Çayarası Sağlık Ocağı Bölgeye Can Oldu!

Sağlık Ocağı Hizmetleri Birimi’nde bu güne kadar 780 hastaya yerinde müdahale yapılırken bölgedeki vatandaşların birinci ve ikinci doz COVID-19 aşıları da yapıldı.

SAĞLIK OCAĞI’NDA AMBULANS 7-24 HAZIR BEKLİYOR

Temmuz ayında faaliyet göstermeye başlayan Sağlık Ocağı, hafta sonları da dahil olmak üzere haftanın yedi günü 09.00 ve 18.00 saatleri arasında bir doktor, bir paramedik, bir hemşire ve bir ambulans şoförü olmak üzere toplam dört sağlık personeli ile dönüşümlü bir şekilde hizmet veriyor. Aynı anda beş hastanın yatarak tedavi edilebildiği Sağlık Ocağında EKG çekimi, glukoz ölçümü ve tansiyon ölçümünün yanı sıra gelen hastaların ilaçları bittiği zaman tedarik ediliyor. 7-24 Ambulans hizmeti verilen birimde ağır vakalar direkt ambulans ile Alanya Devlet Hastanesi’ne sevk edilebiliyor.

BAŞKAN YÜCEL, “EKSİKSİZ BİR SOSYAL ALAN OLUŞTURDUK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, en başından itibaren Çayarası Çarşı projesini çok önemsediklerini belirterek, “Amacımız Yörük ve yayla kültürünün yaşayacağı bir sosyal alan yaratırken, buradaki vatandaşlarımızın sağlık konusunda da endişeleri ortadan kaldırmak. Sağlık Ocağı Birimimiz sadece çarşı içinde değil, bölgenin tamamında kaza, hastalık, ilaç ihtiyacı gibi durumlara da anında müdahale ediyor. Bu hizmetlerden vatandaşlarımızın memnuniyetleri bizi de son derece mutlu ediyor. Tekrar çarşımızın ve sağlık birimimizin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.