mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Ticaret Bakanlığı'ndan bilişim sektörüne beklenen destek geldi

Ekonomi 30.05.2022 - 14:40, Güncelleme: 30.05.2022 - 14:40
 

Ticaret Bakanlığı'ndan bilişim sektörüne beklenen destek geldi

Uzun zamandır beklenen, özellikle yazılım ve bilişim sektöründe hizmet veren sektörlere yönelik açıklanan e-Turqualtiy destek paketi sektöre hareket getirecek.İSTANBUL (İGFA) - Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan E-Turquality Bilişim Yıldızları Programı, bilişim ve yazılım sektöründe heyecan oluşturdu. Program kapsamında şartlara uyan firmalar yıllık periyod için ülke başına yıllık 100 milyon TL’yi bulan destek alabileceği kaydedildi. E-Turquality’i değerlendiren bilişim sektörünün önemli temsilcilerinden Mustafa Mertcan, küresel çapta 3 milyar dolar seviyelerinde olan yüksek teknoloji ihracatı rakamının bu gibi desteklerle kısa sürede 15 milyar dolar seviyelerine çıkacağını söyledi. Uzun zamandır beklenen, özellikle yazılım ve bilişim sektöründe hizmet veren sektörlere yönelik açıklanan destek paketlerine dikkati çeken Mertcan, "Bunun adı E-Turquality. Daha önce açıklanan Turqualtiy’den farklı olarak e-Turquality’in içerisinde bilişim sektörü ve yazılım sektörünün bazı hizmet alan firmalar için çok kapsamlı destekler mevcut. Bunların arasında özellikle personel, istihdam destekleri olduğu gibi yine yurt dışında daha önce Turquality kapsamında bulunan kapsamlı destekler bulunuyor. Yeni destekle markalaşma ve pazarlama alanlarında firmalara çok ciddi imkânlar sunuluyor” diye konuştu. “DESTEĞİN AMACI 15 MİLYAR DOLAR HEDEFİNE ULAŞMAK” Açıklanan destek paketinin ihracat rakamlarının artışında büyük fayda sağlayacağını belirten Mertcan, “Bu yeni desteğin amacı halihazırda 3 milyar dolar seviyelerinde olan yazılım ve bilişim sektörü ihracatımızı 15 milyar dolar seviyesine ulaştırmak. Sektörün temsilcileri olan bizler de bu desteğin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Yüksek teknoloji ihracatında ülkelerin dağılımına ve pazardaki pay oranlarına bakarsak 750 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Çin zirvede bulunuyor. Yine bunun yanında Hong Kong 350 milyar dolarlık bir paya sahip bulunuyor. Yani sadece Çin ve Hong Kong’u birlikte ele aldığımızda 1 trilyon doların üzerinde teknoloji ihracatı karşımıza çıkıyor. Buna en yakın ülke 180 milyar dolarla Almanya ve ardından 160 milyar dolarla Kore geliyor" dedi.

Uzun zamandır beklenen, özellikle yazılım ve bilişim sektöründe hizmet veren sektörlere yönelik açıklanan e-Turqualtiy destek paketi sektöre hareket getirecek.

İSTANBUL (İGFA) - Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan E-Turquality Bilişim Yıldızları Programı, bilişim ve yazılım sektöründe heyecan oluşturdu.

Program kapsamında şartlara uyan firmalar yıllık periyod için ülke başına yıllık 100 milyon TL’yi bulan destek alabileceği kaydedildi.

E-Turquality’i değerlendiren bilişim sektörünün önemli temsilcilerinden Mustafa Mertcan, küresel çapta 3 milyar dolar seviyelerinde olan yüksek teknoloji ihracatı rakamının bu gibi desteklerle kısa sürede 15 milyar dolar seviyelerine çıkacağını söyledi.

Uzun zamandır beklenen, özellikle yazılım ve bilişim sektöründe hizmet veren sektörlere yönelik açıklanan destek paketlerine dikkati çeken Mertcan, "Bunun adı E-Turquality. Daha önce açıklanan Turqualtiy’den farklı olarak e-Turquality’in içerisinde bilişim sektörü ve yazılım sektörünün bazı hizmet alan firmalar için çok kapsamlı destekler mevcut. Bunların arasında özellikle personel, istihdam destekleri olduğu gibi yine yurt dışında daha önce Turquality kapsamında bulunan kapsamlı destekler bulunuyor. Yeni destekle markalaşma ve pazarlama alanlarında firmalara çok ciddi imkânlar sunuluyor” diye konuştu.

“DESTEĞİN AMACI 15 MİLYAR DOLAR HEDEFİNE ULAŞMAK”

Açıklanan destek paketinin ihracat rakamlarının artışında büyük fayda sağlayacağını belirten Mertcan, “Bu yeni desteğin amacı halihazırda 3 milyar dolar seviyelerinde olan yazılım ve bilişim sektörü ihracatımızı 15 milyar dolar seviyesine ulaştırmak. Sektörün temsilcileri olan bizler de bu desteğin çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Yüksek teknoloji ihracatında ülkelerin dağılımına ve pazardaki pay oranlarına bakarsak 750 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Çin zirvede bulunuyor. Yine bunun yanında Hong Kong 350 milyar dolarlık bir paya sahip bulunuyor. Yani sadece Çin ve Hong Kong’u birlikte ele aldığımızda 1 trilyon doların üzerinde teknoloji ihracatı karşımıza çıkıyor. Buna en yakın ülke 180 milyar dolarla Almanya ve ardından 160 milyar dolarla Kore geliyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop