Kupada Şampiyon Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelede kazanan taraf 2-0'lık skorla Fenerbahçe oldu. Jorge Jesus'un öğrencileri bu sonuçla beraber Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Fenerbahçe, 61'inci Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Gürsel Aksel Stadı'ndaki finalde Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler kulüp tarihinde 7'nci kez kupaya uzandı. Maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe henüz 1'inci dakikada Batshuayi ile golü buldu: 1-0. Belçikalı forvet 29'da farkı ikiye çıkarıp takımını rahatlattı: 2-0. Kalan dakikalarda avantajını koruyan Fenerbahçe, kupada mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe'de teknik ekip ve oyuncular stadı dolduran taraftarlarla birlikte büyük sevinç yaşadı. Fenerbahçe en son Ziraat Türkiye Kupası'nı 2012-2013 sezonunda müzesine götürmüştü. Başakşehir ise kulüp tarihinde oynadığı 3'üncü Türkiye Kupası finalini de kazanamadı. Bu sonuçla ligi 4'üncü sırada bitiren Adana Demirspor ise Avrupa Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazandı.