Alanya Gökbel’de Sahne Selami Şahin ve Yudum'un

16. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri iki yıl süren pandeminin ardından bu yıl 16-17 Temmuz’da kapılarını yeniden ziyaretçilerine açacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, heyecan ve özlemle beklenen Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri için hazırlıkların başladığını söyledi.  Başkan Yücel, Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin ilk gününde ücretsiz halk konserinin yapılacağını, ikinci gün ise Gökbel Güreşleri’nin gerçekleştirileceğini belirterek bütün vatandaşları bu unutulmayacak festivale davet etti.

GÖKBEL’DE SAHNE SELAMİ ŞAHİN VE YUDUM'UN
16. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali’nin ilk gününde sahneye ilk olarak Yudum çıkacak. En sevilen türkülerini seslendirecek olan Yudum'un ardından ünlü sanatçı Selami Şahin şarkılarını on binlerce hayranı için seslendirecek. Her yıl on birlerce kişinin katıldığı Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne bu yıl da tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin başpehlivanları katılacak.

BAŞPEHLİVANLIK VE GÜREŞ AĞALIĞI MERAK KONUSU

.Er meydanın en çok merak edilen başpehlivanın kim olacağı ve kimin kaç para ödeyerek güreş ağası seçileceği. Bu yıl Gökbel Yağlı Güreşlerinde 2019’da yapılan 15. Alanya Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 475 bin lira vererek ata sporuna ‘Güreş Ağası' seçilen Eray Erdem ağalık köşküne oturacak. 2023 yılı için kimin kaç para vaat ederek güreş ağası seçileceği ise şimdiden merak konusu.