mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Göktepe, "Çiftçi Bugün Üretim Yapmak İstemiyor"

Gündem 22.08.2023 - 13:08, Güncelleme: 22.08.2023 - 13:08
 

Göktepe, "Çiftçi Bugün Üretim Yapmak İstemiyor"

Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, "Pandemi ile zirve yapan tarımda çiftçi bugün üretim yapmak istemiyor" dedi

Son dönemde akaryakıta gelen zamlar ile birlikte Türkiye’de iğneden ipliğe her ürünün fiyatı iki katına çıktı. Üst üste gelen zamlar her sektörde olduğu gibi tarım sektörünü de ciddi anlamda etkiledi. Fideden, kimyaya kadar tarım sektöründeki bir çok ürün de zamlandı. “ÇİFTÇİ ÜRETTİĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR” Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, son dönemde gelen zamlar ile birlikte tarımdaki üretimin de durma noktasına geldiğini söyledi. İnsanların muz bile üretmek istemediğini ifade eden Göktepe, “Çiftçinin ürettiği ürün elde ettiği geliri, giderini bile karşılamıyor. Bugün bir domates fidesi bile 15 TL’den satılıyor. Bir domates fidesinden alınan üründen çiftçiye sadece 3-4 kilo kalıyor” dedi. “ÇİFTÇİNİN GİDERİ GELİRİNİ KARŞILAMIYOR” Çiftçinin bir sondaj için bile 300-400 bin TL arasında ödeme yapması gerektiğini ifade eden Göktepe, “Sera yapmak da sondaj için harcadığı gider kadar tutuyor. Bir kepçe bile bir saat çalışsa 2 bin TL alıyor. Bu da bir maliyet demek. Çiftçi cebinden harcıyor ama üründen bu parayı kazanamıyor. Bugün çiftçi bırakın yeni bahçe yapıp, sera yapmayı mevcut bahçesinde üretim yapmak bile istemiyor. Tarım resmen dibe vurdu” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, "Pandemi ile zirve yapan tarımda çiftçi bugün üretim yapmak istemiyor" dedi

Son dönemde akaryakıta gelen zamlar ile birlikte Türkiye’de iğneden ipliğe her ürünün fiyatı iki katına çıktı. Üst üste gelen zamlar her sektörde olduğu gibi tarım sektörünü de ciddi anlamda etkiledi. Fideden, kimyaya kadar tarım sektöründeki bir çok ürün de zamlandı.
“ÇİFTÇİ ÜRETTİĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR”
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, son dönemde gelen zamlar ile birlikte tarımdaki üretimin de durma noktasına geldiğini söyledi. İnsanların muz bile üretmek istemediğini ifade eden Göktepe, “Çiftçinin ürettiği ürün elde ettiği geliri, giderini bile karşılamıyor. Bugün bir domates fidesi bile 15 TL’den satılıyor. Bir domates fidesinden alınan üründen çiftçiye sadece 3-4 kilo kalıyor” dedi.
“ÇİFTÇİNİN GİDERİ GELİRİNİ KARŞILAMIYOR”
Çiftçinin bir sondaj için bile 300-400 bin TL arasında ödeme yapması gerektiğini ifade eden Göktepe, “Sera yapmak da sondaj için harcadığı gider kadar tutuyor. Bir kepçe bile bir saat çalışsa 2 bin TL alıyor. Bu da bir maliyet demek. Çiftçi cebinden harcıyor ama üründen bu parayı kazanamıyor. Bugün çiftçi bırakın yeni bahçe yapıp, sera yapmayı mevcut bahçesinde üretim yapmak bile istemiyor. Tarım resmen dibe vurdu” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop