiği operasyonlarıyla tanınan Op. Dr. Tuncay Sezgin, şeker hastalığının göze olumsuz etkileri konusunda önemli uyarılarda bulundu.

İSTANBUL (İGFA)- Bugüne dek aralarında sanat dünyasının ünlü yıldızlarının yer aldığı çok sayıda tanınmış ismin göz kapağı estetiği ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Tuncay Sezgin, bu kez hayati bir konuda uyardı. Türk toplumunda özellikle de orta yaş sonrası sıklıkla görülen şeker hastalığının bilinen olumsuzluklarının yanısıra gözleri de etkilediğini hatırlatan Sezgin, zamanında gerekli önelmlerin alınmaması durumunda sonucun körlüğe kadar gidebildiğine dikkat çekti.

Şeker hastalığının retinadaki kılcal damarların yapısını bozup, hücre kaybına yol açtığını söyleyen Op. Dr. Tuncay Sezgin, bunun da damar geçirgenliğinin bozulmasına, sarı nokta bölgesinde sıvı ve yağlı maddelerin birikmesine, beraberinde kılcal damarların tıkanarak beslenmeyen alanların ortaya çıkmasına sebep olduğunu dile getirdi. Sezgin, “Hastalığın ileri evrelerinde ağrılı göz içi basıncı yükselmesi (glokom) ortaya çıkabilir. Tedavi edilmezse bu durum körlükle sonuçlanır” sözleriyle şeker tanısı konan hastaları durumu ciddiye almaları konusunda uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop