‘Alanya’daki Çürük Elmaları Temizleyelim’

Gündem 23.08.2022 - 15:19, Güncelleme: 23.08.2022 - 15:19
 

‘Alanya’daki Çürük Elmaları Temizleyelim’

Piyasada yetki belgesiz yabancıların sosyal medya üzerinden emlakçılık yaptığını dile getiren ALEMDER Başkanı Özgür Erbaş, “Halk bu kişileri derneğimize bildirsin. Yetki belgesiz kimse çalışmasın. Alanya’daki çürük elmaları temizleyelim” çağrısında bulundu.

Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) Başkanı Özgür Erbaş, daire kiralarken Kimlik Bildirim Sistemi’ne (KBS) bildirimde bulunmayan ev sahiplerinin 40 bin TL ceza ödeyeceğini hatırlattı. Alanya’da günlük kiralamanın bir sektör haline geldiğini ancak bunun kurallara bağlandığını ifade eden Erbaş, “Pansiyoncular odasına kayıt yaptırmak, vergi dairesine şube göstermek gerekiyor. Herkes kiralık ev vermeye başladı. Reina saldırısının ardından bu yönetmelik geldi ama uyan kimse yok. Şu an denetimler daha da arttı. Bu kişiler büyük cezalar alacak. En azından 30-40 bin TL cezası var. Çünkü fuhuşa yer temin etmek olarak geçiyor” dedi. “İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA BİLDİRMEMİZ GEREKİYOR” Piyasada yetki belgesiz çalışan yabancı emlakçıların var olduğunu söyleyen Erbaş, “Bunları şikayet ediyoruz. Bunları halkımız derneğimize bildirsin. Biz de bunlarla ilgili bildirimde bulunalım. Yetki belgesiz kimse çalışmasın. Alanya’daki çürük elmaları temizleyelim. Ofisi olmayan Kırgız, Rus vatandaşları sosyal medya üzerinden emlakçılık yapıyor. Bunları Ticaret İl Müdürlüğü’nün denetlemesi gerekiyor. Bu kişileri İçişleri Bakanlığı’na, göç idaresine bildirmemiz gerekiyor” dedi.
Piyasada yetki belgesiz yabancıların sosyal medya üzerinden emlakçılık yaptığını dile getiren ALEMDER Başkanı Özgür Erbaş, “Halk bu kişileri derneğimize bildirsin. Yetki belgesiz kimse çalışmasın. Alanya’daki çürük elmaları temizleyelim” çağrısında bulundu.

Alanya Emlakçılar Derneği (ALEMDER) Başkanı Özgür Erbaş, daire kiralarken Kimlik Bildirim Sistemi’ne (KBS) bildirimde bulunmayan ev sahiplerinin 40 bin TL ceza ödeyeceğini hatırlattı. Alanya’da günlük kiralamanın bir sektör haline geldiğini ancak bunun kurallara bağlandığını ifade eden Erbaş, “Pansiyoncular odasına kayıt yaptırmak, vergi dairesine şube göstermek gerekiyor. Herkes kiralık ev vermeye başladı. Reina saldırısının ardından bu yönetmelik geldi ama uyan kimse yok. Şu an denetimler daha da arttı. Bu kişiler büyük cezalar alacak. En azından 30-40 bin TL cezası var. Çünkü fuhuşa yer temin etmek olarak geçiyor” dedi.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA BİLDİRMEMİZ GEREKİYOR”

Piyasada yetki belgesiz çalışan yabancı emlakçıların var olduğunu söyleyen Erbaş, “Bunları şikayet ediyoruz. Bunları halkımız derneğimize bildirsin. Biz de bunlarla ilgili bildirimde bulunalım. Yetki belgesiz kimse çalışmasın. Alanya’daki çürük elmaları temizleyelim. Ofisi olmayan Kırgız, Rus vatandaşları sosyal medya üzerinden emlakçılık yapıyor. Bunları Ticaret İl Müdürlüğü’nün denetlemesi gerekiyor. Bu kişileri İçişleri Bakanlığı’na, göç idaresine bildirmemiz gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.