Alanya’da Yaz Kur’an Kurslarında Etkinlikler Sürüyor

Yaz Kur’an kurslarında öğrencilerin bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak, yaşadıkları topluma ve insanlığa katkı sunan, mutlu ve sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla da başta milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer veriliyor.

‘İLK VE ACİL YARDIM’ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ
Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Fatma Zehra Köroğlu Camii’nde Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine yönelik ‘İlk ve Acil Yardım’ konulu seminer düzenlendi.
ALKÜ SHMYO İlk ve Acil Yardım Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mustafa Enes Sarık’ın konuşmacı olarak katıldığı programda öğrencilere genel ilk yardım bilgileri teorik olarak anlatıldı ve ardından öğrenci ve mankenlerle canlandırma yapılarak hastaya nasıl müdahale edilmesi gerektiğine değinildi. Heimlich manevrasının öneminin de anlatıldığı seminer öğrencilere başarı temennisiyle sona erdi.

‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’ KONULU PROGRAM DÜZENLENDİ
Alanya Müftülüğü’ne bağlı Şükrü Gündoğmuş Kur'an Kursu’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik kapsamında program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı ve şiirler seslendirildi. Ayrıca öğrenciler tarafından 15 Temmuz temalı pano oluşturuldu. Program şehitler için okunan hatmi şeriflerin duası ile sona erdi.
‘MAHREMİYET EĞİTİMİ’ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ
Alanya Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kurslarında çocuklara yönelik ‘Mahremiyet eğitimi’ konulu seminerler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Hacı Gülser Bulut Kuran Kursu’nda Alanya Belediye Psikoloğu Esra Yemez tarafından ‘Mahremiyet Eğitimi’ konulu seminer düzenlendi.