mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Antalya’da casus yazılım programlarıyla dolandırıcılık

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.08.2023 - 16:52, Güncelleme: 22.08.2023 - 16:41
 

Antalya’da casus yazılım programlarıyla dolandırıcılık

Antalya’da casus yazılım programlarıyla dolandırıcılık

Antalya’da, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşların cep telefonlarına gönderdikleri casus programı ile banka hesaplarını ele geçiren 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri; sosyal medya platformlarında ve çeşitli dijital mecralarda vatandaşların ilgisini çekecek şekilde içerikler ve başlıklar kullanılarak yapılan paylaşım ve gönderilerle, vatandaşların linklere tıklaması sonucu bu içeriklerin altına gizlenmiş olan casus yazılım programlar aracılığıyla, vatandaşların mobil cihazları ve uygulamalarını kontrol ederek mobil bankacılık uygulamalarına erişim sağlayan şüphelileri takibe aldı. Kredi başvurusunda bulunarak veya hesaplarda bulunan paraları elektronik ödeme ve para kuruluşlarına ait hesaplar veya banka hesaplarına göndererek kazanç sağlayan şüpheliler M.D. ve P.I., düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, suçta kullanılan dijital materyallere el konuldu. Haklarında yapılan işlemlerin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca P.I. hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, M.D. ise tutuklandı.
Antalya’da casus yazılım programlarıyla dolandırıcılık
Antalya’da, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşların cep telefonlarına gönderdikleri casus programı ile banka hesaplarını ele geçiren 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri; sosyal medya platformlarında ve çeşitli dijital mecralarda vatandaşların ilgisini çekecek şekilde içerikler ve başlıklar kullanılarak yapılan paylaşım ve gönderilerle, vatandaşların linklere tıklaması sonucu bu içeriklerin altına gizlenmiş olan casus yazılım programlar aracılığıyla, vatandaşların mobil cihazları ve uygulamalarını kontrol ederek mobil bankacılık uygulamalarına erişim sağlayan şüphelileri takibe aldı. Kredi başvurusunda bulunarak veya hesaplarda bulunan paraları elektronik ödeme ve para kuruluşlarına ait hesaplar veya banka hesaplarına göndererek kazanç sağlayan şüpheliler M.D. ve P.I., düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, suçta kullanılan dijital materyallere el konuldu. Haklarında yapılan işlemlerin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca P.I. hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, M.D. ise tutuklandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop