mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

1 milyon çocuğun eğitimine 500 milyon liralık katkı

Gündem 01.02.2022 - 12:17, Güncelleme: 01.02.2022 - 12:17
 

1 milyon çocuğun eğitimine 500 milyon liralık katkı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ilk kez uygulanacak olan Anaokulu/Anasınıfı Desteği ile ihtiyaç sahibi hanelerdeki 1 milyon çocuğun anaokulu/anasınıfına gitmesine destek olacaklarını belirterek, 2022 yılı için 500 milyon TL kaynak ayrılacağını açıkladı.ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’'ın Kabine toplantısı sonrasında duyurduğu Anaokulu/Anasınıfı Desteği’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çeşitli tematik sosyal yardım programlarıyla dezavantajlı hanelerin farklı ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini ifade eden Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin anaokulu/anasınıfına devam edecek olan çocuklarının desteklenmesine ilişkin böylesine kapsamlı bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirterek, hazırlanan yeni destek programı ile geleceğin mimarı olan çocuklara desteklerin bir yenisini daha eklediklerini söyledi.  ÖDEMELER AĞUSTOS'TA HESAPLARDA Bakan Yanık, Anaokulu/Anasınıfı Desteği’nin detaylarını da paylaştı. “Sosyal yardım programlarından faydalanan vatandaşların 3-5 yaş aralığında çocuğu olup, Milli Eğitim Bakanlığı’'na bağlı anaokuluna/anasınıfına kaydettirmesi halinde her bir çocuk için ödemekle mükellef olduğu giderleri Bakanlık olarak kendilerinin karşılayacaklarını belirten Bakan Yanık, "Bu doğrultuda MEB ile belirleyeceğimiz destek tutarını, her yıl Ağustos ayına kadar vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız. Bu yardım programımız için yılda 500 milyon TL kaynak ayıracağız. Böylece ilk kez uygulanacak Anaokulu/Anasınıfı Desteği ile ihtiyaç sahibi hanelerdeki 1 milyon çocuğun anaokulu/anasınıfına gitmesini sağlayarak, eğitimlerine katkıda bulunacağız." diye konuştu. Bakan Yanık, Anaokulu/Anasınıfı Desteği için başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'’na yapılacağını belirtirken, başvuru tarihinin önümüzdeki günlerde belirleneceğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ilk kez uygulanacak olan Anaokulu/Anasınıfı Desteği ile ihtiyaç sahibi hanelerdeki 1 milyon çocuğun anaokulu/anasınıfına gitmesine destek olacaklarını belirterek, 2022 yılı için 500 milyon TL kaynak ayrılacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’'ın Kabine toplantısı sonrasında duyurduğu Anaokulu/Anasınıfı Desteği’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çeşitli tematik sosyal yardım programlarıyla dezavantajlı hanelerin farklı ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini ifade eden Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin anaokulu/anasınıfına devam edecek olan çocuklarının desteklenmesine ilişkin böylesine kapsamlı bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirterek, hazırlanan yeni destek programı ile geleceğin mimarı olan çocuklara desteklerin bir yenisini daha eklediklerini söyledi. 

ÖDEMELER AĞUSTOS'TA HESAPLARDA

Bakan Yanık, Anaokulu/Anasınıfı Desteği’nin detaylarını da paylaştı.

“Sosyal yardım programlarından faydalanan vatandaşların 3-5 yaş aralığında çocuğu olup, Milli Eğitim Bakanlığı’'na bağlı anaokuluna/anasınıfına kaydettirmesi halinde her bir çocuk için ödemekle mükellef olduğu giderleri Bakanlık olarak kendilerinin karşılayacaklarını belirten Bakan Yanık, "Bu doğrultuda MEB ile belirleyeceğimiz destek tutarını, her yıl Ağustos ayına kadar vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız. Bu yardım programımız için yılda 500 milyon TL kaynak ayıracağız. Böylece ilk kez uygulanacak Anaokulu/Anasınıfı Desteği ile ihtiyaç sahibi hanelerdeki 1 milyon çocuğun anaokulu/anasınıfına gitmesini sağlayarak, eğitimlerine katkıda bulunacağız." diye konuştu.

Bakan Yanık, Anaokulu/Anasınıfı Desteği için başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'’na yapılacağını belirtirken, başvuru tarihinin önümüzdeki günlerde belirleneceğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop