Alanya’da Telefonlar Neden Çekmiyor ?

Alanya’da bazı vatandaşların son zamanlarda yaptıkları telefon görüşmelerinde sık sık kesinti yaşadığı belirtiliyor. Bir GSM operatörünün yaptığı açıklamada ise bu durumun sebebinin GSM kullanıcılarının son yıllarda çok fazla artış göstermesi ve buna rağmen takviye baz istasyonları yatırımı yapılmaması olarak gösteriliyor. GSM operatörlerinin otel ve apartmanların çatılarına kurduğu baz istasyonu kiralarını günümüz koşullarına göre yükseltmemesi de, mevcut baz istasyonların iptal edilmesine neden oluyor. Bu durumda Alanya’da GMS operatörü kullanıcılarının haberleşmesinin kısıtlanması olarak ortaya çıkıyor.
‘HABERLEŞME DENETİMİNİN DENETİMSİZ BIRAKILMASI VAHİM’
Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Cemal Şencan, haberleşme sektörünün bir ülke için çok önemli olduğunu fakat Türkiye’de çok başıboş bırakıldığını belirterek, “Bu durum Türkiye’nin durumunu o kadar güzel özetliyor ki harika bir fotoğraf çıkmış ortaya. Bakıyoruz baz istasyonlarının yetersizliğinden dolayı vatandaş iletişim kuramıyor, haberleşmeyi gerçekleştiremiyor. Özelleştirmeler yapılırken daha verimli altyapı olacaktı daha ucuz hizmet vereceklerdi ama maalesef satıldıktan sonra hiç denetim yapılmadı. Haberleşme sektörünün denetimsiz bırakılması bu kadar başıboş kalması vahimdir. Özelleştirmeyi alan firmalar baz istasyonlarını insan sağlığına zarar vermeden geliştirmeleri gerek buna göre altyapı oluşturmaları gerek. Ama ne oluyor bir vatandaş faturasını geciktirse faiziyle beraber alıyorlar. Verdikleri hizmete bakıyoruz hizmet yok” dedi.
‘HİÇ ALTYAPI ÇALIŞMASI YOK’
Şencan, “Türkiye’nin durumu a’dan z’ye neresinden tutsak elimizde kalıyor haberleşme çok önemli bir mevzu ama bunu sattılar özelleştirdiler. Diğer yandan baz istasyonlarının kirası da artmalı enflasyon ile her şey arttı zaten. Yoksa vatandaş söker atar. Hiçbir yatırım altyapı yapılmıyor fakat vatandaştan devasa paralar kazanıyorlar. Denetim olmayınca maalesef böyle istedikleri gibi zamı da yaparlar. Bu durumu birilerinin gözüne sokmak gerekiyor. Depremde ayakta kalması gereken baz istasyonları yıkıldı. Yıkıldıysa bile bunun yerine alternatif bir şey üretmiş olmaları gerekliydi. Altyapısı yapılması lazım. Bu tür sorunlar diğer ülkelerde nasıl çözülüyor baksınlar. Biz bir deprem ülkesiyiz bunun farkında olmaları gerekiyor” diye konuştu.