mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

TFMD 39’uncu ’Yılın Basın Fotoğrafları’nın jürisi Antalya’da toplandı

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.01.2024 - 15:29, Güncelleme: 21.01.2024 - 15:05
 

TFMD 39’uncu ’Yılın Basın Fotoğrafları’nın jürisi Antalya’da toplandı

TFMD 39’uncu ’Yılın Basın Fotoğrafları’nın jürisi Antalya’da toplandı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından bu yıl 39’uncusu düzenlenen ’Yılın Basın Fotoğrafları’ jürisi Coşkun Aral’ın başkanlığında Antalya’da toplandı. 6 binin üzerinde eser ile 10 farklı kategoride yapılan başvuruların değerlendirdiği yarışmada ödül kazanan eserlerin sahipleri 1 Şubat tarihinde TBMM’de yapılacak tören ile ödüllendirilecek.Türkiye Foto Muhabirleri Derneğince (TFMD) bu yıl 39’uncusu düzenlenen ’Yılın Basın Fotoğrafları’ jürisi Coşkun Aral’ın başkanlığında Antalya’da toplandı. Jüri Başkanı Coşkun Aral, 6 bin civarında fotoğraf bulunduğunu ve zorlu bir seçim olduğunu belirterek, "Jüride hem yerel hem yabancı foto muhabiri dostlarımız var. Bu sene yapılacak seçimde belirlendikten sonra TBMM’de bir sergimiz olacak. Umarım her şey güzel geçecek. Açıkça söylemek gerekirse benim için önemli. Çünkü kuruluşunda yer aldığım Foto Muhabirleri Derneği 40 seneyi geride bıraktı. 39 yıldır da bu yarışma yapılıyor. Dünyanın gündemini tutan, zaman zaman siyasete yön veren, yalanları ortaya çıkaran, tarihi fotoğraflarımızla belgelemek ve bunları bizden sonraki kuşaklara aktarmak ciddi bir misyon. Yarışmada 10 bine yakın fotoğraf var. 6 bini değerlendirilecek. Farklı kategorilerimiz var. Ama gündemde 6 Şubat’ta yaşadığımız dünya çapında deprem olduğu için gelecek kuşaklara bunları çok iyi aktarmayı düşünerek birbirinden farklı kategorilerde depremi ele aldık. Tekrarlanmasın ama bu kadar çok ciddi can kaybının olmaması için bizim akılla, bilimle vicdanla bir araya gelip depreme dayanıklı binalarda yapmamız ve yapmamamız gereken şeyleri iyi bilip, tarihin bize gösterdiği şeylerin felaketlerin sonuçlarını ortaya koymamamız gerekir. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği 39 yıldan beri kendi üyeleri dışında üye olmayan foto muhabirlerinin, Anadolu’da çalışan yerel muhabirlerin çalışmalarını da değerlendiriyor. Spor, günlük yaşam var. Ayrıca kaybolan mesleklerimiz dahil olmak üzere gençlerin yaşamlarında evrenselliği bulabilecekleri başka ülkelerde yapılan çalışmalar da var" dedi.
TFMD 39’uncu ’Yılın Basın Fotoğrafları’nın jürisi Antalya’da toplandı
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından bu yıl 39’uncusu düzenlenen ’Yılın Basın Fotoğrafları’ jürisi Coşkun Aral’ın başkanlığında Antalya’da toplandı. 6 binin üzerinde eser ile 10 farklı kategoride yapılan başvuruların değerlendirdiği yarışmada ödül kazanan eserlerin sahipleri 1 Şubat tarihinde TBMM’de yapılacak tören ile ödüllendirilecek.
Türkiye Foto Muhabirleri Derneğince (TFMD) bu yıl 39’uncusu düzenlenen ’Yılın Basın Fotoğrafları’ jürisi Coşkun Aral’ın başkanlığında Antalya’da toplandı. Jüri Başkanı Coşkun Aral, 6 bin civarında fotoğraf bulunduğunu ve zorlu bir seçim olduğunu belirterek, "Jüride hem yerel hem yabancı foto muhabiri dostlarımız var. Bu sene yapılacak seçimde belirlendikten sonra TBMM’de bir sergimiz olacak. Umarım her şey güzel geçecek. Açıkça söylemek gerekirse benim için önemli. Çünkü kuruluşunda yer aldığım Foto Muhabirleri Derneği 40 seneyi geride bıraktı. 39 yıldır da bu yarışma yapılıyor. Dünyanın gündemini tutan, zaman zaman siyasete yön veren, yalanları ortaya çıkaran, tarihi fotoğraflarımızla belgelemek ve bunları bizden sonraki kuşaklara aktarmak ciddi bir misyon. Yarışmada 10 bine yakın fotoğraf var. 6 bini değerlendirilecek. Farklı kategorilerimiz var. Ama gündemde 6 Şubat’ta yaşadığımız dünya çapında deprem olduğu için gelecek kuşaklara bunları çok iyi aktarmayı düşünerek birbirinden farklı kategorilerde depremi ele aldık. Tekrarlanmasın ama bu kadar çok ciddi can kaybının olmaması için bizim akılla, bilimle vicdanla bir araya gelip depreme dayanıklı binalarda yapmamız ve yapmamamız gereken şeyleri iyi bilip, tarihin bize gösterdiği şeylerin felaketlerin sonuçlarını ortaya koymamamız gerekir. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği 39 yıldan beri kendi üyeleri dışında üye olmayan foto muhabirlerinin, Anadolu’da çalışan yerel muhabirlerin çalışmalarını da değerlendiriyor. Spor, günlük yaşam var. Ayrıca kaybolan mesleklerimiz dahil olmak üzere gençlerin yaşamlarında evrenselliği bulabilecekleri başka ülkelerde yapılan çalışmalar da var" dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop