mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Gazipaşa’da Alanya’nın Kültürel Mirasları Tanıtıldı

Gündem 01.05.2024 - 16:55, Güncelleme: 01.05.2024 - 16:55
 

Gazipaşa’da Alanya’nın Kültürel Mirasları Tanıtıldı

Alanya Belediyesi, Gazipaşa Tarım Fuarı’nda stant açarak, kentin ipek kültürünü, Mutfak Mirası Alanya ve Park Bahçeler Müdürlüğü seralarında üretilen süs bitkileri ile organik gübrelerin tanıtımını yaptı.

Bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Gazipaşa Tarım Fuarı, saat 11.00’da düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Çok sayıda firmanın katıldığı fuarda yer alan Alanya Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğü’nün işbirliği halinde yürüttüğü çalışmalar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. İpekten dokunan ürünler, el sanatları, dokuma tezgâhı ve yöresel ürünler başta olmak üzere ipek kültürünün tarihi, geçmişten günümüze Alanya lezzetlerini buluşturan Mutfak Mirası Alanya ile birlikte bitki atıklarından yapılan organik katı ve sıvı gübrelerin tanıtımı yapıldı. Stantta ayrıca Park Bahçeler Müdürlüğü seralarında üretilen ve Alanya’nın parklarını süsleyen bitkiler de sergilendi. TANITIM 4 MAYIS’A KADAR SÜRECEK Belediyeler, tarımla ilgili kurum ve kuruluşlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), firmalar ile vatandaşların katıldığı ve çeşitli etkinliklere sahne olan fuarda Alanya Belediyesi, 4 Mayıs Cumartesi günü akşama kadar tanıtım faaliyetlerini sürdürecek. Fuarın ilk gününde Alanya Belediyesi standına, Alanya Üniversitesi ve Alaattin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencileri de gastronomi sunumlarıyla misafir oldular. Ziyaretçi akınına uğrayan standı, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, ALKÜ Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı (MRB) Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Mehmet Kahyaoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar ziyaret ederek, sergilenen ürünlerle ilgili bilgi aldılar.
Alanya Belediyesi, Gazipaşa Tarım Fuarı’nda stant açarak, kentin ipek kültürünü, Mutfak Mirası Alanya ve Park Bahçeler Müdürlüğü seralarında üretilen süs bitkileri ile organik gübrelerin tanıtımını yaptı.

Bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Gazipaşa Tarım Fuarı, saat 11.00’da düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Çok sayıda firmanın katıldığı fuarda yer alan Alanya Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğü’nün işbirliği halinde yürüttüğü çalışmalar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. İpekten dokunan ürünler, el sanatları, dokuma tezgâhı ve yöresel ürünler başta olmak üzere ipek kültürünün tarihi, geçmişten günümüze Alanya lezzetlerini buluşturan Mutfak Mirası Alanya ile birlikte bitki atıklarından yapılan organik katı ve sıvı gübrelerin tanıtımı yapıldı. Stantta ayrıca Park Bahçeler Müdürlüğü seralarında üretilen ve Alanya’nın parklarını süsleyen bitkiler de sergilendi.

TANITIM 4 MAYIS’A KADAR SÜRECEK

Belediyeler, tarımla ilgili kurum ve kuruluşlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), firmalar ile vatandaşların katıldığı ve çeşitli etkinliklere sahne olan fuarda Alanya Belediyesi, 4 Mayıs Cumartesi günü akşama kadar tanıtım faaliyetlerini sürdürecek. Fuarın ilk gününde Alanya Belediyesi standına, Alanya Üniversitesi ve Alaattin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencileri de gastronomi sunumlarıyla misafir oldular. Ziyaretçi akınına uğrayan standı, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, ALKÜ Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı (MRB) Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Mehmet Kahyaoğlu, öğrenciler ve vatandaşlar ziyaret ederek, sergilenen ürünlerle ilgili bilgi aldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop