Alanya'da Servis Ücretlerine Yüzde 70 Zam Geldi

Alanya’da akaryakıta gelen zamlardan öğrenci servisleri de etkilendi. Öğrenci taşıyan servisçilerin talebi üzerine yapılan toplantı sonucunda, devlet okullarına öğrenci taşıyan servislerin fiyatına yüzde 70, özel okullarda çalışan servislere ise yüzde 80 oranında zam yapıldı. Zamlı tarife yeni eğitim ve öğretim yılında uygulanacak. Bazı bölgelerde servis ücretlerindeki artış nedeniyle, ‘komşu turizm’ yani özel araçlarla komşuları tarafından okullara öğrencilerin taşınma olayı ortaya çıktı. Yen tarife hakkında bilgi verirken, komşu turizm adı altındaki illegal uygulama hakkında da konuşan Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Paşa Özkan, özel araçlarla öğrenci taşınması halinde de cezai işlem uygulandığının altını çizdi.
‘ZAM YAPMAK ZORUNDA KALDIK’
Servis ücretlerinin devlet okullarında 1250 liradan başladığını ifade eden Paşa Özkan, “2023 – 2024 Eğitim öğretim yılında servis ücretlerine yüzde 70 zam geldi. Güzergaha uyan var uymayan bu sebeple net fiyat veremiyorum. Mevcut fiyata yüzde 70 zam geldi. Devlet okullarında yüzde 70, özel okullarda yüzde 80. Buna göre vatandaş seçimini yapacak. Devlet okulları 1250 liradan başlıyor. Özel okullarda ise 1850 liradan başlıyor. Akaryakıta gelen zamlardan dolayı bu artışa gidilmesi gerekti. Sadece akaryakıta değil araçlara tapılan sigortalara bunun gibi giderlere de zam geldiği için artırım yayıldı. Yüzde 100 yapalım dediler başta ama biz yüzde 70’te karar aldık. Bu zamlar yapılmak zorunda maalesef yapacak bir şey yok” ifadelerine yer verdi.
‘ÖZEL ARAÇLARIYLA ÖĞRENCİ TAŞIRLARSA CEZAYA MARUZ KALIRLAR’
“Vatandaşlarımız kendi aralarında özel araçlarıyla komşu çocuklarını taşıyorsa bunun da cezaya maruz kalabilirler. Hem maliyeden hem trafikten. Özel araçları ile ulaşımları daha maliyetli çıkar diye düşünüyorum. Okul çıkışında oluşan yoğunlukta kazaya da sebebiyet vermiş oluyorlar bu sebeple en iyi yol okul servisleri” dedi.