mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Kepez’e, Tütüncü ile 22 kütüphane

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2023 - 23:36, Güncelleme: 24.12.2023 - 11:58
 

Kepez’e, Tütüncü ile 22 kütüphane

Kepez’e, Tütüncü ile 22 kütüphane

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gençlerin en çok kütüphanelere ihtiyaç duyduğunu belirterek, 2009 yılında hiç kütüphanesi olmayan Kepez’in bugün 22 kütüphaneye sahip olduğunu bildirdi.Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Antalya’da, “Buyur bi de buradan bak persfektif” programı gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Türkiye Yüzyılında Kütüphanecilik” konulu bir konuşma yaptı. Tütüncü, geçmişte olduğu gibi gelecek nesiller için kütüphanelerin önemine değindi. Bilgi çağı olarak bilinen bu çağı beyin çağı olarak gördüğünü belirten Başkan Tütüncü, “Bilgi zaten var. Yeni bilgileri de üretmeye ihtiyacımız var. Onu da beyinle yapıyoruz. O yüzden düşünmek, sorgulamak, araştırmak, incelemek son derece önemli“ dedi.Kütüphaneler bellek merkeziÜniversiteli gençlerin en çok kütüphanelere ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Kütüphaneler ders çalışmanın, kitap okumanın ötesinde bir bellek merkezidir. Kütüphaneler medeniyetlerin birikimlerini geçmişten gelecek kuşaklara taşıyan bir derin dondurucudur. Dünyanın her yerinde hangi medeniyet olursa olsun öncelikle kütüphaneleri kurmuşlar. Bir medeniyet yok edilmek istendiğinde de yapılan ilk şey kütüphaneleri yakıp, yıkmak, yağmalamak olmuş“ diye konuştu.Akdeniz bölgesinin en büyük kütüphanesi“Bizde Kepez Belediyesi olarak, ‘Türkiye Yüzyılı’ dediğimiz Cumhuriyetin 2. Yüzyılında gençlerin yepyeni medeniyet tasavvuruyla hareket edeceklerine inandığımız ve bilgiye ihtiyaçları olduğunu düşündüğümüz için kütüphanecilikle ilgili son derece güzel çalışmalar yaptık” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “2009 yılında hiç kütüphanesi yokken bugün 22 kütüphanesinde milyonlarca kitaba sahip bir Kepez var. Üniversiteye çok yakın noktada hemen Gülveren konutlarının yanında Akdeniz bölgesinin en büyük kütüphanesini kurduk. 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane, 365 gün 24 saat sizlerin emrinde Dokumapark içindeki, Cemil Meriç Kütüphanesi’nin de 365 gün 24 saat açık. Biz kütüphaneler kurmaya, bilgiyi artırmaya, gelecek kuşakların yepyeni bilgiler üreteceği harika mekanlar üretmeye devam edeceğiz. Geçlerimize yepyeni vizyonlar açacağız. O açtığımız vizyonları takip eden geçlerde Türkiye’nin 2. Yüzyılını, Türkiye yüzyılını çok daha anlamlı hale getirecek. Bu çağda yapmamız gereken; böylesi gelişmişlik seviyesinde kendimizi yepyeni bilgilerle donatmak ve ufku çok geniş gençler olarak toplum içinde yerimizi almaktır“ dedi.
Kepez’e, Tütüncü ile 22 kütüphane
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gençlerin en çok kütüphanelere ihtiyaç duyduğunu belirterek, 2009 yılında hiç kütüphanesi olmayan Kepez’in bugün 22 kütüphaneye sahip olduğunu bildirdi.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Antalya’da, “Buyur bi de buradan bak persfektif” programı gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen programa katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Türkiye Yüzyılında Kütüphanecilik” konulu bir konuşma yaptı. Tütüncü, geçmişte olduğu gibi gelecek nesiller için kütüphanelerin önemine değindi. Bilgi çağı olarak bilinen bu çağı beyin çağı olarak gördüğünü belirten Başkan Tütüncü, “Bilgi zaten var. Yeni bilgileri de üretmeye ihtiyacımız var. Onu da beyinle yapıyoruz. O yüzden düşünmek, sorgulamak, araştırmak, incelemek son derece önemli“ dedi.

Kütüphaneler bellek merkezi
Üniversiteli gençlerin en çok kütüphanelere ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Kütüphaneler ders çalışmanın, kitap okumanın ötesinde bir bellek merkezidir. Kütüphaneler medeniyetlerin birikimlerini geçmişten gelecek kuşaklara taşıyan bir derin dondurucudur. Dünyanın her yerinde hangi medeniyet olursa olsun öncelikle kütüphaneleri kurmuşlar. Bir medeniyet yok edilmek istendiğinde de yapılan ilk şey kütüphaneleri yakıp, yıkmak, yağmalamak olmuş“ diye konuştu.

Akdeniz bölgesinin en büyük kütüphanesi
“Bizde Kepez Belediyesi olarak, ‘Türkiye Yüzyılı’ dediğimiz Cumhuriyetin 2. Yüzyılında gençlerin yepyeni medeniyet tasavvuruyla hareket edeceklerine inandığımız ve bilgiye ihtiyaçları olduğunu düşündüğümüz için kütüphanecilikle ilgili son derece güzel çalışmalar yaptık” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, “2009 yılında hiç kütüphanesi yokken bugün 22 kütüphanesinde milyonlarca kitaba sahip bir Kepez var. Üniversiteye çok yakın noktada hemen Gülveren konutlarının yanında Akdeniz bölgesinin en büyük kütüphanesini kurduk. 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane, 365 gün 24 saat sizlerin emrinde Dokumapark içindeki, Cemil Meriç Kütüphanesi’nin de 365 gün 24 saat açık. Biz kütüphaneler kurmaya, bilgiyi artırmaya, gelecek kuşakların yepyeni bilgiler üreteceği harika mekanlar üretmeye devam edeceğiz. Geçlerimize yepyeni vizyonlar açacağız. O açtığımız vizyonları takip eden geçlerde Türkiye’nin 2. Yüzyılını, Türkiye yüzyılını çok daha anlamlı hale getirecek. Bu çağda yapmamız gereken; böylesi gelişmişlik seviyesinde kendimizi yepyeni bilgilerle donatmak ve ufku çok geniş gençler olarak toplum içinde yerimizi almaktır“ dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop