mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Ülkücü Şehitlerin İsimleri Alanya’da Yaşayacak

Gündem 01.03.2022 - 15:44, Güncelleme: 01.03.2022 - 15:44
 

Ülkücü Şehitlerin İsimleri Alanya’da Yaşayacak

Alanya Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilk ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran ve son ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isimleri park ve caddeye verildi.

Alanya Belediyesi Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonu tarafından Saray Mahallesi'nde yeni yapılan bir parka ilk ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran'ın ve Cikcilli Mahallesi'nde üniversite için açılacak yeni caddeye son ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin verilme önerisi, komisyondan geldiği şekliyle meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Ruhi Kılıçkıran ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu 'nun isimleri Alanya'da yaşayacak. ÜLKÜCÜ HAREKETİN İLK KAYBI: RUHİ KILIÇKIRAN Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ruhi Kılıçkıran, 4 Ocak 1968’de Ankara Site Talebe Yurdu kantininde vurularak hayatını kaybetti. Kılıçkıran, Ülkücü hareket içerisindeki ‘ilk şehit’ olarak anılıyor. Yurt Kantininde Vuruldu Sıtkı Keskin’in ‘Üniversite ve Köy’ dergisinin Ocak 1968’deki sayısında kaleme aldığı yazıya göre olay, Ramazan ayına denk gelen 4 Ocak 1968 akşamında yaşandı. Site Talebe Yurdu’nun kantinine gelen bir öğrencinin dini reddeden söylemlerde bulunması üzerine,  öğrenciler arasında tartışma çıktı. İki öğrencinin tabancayla ateş etmesi üzerine Kılıçkıran sırtından vuruldu. Hastaneye kaldırılan Kılıçkıran, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. ​ ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR? 1 Ocak 1991 Konya Akşehir'de dünyaya gelen Çakıroğlu, babası Fuat Mahir Çakıroğlu, annesi Özlem Çakıroğlu'dur. Ailenin tek çocuğu olan Fırat,  annesi öğretmen olduğunu için ilkokulunu Diyarbakır'da bitirdi. Eğitim hayatına lisans ile devam eden kahraman, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünü kazandı. Henüz 4.sınıftayken aynı zamanda formasyon dersleri de alan başarılı öğrenci, okulda Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusuydu. Terör Örgütü Mensupları Tarafından Şehit Edildi 20 Şubat 2015 yılında, Ege Üniversitesi'nde PKK'lılar tarafından bıçaklanarak Şehit edilen Çakıroğlu, hastanede hayatını kaybetti.  Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve arkadaşları yaralanmıştı. 
Alanya Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilk ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran ve son ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isimleri park ve caddeye verildi.

Alanya Belediyesi Meydan, Cadde, Sokak, Park, Tesis ve Benzerlerine Ad Verme Komisyonu tarafından Saray Mahallesi'nde yeni yapılan bir parka ilk ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran'ın ve Cikcilli Mahallesi'nde üniversite için açılacak yeni caddeye son ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin verilme önerisi, komisyondan geldiği şekliyle meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Ruhi Kılıçkıran ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu 'nun isimleri Alanya'da yaşayacak.

ÜLKÜCÜ HAREKETİN İLK KAYBI: RUHİ KILIÇKIRAN

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ruhi Kılıçkıran, 4 Ocak 1968’de Ankara Site Talebe Yurdu kantininde vurularak hayatını kaybetti. Kılıçkıran, Ülkücü hareket içerisindeki ‘ilk şehit’ olarak anılıyor.

Yurt Kantininde Vuruldu

Sıtkı Keskin’in ‘Üniversite ve Köy’ dergisinin Ocak 1968’deki sayısında kaleme aldığı yazıya göre olay, Ramazan ayına denk gelen 4 Ocak 1968 akşamında yaşandı. Site Talebe Yurdu’nun kantinine gelen bir öğrencinin dini reddeden söylemlerde bulunması üzerine,  öğrenciler arasında tartışma çıktı. İki öğrencinin tabancayla ateş etmesi üzerine Kılıçkıran sırtından vuruldu. Hastaneye kaldırılan Kılıçkıran, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

1 Ocak 1991 Konya Akşehir'de dünyaya gelen Çakıroğlu, babası Fuat Mahir Çakıroğlu, annesi Özlem Çakıroğlu'dur. Ailenin tek çocuğu olan Fırat,  annesi öğretmen olduğunu için ilkokulunu Diyarbakır'da bitirdi. Eğitim hayatına lisans ile devam eden kahraman, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünü kazandı. Henüz 4.sınıftayken aynı zamanda formasyon dersleri de alan başarılı öğrenci, okulda Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusuydu.

Terör Örgütü Mensupları Tarafından Şehit Edildi

20 Şubat 2015 yılında, Ege Üniversitesi'nde PKK'lılar tarafından bıçaklanarak Şehit edilen Çakıroğlu, hastanede hayatını kaybetti.  Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve arkadaşları yaralanmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop