mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Güreşlere Siyaset Karıştı

Spor 19.09.2021 - 17:41, Güncelleme: 19.09.2021 - 17:41
 

Güreşlere Siyaset Karıştı

İstanbul'da 88 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Gazilerimiz adına düzenlenen Ulugazi Yağlı güreş organizasyonunda istenmeyen olaylar yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayelerinde 88 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştiirlen Ulugazi Yağlı Güreşlerinde Baş Pehlivan kura çekimlerinde hata yapılması sonucu Baş pehlivalar güreşlerden çekildi. Kırkpınar'ın son başpehlivanı Ali Gürbüz itirazları güreşlere damga vurdu.  Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Baş Pehlivan Ali Gürbüz'ün güreşlerden çekilmesi sonrasında açıklamalarda bulundu. Başkan İşlek açıklamalarında;  "Kamuoyu ve Güreşseverlerin Dikkatine; Bugün İstanbul'da 88 yıl sonra GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve tüm GAZİLERİMİZ adına düzenlenen yağlı güreş organizasyonunda maalesef bardak ve sabır taşırır olaylar yaşanmıştır. 64 Başpehlivanımızın katılımları hesabı ile kura çekimleri yapılmış, ardından 63 pehlivanın katılımı görülünce kurada kaydırma yapılmak istenmiştir. Başpehlivanların verdiği tepkiler üzerine olması gereken yapılmış, kaydırma iptal edilmiş, gelmeyen pehlivanın kuradaki eşi galip sayılarak bir üst tura çıkartılmıştır. Fakat ne hikmetse ilk çekilen kuraya göre güreşler başlayacak iken İSMAİL BALABAN- İSMAİL KOÇ eşleşmesi başka pehlivanlarla değiştirilmiştir. Bu resmen YANLIŞTIR, ETİK DEĞİLDİR, güreş adabına YAKIŞMAMIŞTIR. Bu sebepden ötürü Korkuteli Belediyespor güreş takımımızın başta Ali GÜRBÜZ olmak üzere tüm pehlivanları bu haksızlığa karşı güreşi bırakmış ardından hemen hemen tüm Başpehlivanlarda güreşi bırakarak arka bölüme geçerek tepki göstermişlerdir. Normal şartlarda herhangibi başka bir güreş organizasyonunda bu yapılan yanlışlık için tepkimiz devam eder, güreşe tekrar çıkılmaz idi. Fakat GAZİ MUSTAFA KEMAL başta olmak üzere GAZİ'lerimiz adına yapılan bu organizasyonda tüm başpehlivanlarımızı geçmişin Manevi hatıraları yüzü suyu hürmetine tekrar yeşil çayıra çıkarttık. Bu vesile ile sezon başından itibaren anlatmaya çalıştığımız, birçok güreş organizasyonunda kapalı olarak maruz kaldığımız ETİK DIŞI yaklaşımların İSTANBUL'da tüm Güreşseverlerin gözü önünde aleni bir şekilde yaşanması,Güreş camiamızın ne kadar sıkıntılı bir durumda olduğunun göstergesidir. Sezon başından itibaren yaşanan, Güreş camiamıza yakışmayan bu tür olayların görüşülmesi, ayırt etmeksizin tüm Başpehlivanlarımızı siyaset üstü bir yaklaşımla artık birbirleri arasında problem ve kamplaşma olmaksızın kucaklanması, her Siyasetçinin tüm başpehlivanlara eşit mesafede olabilmesi adına biraz önce Protokolde Sayın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e ve Kırkpınar Ağamız Seyfettin Selim'e yaptığım açık çağrıyı buradan tekrar yeniliyorum. Gelin Antlaya'da, tüm başpehlivanlarımızın, bağlı bulunduğu Belediye Başkanlarının,Kırkpınar Ağamızın katıldığı, siyasetten uzak bir tam gün Yağlı Güreş İstişare toplantısı yapalım. Gelin Peygamber Sünneti, atasporumuz Yağlı Güreşleri şaibesiz, amasız, fakatsız, siyasetsiz bir platforma ve tekrar hepbirlikte "GERÇEK GÜREŞLER"e kavuşturalım. Takdir tüm Güreşseverlerin, hüküm Allah'ındır.." dedi.
İstanbul'da 88 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Gazilerimiz adına düzenlenen Ulugazi Yağlı güreş organizasyonunda istenmeyen olaylar yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayelerinde 88 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştiirlen Ulugazi Yağlı Güreşlerinde Baş Pehlivan kura çekimlerinde hata yapılması sonucu Baş pehlivalar güreşlerden çekildi. Kırkpınar'ın son başpehlivanı Ali Gürbüz itirazları güreşlere damga vurdu. 

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Baş Pehlivan Ali Gürbüz'ün güreşlerden çekilmesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

Başkan İşlek açıklamalarında; 

"Kamuoyu ve Güreşseverlerin Dikkatine;

Bugün İstanbul'da 88 yıl sonra GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve tüm GAZİLERİMİZ adına düzenlenen yağlı güreş organizasyonunda maalesef bardak ve sabır taşırır olaylar yaşanmıştır.

64 Başpehlivanımızın katılımları hesabı ile kura çekimleri yapılmış, ardından 63 pehlivanın katılımı görülünce kurada kaydırma yapılmak istenmiştir.

Başpehlivanların verdiği tepkiler üzerine olması gereken yapılmış, kaydırma iptal edilmiş, gelmeyen pehlivanın kuradaki eşi galip sayılarak bir üst tura çıkartılmıştır.

Fakat ne hikmetse ilk çekilen kuraya göre güreşler başlayacak iken İSMAİL BALABAN- İSMAİL KOÇ eşleşmesi başka pehlivanlarla değiştirilmiştir.

Bu resmen YANLIŞTIR, ETİK DEĞİLDİR, güreş adabına YAKIŞMAMIŞTIR.

Bu sebepden ötürü Korkuteli Belediyespor güreş takımımızın başta Ali GÜRBÜZ olmak üzere tüm pehlivanları bu haksızlığa karşı güreşi bırakmış ardından hemen hemen tüm Başpehlivanlarda güreşi bırakarak arka bölüme geçerek tepki göstermişlerdir.

Normal şartlarda herhangibi başka bir güreş organizasyonunda bu yapılan yanlışlık için tepkimiz devam eder, güreşe tekrar çıkılmaz idi.

Fakat GAZİ MUSTAFA KEMAL başta olmak üzere GAZİ'lerimiz adına yapılan bu organizasyonda tüm başpehlivanlarımızı geçmişin Manevi hatıraları yüzü suyu hürmetine tekrar yeşil çayıra çıkarttık.

Bu vesile ile sezon başından itibaren anlatmaya çalıştığımız, birçok güreş organizasyonunda kapalı olarak maruz kaldığımız ETİK DIŞI yaklaşımların İSTANBUL'da tüm Güreşseverlerin gözü önünde aleni bir şekilde yaşanması,Güreş camiamızın ne kadar sıkıntılı bir durumda olduğunun göstergesidir.

Sezon başından itibaren yaşanan, Güreş camiamıza yakışmayan bu tür olayların görüşülmesi, ayırt etmeksizin tüm Başpehlivanlarımızı siyaset üstü bir yaklaşımla artık birbirleri arasında problem ve kamplaşma olmaksızın kucaklanması, her Siyasetçinin tüm başpehlivanlara eşit mesafede olabilmesi adına biraz önce Protokolde Sayın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e ve Kırkpınar Ağamız Seyfettin Selim'e yaptığım açık çağrıyı buradan tekrar yeniliyorum.

Gelin Antlaya'da, tüm başpehlivanlarımızın, bağlı bulunduğu Belediye Başkanlarının,Kırkpınar Ağamızın katıldığı, siyasetten uzak bir tam gün Yağlı Güreş İstişare toplantısı yapalım.

Gelin Peygamber Sünneti, atasporumuz Yağlı Güreşleri şaibesiz, amasız, fakatsız, siyasetsiz bir platforma ve tekrar hepbirlikte "GERÇEK GÜREŞLER"e kavuşturalım.

Takdir tüm Güreşseverlerin, hüküm Allah'ındır.." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop