mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Başkan Sünbül’den ‘Alaiye Su’ Zammına Tepki!

Gündem 23.05.2024 - 09:42, Güncelleme: 23.05.2024 - 09:42
 

Başkan Sünbül’den ‘Alaiye Su’ Zammına Tepki!

Alanya Belediyesi’nin önceki dönem Başkanı Adem Murat Yücel tarafından Alanya'ya kazandırılan Alaiye Su’ya yapılan zam sonrası tepkiler yükseliyor. MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, Alaiye Su'ya yapılan zamma tepki göstererek, "En temel ihtiyacımız Suyun fiyatının 2 katına çıkartılmasıyla birlikte CHP’li Büyükşehir’in geçmişte uyguladığı bölgenin en pahalı içme suyu tarifesine sahip olma geleneğine pekte yabancı değiliz. " dedi.

Önceki dönem Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in vizyon projelerinden Alaiye Doğal Kaynak Suyu Üretim Tesisi, Kasım 2023 ayında düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. Dün Alaiye Su tarafından abonelerine gönderilen mesajda 35 TL olan damacananın fiyatı 60 TL olurken, bardak sular ise 60 kuruş yerine 75 kuruştan satışa sunuldu. İkili veya üçlü alımlarda ise damacana fiyatı 55 TL olarak belirtildi.  Zam sonrası bir çok kesimden eleştiriler yükselirken, bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül'den geldi.  Başkan Sünbül sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamasında; "MHP’nin Üretken Belediyecilik anlayışı ile Alanyamıza kazandırılan su fabrikası olan ‘Alaiye Su’ her kesimin evine uygun fiyata girebiliyorken, bugün edindiğimiz bilgiye göre damacana fiyatının iki katına yükseltildiğini öğrendik. Alaiye Su fabrikasının kurulması ardından kısa bir süre içerisinde piyasanın büyük bir bölümüne satış yaparak her kesimden vatandaşın alabileceği temel ihtiyaç ürünü olmuştu. Diğer su firmaları ise bu durumdan uzun süredir şikayetçi ve Alaiye Su’yun fiyatının yukarıya çekilmesi gerektiğini ifade ediyorlardı. Tek amacın yalnızca kar olması veyahut diğer su firmaların satışlarının ciddi etkilenmesi neticesinde gelen baskı ile mi bu zam kararı alındı bilinmez… Ancak Kamu kurum ve kuruluşları, uhdesinde ki özel ticari teşebbüsleri de kar amacı olmaksızın millete hizmeti birinci önceliği olarak kabul etmelidir. Tabi ki hizmetin sürdürülebilir olması için fiyat düzenlemeleri yapılması elzemdir. Ancak bu temel ihtiyaçlar konusunda en alt düzeyde yapılması gerekmektedir. En temel ihtiyacımız Suyun fiyatının 2 katına çıkartılmasıyla birlikte CHP’li Büyükşehir’in geçmişte uyguladığı bölgenin en pahalı içme suyu tarifesine sahip olma geleneğine pekte yabancı değiliz. Ekmek, Su ve Elektrik gibi temel ihtiyaçlarımıza gelen zamlar sonrası ortalığı yangın yerine çeviren hükümeti ve yerel yönetimleri her defasında istifaya davet eden zihniyetin temsilcileri bugün ne yazık ki dilleri lal olmuştur. Zamlı suyla demlenmeye devam edin siz " dedi.
Alanya Belediyesi’nin önceki dönem Başkanı Adem Murat Yücel tarafından Alanya'ya kazandırılan Alaiye Su’ya yapılan zam sonrası tepkiler yükseliyor. MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, Alaiye Su'ya yapılan zamma tepki göstererek, "En temel ihtiyacımız Suyun fiyatının 2 katına çıkartılmasıyla birlikte CHP’li Büyükşehir’in geçmişte uyguladığı bölgenin en pahalı içme suyu tarifesine sahip olma geleneğine pekte yabancı değiliz. " dedi.

Önceki dönem Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in vizyon projelerinden Alaiye Doğal Kaynak Suyu Üretim Tesisi, Kasım 2023 ayında düzenlenen törenle hizmete açılmıştı. Dün Alaiye Su tarafından abonelerine gönderilen mesajda 35 TL olan damacananın fiyatı 60 TL olurken, bardak sular ise 60 kuruş yerine 75 kuruştan satışa sunuldu. İkili veya üçlü alımlarda ise damacana fiyatı 55 TL olarak belirtildi. 

Zam sonrası bir çok kesimden eleştiriler yükselirken, bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül'den geldi. 

Başkan Sünbül sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamasında; "MHP’nin Üretken Belediyecilik anlayışı ile Alanyamıza kazandırılan su fabrikası olan ‘Alaiye Su’ her kesimin evine uygun fiyata girebiliyorken, bugün edindiğimiz bilgiye göre damacana fiyatının iki katına yükseltildiğini öğrendik.

Alaiye Su fabrikasının kurulması ardından kısa bir süre içerisinde piyasanın büyük bir bölümüne satış yaparak her kesimden vatandaşın alabileceği temel ihtiyaç ürünü olmuştu. Diğer su firmaları ise bu durumdan uzun süredir şikayetçi ve Alaiye Su’yun fiyatının yukarıya çekilmesi gerektiğini ifade ediyorlardı.
Tek amacın yalnızca kar olması veyahut diğer su firmaların satışlarının ciddi etkilenmesi neticesinde gelen baskı ile mi bu zam kararı alındı bilinmez…
Ancak Kamu kurum ve kuruluşları, uhdesinde ki özel ticari teşebbüsleri de kar amacı olmaksızın millete hizmeti birinci önceliği olarak kabul etmelidir.
Tabi ki hizmetin sürdürülebilir olması için fiyat düzenlemeleri yapılması elzemdir. Ancak bu temel ihtiyaçlar konusunda en alt düzeyde yapılması gerekmektedir.
En temel ihtiyacımız Suyun fiyatının 2 katına çıkartılmasıyla birlikte CHP’li Büyükşehir’in geçmişte uyguladığı bölgenin en pahalı içme suyu tarifesine sahip olma geleneğine pekte yabancı değiliz.
Ekmek, Su ve Elektrik gibi temel ihtiyaçlarımıza gelen zamlar sonrası ortalığı yangın yerine çeviren hükümeti ve yerel yönetimleri her defasında istifaya davet eden zihniyetin temsilcileri bugün ne yazık ki dilleri lal olmuştur. Zamlı suyla demlenmeye devam edin siz " dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop