mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da İnşaatlar Durduruldu

Gündem 09.09.2021 - 13:52, Güncelleme: 09.09.2021 - 13:52
 

Alanya’da İnşaatlar Durduruldu

Çimento fiyatlarındaki artış nedeni ile müteahhitler Alanya'da da boykot kararı aldı.

İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu'ndan ( İMKON) yapılan açıklamada, "Çimento sektöründe fahiş oranlara varan zamlar, sektör ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır" denildi. Konfederasyon, Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden olumlu bir netice alamadı. Bunun üzerine "Tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar bardağı taşıran son damla olmuştur" açıklaması yapıldı. Bu kapsamda, bugünden itibaren müteahhitler 15 gün süreyle iş bıraktı. Karar Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) de uyma kararı aldı. MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker, bu kapsamda ilçedeki tüm inşaatların durdurulduğunu açıkladı:  "Bizim sektörün suyu, ekmeği çimentodur. Önemli bir maliyet unsurunu oluşturuyor. Enflasyonla birlikte fiyat artışları yaşandı ama çimentodaki bu yükseliş kabul edilemez bir seviyeye ulaştı. Ocak ayında 12-13 TL olan bir rakamdan şu an daha yıl bitmemiş olmasına rağmen 28-30 TL bandına gelmiş durumda. Haksız bir şekilde yapılan bu zam maliyetlere ciddi şekilde yansıyor. Çimento beton fiyatlarını da tetikliyor. 1 metreküp beton yaklaşık 400 TL gibi bir rakama denk geliyor. Dolayısıyla bizler de bunu fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyoruz. Devletimiz istihdam için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ‘istihdam, istihdam, istihdam’ diyerek politikalarını ona göre oluşturuyor. Biz de özel sektör olarak istihdamla birlikte katma değer oluşturmaya çalışıyoruz. Bu maliyetler belli bir seviyeye gelince vatandaşın alım gücü karşılanamıyor ve talep dengesi düşüyor. Talep düşünce de arz düşüyor ve istihdam ortadan kayboluyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu daha önce bununla ilgili adınlar atmıştı. Ticaret Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirilmişti. Maalesef fiyatlara olumlu anda yansıyan bir şey olmadı. Ortak bir kararla boykot kararı alındı. Biz de 24 Eylül’e kadar çimento alımlarımızı durduruyoruz. Arkadaşlarımızla da bu bilgiyi sizlerin aracılığıyla da paylaşmak istiyoruz. 24 Eylül’e kadar lütfen çimento alımlarını yapmayınız. İnşallah devletimiz sesimizi duyacaktır. Çünkü bunun bedelini yine halk ödüyor. Bu zam oranını gerçekçi bulmuyoruz".
Çimento fiyatlarındaki artış nedeni ile müteahhitler Alanya'da da boykot kararı aldı.

İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu'ndan ( İMKON) yapılan açıklamada, "Çimento sektöründe fahiş oranlara varan zamlar, sektör ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır" denildi. Konfederasyon, Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden olumlu bir netice alamadı.
Bunun üzerine "Tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar bardağı taşıran son damla olmuştur" açıklaması yapıldı. Bu kapsamda, bugünden itibaren müteahhitler 15 gün süreyle iş bıraktı. Karar Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) de uyma kararı aldı. MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker, bu kapsamda ilçedeki tüm inşaatların durdurulduğunu açıkladı: 

"Bizim sektörün suyu, ekmeği çimentodur. Önemli bir maliyet unsurunu oluşturuyor. Enflasyonla birlikte fiyat artışları yaşandı ama çimentodaki bu yükseliş kabul edilemez bir seviyeye ulaştı. Ocak ayında 12-13 TL olan bir rakamdan şu an daha yıl bitmemiş olmasına rağmen 28-30 TL bandına gelmiş durumda. Haksız bir şekilde yapılan bu zam maliyetlere ciddi şekilde yansıyor. Çimento beton fiyatlarını da tetikliyor. 1 metreküp beton yaklaşık 400 TL gibi bir rakama denk geliyor. Dolayısıyla bizler de bunu fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyoruz. Devletimiz istihdam için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ‘istihdam, istihdam, istihdam’ diyerek politikalarını ona göre oluşturuyor. Biz de özel sektör olarak istihdamla birlikte katma değer oluşturmaya çalışıyoruz. Bu maliyetler belli bir seviyeye gelince vatandaşın alım gücü karşılanamıyor ve talep dengesi düşüyor. Talep düşünce de arz düşüyor ve istihdam ortadan kayboluyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu daha önce bununla ilgili adınlar atmıştı. Ticaret Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirilmişti. Maalesef fiyatlara olumlu anda yansıyan bir şey olmadı. Ortak bir kararla boykot kararı alındı. Biz de 24 Eylül’e kadar çimento alımlarımızı durduruyoruz. Arkadaşlarımızla da bu bilgiyi sizlerin aracılığıyla da paylaşmak istiyoruz. 24 Eylül’e kadar lütfen çimento alımlarını yapmayınız. İnşallah devletimiz sesimizi duyacaktır. Çünkü bunun bedelini yine halk ödüyor. Bu zam oranını gerçekçi bulmuyoruz".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop