Alanya’da Oceanman Heyecanı Başladı

Oceanman Türkiye; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlçede heyecanla beklenen yarışlar bugün başladı. 11.30’da start verilen yarışlar, ülkemizde ilk defa 2019 yılında yapılmıştı ve bu yıl ikincisi gerçekleşecek. 24 ülkeden 700’ü yabancı olmak üzere 1100 sporcumuz katılacak.

SPORCULAR ALANYA KALESİ ÇEVRESİNDE YÜZECEK

Oceanman Türkiye, 5 ve 10 kilometre yarışları Keykubat ve Kleopatra Plajları arasında yapılacak. Kleopatra Plajı’ndan verilecek start ile Alanya Kalesi çevresinde yüzüp, 5K Oceanman Keykubat Plajı’nda tamamlanacak.10K Oceanman yüzücüler ise Kleopatra Plajı’nda beslenme noktasında soluklanıp Keykubat Plajı’na geri yüzecekler.

 BAŞKAN YÜCEL’DEN DAVET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’da spor turizmine ve tanıtımına önemli katkılar sağlayan dünyanın en büyük açık su yüzme yarışı Oceanman, 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Tüm vatandaşlarımızı organizasyonumuza bekler ve yarışa katılan sporcularımıza şimdiden başarılar dilerim.” dedi.