mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da İmama Saldırı! Özdemir’den Sert Tepki

Gündem 10.08.2022 - 14:10, Güncelleme: 10.08.2022 - 14:10
 

Alanya’da İmama Saldırı! Özdemir’den Sert Tepki

Alanya Otogar Cami-i İmam-Hatibi Musa Yağlı kimliği belirsiz bir şahıs tarafından saldırıya uğraması ardından Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir '"Ülkemiz genelinde kamu, din görevlilerine karşı yapılan sözlü ve fiili saldırıları asla kabul etmiyoruz. ' diyerek tepki gösterdi.

Alanya'da cami imamına saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir;  "Alanya İlçesi Otogar Cami-i İmam-Hatibi Musa Yağlı'ya görev yaptığı içerisinde, Caminin müştemilatında  kendini, haddini bilmez biri tarafından yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Din görevlileri toplumu din konusunda aydınlatmak, vatandaşlarımıza rehberlik yapmak için görev yapan,topluma yol gösteren, devlet adına kamu görevi ifa eden birer devlet memurudur. Devlet memurlarına, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, öğretmenlerimize ,din görevlilerimize karşı yapılan,  bardağı taşıran bu saldırılar artık sona ermelidir. Din görevlisi, diyanet personeli görev yaptığı mahallenin, köyün, kasabanın öncüsü, önderi ve oranın misafiridir. Yüce Türk milletinin örf, adet ve geleneklerinde misafire el kalkmaz, misafire hadsizlik ve saygısızlık yapılmaz. Milletimize, bulunduğu yerin halkına Yüce dinimiz  İslam’ı anlatan, Kur'an öğreten, toplumun düğününde, cenazesinde, mevlit programında bulunan, fedakarca topluma hizmet eden din görevlilerine ( imama, müezzine) el kaldıran üç beş tane çapulcuyu, haddini bilmezi buradan uyarmak istiyoruz.Din görelileri aynı zamanda devlet memurudur. Önüne gelen hadsiz üç beş  soytarının el kaldıracağı, kafasının estiği gibi sözlü ve fiili saldırı yapabileceği sahipsiz, biçare kişiler değildir. Bu ve buna benzer olaylarda tüm sivil toplum örgütlerinin, sendikaların yanısıra din görevlilerinin kurumuda kayıtsız ve şartsız din görevlisinin yanında olmalı, daha doğrusu yanında olduğunu hissettirmeli, konunun yakinen takipcisi olmalıdır. Din görevlileri bu ve buna benzer olayları kuruma aktardığı zaman bunların tedbirini zamanında almalı, lafla bu işleri geçiştirmemeli, suya sabuna dokunmadan bir köşeden seyretmemelidir. Meslektaşımıza sözlü ve fiili saldırıda bulunan hadsiz ve edepsiz şahsı tekrar kınıyor yargı önünde hesap vermesini istiyoruz.Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırı asla cezasız kalmamalıdır. Diyanet Birlik-Sen olarak, din görevlimizin ve bütün meslektaşlarımızın asla yalnız olmadığını, her zaman onların yanında olduğumuzu,  onların gür sesi olmaya devam edeceğimizi buradan açıkça ifade etmek istiyorum. Ayrıca konu ile ilgili  gelişmeleri yakinen takip edeceğimizi buradan belirtiyoruz. Kendini bilen haddini bilir, haddini bilen edebini bilir.  Haddini, hakkını, edebini bilen Camide hocaya ( imama) el kaldırmaz. Camide hocaya el kaldırandan da adam olmaz. Olsa olsa sokak soytarısı olur." ifadelerine yer verdi. 
Alanya Otogar Cami-i İmam-Hatibi Musa Yağlı kimliği belirsiz bir şahıs tarafından saldırıya uğraması ardından Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir '"Ülkemiz genelinde kamu, din görevlilerine karşı yapılan sözlü ve fiili saldırıları asla kabul etmiyoruz. ' diyerek tepki gösterdi.

Alanya'da cami imamına saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Diyanet Birlik-Sen Akdeniz Bölge Başkanı Fahri Özdemir; 

"Alanya İlçesi Otogar Cami-i İmam-Hatibi Musa Yağlı'ya görev yaptığı içerisinde, Caminin müştemilatında  kendini, haddini bilmez biri tarafından yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz.

Din görevlileri toplumu din konusunda aydınlatmak, vatandaşlarımıza rehberlik yapmak için görev yapan,topluma yol gösteren, devlet adına kamu görevi ifa eden birer devlet memurudur.

Devlet memurlarına, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, öğretmenlerimize ,din görevlilerimize karşı yapılan,  bardağı taşıran bu saldırılar artık sona ermelidir.

Din görevlisi, diyanet personeli görev yaptığı mahallenin, köyün, kasabanın öncüsü, önderi ve oranın misafiridir. Yüce Türk milletinin örf, adet ve geleneklerinde misafire el kalkmaz, misafire hadsizlik ve saygısızlık yapılmaz.

Milletimize, bulunduğu yerin halkına Yüce dinimiz  İslam’ı anlatan, Kur'an öğreten, toplumun düğününde, cenazesinde, mevlit programında bulunan, fedakarca topluma hizmet eden din görevlilerine ( imama, müezzine) el kaldıran üç beş tane çapulcuyu, haddini bilmezi buradan uyarmak istiyoruz.Din görelileri aynı zamanda devlet memurudur. Önüne gelen hadsiz üç beş  soytarının el kaldıracağı, kafasının estiği gibi sözlü ve fiili saldırı yapabileceği sahipsiz, biçare kişiler değildir.

Bu ve buna benzer olaylarda tüm sivil toplum örgütlerinin, sendikaların yanısıra din görevlilerinin kurumuda kayıtsız ve şartsız din görevlisinin yanında olmalı, daha doğrusu yanında olduğunu hissettirmeli, konunun yakinen takipcisi olmalıdır. Din görevlileri bu ve buna benzer olayları kuruma aktardığı zaman bunların tedbirini zamanında almalı, lafla bu işleri geçiştirmemeli, suya sabuna dokunmadan bir köşeden seyretmemelidir.

Meslektaşımıza sözlü ve fiili saldırıda bulunan hadsiz ve edepsiz şahsı tekrar kınıyor yargı önünde hesap vermesini istiyoruz.Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırı asla cezasız kalmamalıdır.

Diyanet Birlik-Sen olarak, din görevlimizin ve bütün meslektaşlarımızın asla yalnız olmadığını, her zaman onların yanında olduğumuzu,  onların gür sesi olmaya devam edeceğimizi buradan açıkça ifade etmek istiyorum. Ayrıca konu ile ilgili  gelişmeleri yakinen takip edeceğimizi buradan belirtiyoruz.

Kendini bilen haddini bilir, haddini bilen edebini bilir. 
Haddini, hakkını, edebini bilen Camide hocaya ( imama) el kaldırmaz. Camide hocaya el kaldırandan da adam olmaz. Olsa olsa sokak soytarısı olur." ifadelerine yer verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop