mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Otellerde Ortalama Yüzde 70 Doluluk!

Turizm 15.11.2022 - 10:14, Güncelleme: 15.11.2022 - 10:14
 

Otellerde Ortalama Yüzde 70 Doluluk!

Türkiye’de ve Rusya’da okulların ara tatili yaptığı kasım ayı turizm sezonunu uzattı.

Türkiye’de okullar 12 Kasım’da ara tatile girdi. Rusya’da da okullar, 3 Kasım ara tatile girdi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Rus turistlerin Kasım ayı tatillerinde Mısır ve Türkiye’nin neredeyse eşit derece talep alarak birinci sıraya oturduğunu açıkladı. Antalya’da uzun zaman sonra kasım ayında doluluklar tavan yaptı. Antalya’daki bazı popüler otellerin dolu oldukları için önümüzdeki günler için yeni rezervasyon kabul etmiyor. Kasım ara tatili dolulukları artırdı Dünya'dan Selenay Yağcı'nın haberine göre toplam 9 günlük ara tatilde, Antalya, Afyon, Kapadokya ve Güneydoğu’ya olan talep arttı. 12-20 Kasım arası okulların ara tatil dönemi. Bu kapsamda hafta sonlarıyla birlikte 12-20 Kasım arasında çocuklu aileler için uygun bir tatil dönemi oluşuyor. Tur operatörleri ara tatil için çocuk yaşı ve sayısına göre indirimler de yapıyor. Yaz döneminde tatil yapamayan yerli turistin bu dönemi değerlendirdiğini söyleyen turizmciler, fiyatların da yaz dönemine göre nispeten daha uygun olduğunu söylüyor. Termal otellerinin de öne çıktığı ara tatilde, daha çok 3 gece 4 günlük paketlerin tercih edilirken, günlük oda fiyatları bölgesine göre ortalama bin TL’den başlıyor. Antalya'da açık otellerde ortalama yüzde 70 doluluk! Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, Antalya genelinde otellerin yüzde 50’sinin açık olduğunu belirterek Kavaloğlu, “Bu fiyatlar bölgesine göre farklılık gösteriyor. Örneğin Lara ve Belek’teki otellerin hemen hepsi açık. Almanya, İngiltere ve Rusya’dan ise turist akışı devam ediyor. Bu dönemde otellerde doluluk oranları yüzde 70’lerde. Ara tatille birlikte yerli turistin de yüzde 10’luk bir katkısı olur. Doluluklar yüzde 80’i bulur” diye konuştu. Kemer Turistik Otel İşletmecileri Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, “Nerdeyse kasım boyunca 5 yıldızlı ve ikinci bantta yer alan 3 ve 4 yıldızlı oteller dolu. Hava koşullarından dolayı turizm sezonu kasım ayına kadar uzadı. Okulların tatil olmasıyla birlikte sıcak bölgelere gelmek isteyenler Antalya’yı tercih ediyor” dedi. (Turizm Ajansı)
Türkiye’de ve Rusya’da okulların ara tatili yaptığı kasım ayı turizm sezonunu uzattı.

Türkiye’de okullar 12 Kasım’da ara tatile girdi. Rusya’da da okullar, 3 Kasım ara tatile girdi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Rus turistlerin Kasım ayı tatillerinde Mısır ve Türkiye’nin neredeyse eşit derece talep alarak birinci sıraya oturduğunu açıkladı. Antalya’da uzun zaman sonra kasım ayında doluluklar tavan yaptı. Antalya’daki bazı popüler otellerin dolu oldukları için önümüzdeki günler için yeni rezervasyon kabul etmiyor.

Kasım ara tatili dolulukları artırdı

Dünya'dan Selenay Yağcı'nın haberine göre toplam 9 günlük ara tatilde, Antalya, Afyon, Kapadokya ve Güneydoğu’ya olan talep arttı. 12-20 Kasım arası okulların ara tatil dönemi. Bu kapsamda hafta sonlarıyla birlikte 12-20 Kasım arasında çocuklu aileler için uygun bir tatil dönemi oluşuyor. Tur operatörleri ara tatil için çocuk yaşı ve sayısına göre indirimler de yapıyor. Yaz döneminde tatil yapamayan yerli turistin bu dönemi değerlendirdiğini söyleyen turizmciler, fiyatların da yaz dönemine göre nispeten daha uygun olduğunu söylüyor. Termal otellerinin de öne çıktığı ara tatilde, daha çok 3 gece 4 günlük paketlerin tercih edilirken, günlük oda fiyatları bölgesine göre ortalama bin TL’den başlıyor.

Antalya'da açık otellerde ortalama yüzde 70 doluluk!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, Antalya genelinde otellerin yüzde 50’sinin açık olduğunu belirterek Kavaloğlu, “Bu fiyatlar bölgesine göre farklılık gösteriyor. Örneğin Lara ve Belek’teki otellerin hemen hepsi açık. Almanya, İngiltere ve Rusya’dan ise turist akışı devam ediyor. Bu dönemde otellerde doluluk oranları yüzde 70’lerde. Ara tatille birlikte yerli turistin de yüzde 10’luk bir katkısı olur. Doluluklar yüzde 80’i bulur” diye konuştu. Kemer Turistik Otel İşletmecileri Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, “Nerdeyse kasım boyunca 5 yıldızlı ve ikinci bantta yer alan 3 ve 4 yıldızlı oteller dolu. Hava koşullarından dolayı turizm sezonu kasım ayına kadar uzadı. Okulların tatil olmasıyla birlikte sıcak bölgelere gelmek isteyenler Antalya’yı tercih ediyor” dedi. (Turizm Ajansı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop