İşte Alanya’yı Merak Eden Ülkeler

Araştırma sonucuna göre Kuzey Avrupa ülkelerinin ilgisi yeniden artarken ilçeye en çok turistin geldiği Rusya’nın listede 20’nci sırada yer alması dikkat çekti.

Turizmin geleceği için veri bazlı çalışmalara önem veren Alanya Kent Konseyi, Google’da Alanya’yı arayan ülkeler çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Kuzey Avrupa ülkelerinin Alanya’yı arayan ülkelerin başında geldiği gözlenen araştırmada son 30 günde Alanya’yı Google’da arayan ilk 10 ülke şöyle sıralandı: Danimarka, Finlandiya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Norveç, İsveç, Almanya, Hollanda, Polonya, Macaristan

RUSYA 20’NCİ SIRADA YER ALDI

2015 yılından bu yana gelen misafir sayısında hissedilir düşüş gösteren Kuzey Avrupa ülkelerinin Alanya’ya ilgisinin arttığı gözlenirken Alanya’ya en çok turistin geldiği Rusya’nın listede 20’nci sırada yer alması dikkat çekti. Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada Kuzey Avrupa ülkelerinin ilgisinin artan ilgi ve merakının, tanıtım çalışmalarında Kuzey Avrupa ülkelerine öncelik vererek rezervasyona dönüştürmeye çalışmak gerektiği bu yönde yapılacak her çalışmanın bölgeye bu ülkelerin özellikle ekonomik anlamda olumlu katkıları düşünüldüğünde değerli olduğu vurgulandı.