mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

'Türk Çevre Etiketi' dünyada tanınacak

Yaşam 04.02.2022 - 14:08, Güncelleme: 04.02.2022 - 14:08
 

'Türk Çevre Etiketi' dünyada tanınacak

2 milyon nüfusa enerji arzı sağladıklarını belirten Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “61 bin 488 kilometre hat uzunluğunda, 12 bin 971 trafo ile kaliteli ve kesintisiz enerji hedefiyle çalışıyoruz” dedi. İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de üretilen bir ürünün “çevre dostu” olduğunu gösteren “Türkiye Çevre Etiketi Sistemi” Küresel Eko Etiket Ağı’na üye oldu. 60 ülkenin temsil edildiği Küresel Eko Etiket Ağı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Çevre Etiketi Sistemi’nin küresel ölçekte tanınmasına katkı sağlayacak. Bakanlık şu ana kadar Türk Çevre Etiketi verilen sektörler olan; seramik, tekstil, temizlik kâğıdı, elde yıkama bulaşık deterjanı, kozmetik, cam ve turistik konaklama hizmet gruplarında kriterleri belirledi. “Çevre Etiketi” almaya hak kazanan firma ürünün ambalajında “Türkiye Çevre Etiketi” logosu kullanılabiliyor. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Sevencan, “Dünyada Avrupa Birliği’nin belirlediği kriterlerin aynısını Çevre Bakanlığı belirleyerek bir standart kriter sistemi getirdiğini belirterek, "Bu temel kriterleri sağlayan firmalara, bu etiket verilecek” dedi. Kriterlerin 5 ana başlıkta toplandığını kaydeden Sevencan, “Ürünün toksik atık yaratmıyor olması. Bu her zaman kullandığınız beyaz A4 kağıtlarındaki klorin gazı gibi… Biyo-çeşitliliği devam ettiriyor olması yani mobilyalardaki rattan veya bambu gibi ürünlerin materyallerinin sürdürülebilir ormanlardan geliyor olması… Atık yönetimi, yani hepimizin bildiği geri dönüşüm ve son olarak da gereksiz karbon salınımının azaltılması” şeklinde sıraladı.

2 milyon nüfusa enerji arzı sağladıklarını belirten Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “61 bin 488 kilometre hat uzunluğunda, 12 bin 971 trafo ile kaliteli ve kesintisiz enerji hedefiyle çalışıyoruz” dedi.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de üretilen bir ürünün “çevre dostu” olduğunu gösteren “Türkiye Çevre Etiketi Sistemi” Küresel Eko Etiket Ağı’na üye oldu.

60 ülkenin temsil edildiği Küresel Eko Etiket Ağı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülen Türkiye Çevre Etiketi Sistemi’nin küresel ölçekte tanınmasına katkı sağlayacak.

Bakanlık şu ana kadar Türk Çevre Etiketi verilen sektörler olan; seramik, tekstil, temizlik kâğıdı, elde yıkama bulaşık deterjanı, kozmetik, cam ve turistik konaklama hizmet gruplarında kriterleri belirledi. “Çevre Etiketi” almaya hak kazanan firma ürünün ambalajında “Türkiye Çevre Etiketi” logosu kullanılabiliyor.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Sevencan, “Dünyada Avrupa Birliği’nin belirlediği kriterlerin aynısını Çevre Bakanlığı belirleyerek bir standart kriter sistemi getirdiğini belirterek, "Bu temel kriterleri sağlayan firmalara, bu etiket verilecek” dedi. Kriterlerin 5 ana başlıkta toplandığını kaydeden Sevencan, “Ürünün toksik atık yaratmıyor olması. Bu her zaman kullandığınız beyaz A4 kağıtlarındaki klorin gazı gibi… Biyo-çeşitliliği devam ettiriyor olması yani mobilyalardaki rattan veya bambu gibi ürünlerin materyallerinin sürdürülebilir ormanlardan geliyor olması… Atık yönetimi, yani hepimizin bildiği geri dönüşüm ve son olarak da gereksiz karbon salınımının azaltılması” şeklinde sıraladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop