mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya Yörük Oyunları Projesi Devam Ediyor

Gündem 16.01.2023 - 08:02, Güncelleme: 16.01.2023 - 08:02
 

Alanya Yörük Oyunları Projesi Devam Ediyor

Alanya’da yörük kültürünün yaşatılması ve geleneksel oyunların yeni nesillere aktarılması amacıyla başlatılan Alanya Yörük Oyunları Projesi devam ediyor. Projenin üçüncü ayağı olan öğrenci eğitimleri de başladı.

Alanya Belediyesi, Alanya’da Yörük kültürünün korunması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması hususunda çalışmalarını sürdürüyor. Alanya Belediyesi’nin öncülüğünde; Alanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Yörük Oyunları Uygulayıcısı Sedat Çolak ile 7 Haziran 2022 tarihinde Yörük Oyunları’nın canlandırılması hususunda Alanya Kaymakamlığı’nda Alanya Yörük Oyunları İşbirliği Protokolü imzalanmıştı. Alanya Yörük Oyunları gibi kültürümüzden gelen oyunların kurumlar arası işbirliği ile gelecek nesillere ve öğrencilerimize aktarılarak yaşatılması hedeflenen projenin üçüncü ayak çalışmaları başladı. ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR BAŞLADI Projenin üçüncü aşaması, öğrenci eğitimleri ile devam ediyor. Bu kapsamda Alanya Yörük Oyunları Projesi ekibinden Alanya Yörük Oyunları Uygulayıcısı Sedat Çolak, Proje Koordinatörü Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Davut Karaman ve Alanya Belediyesi Personeli Alanya Yörük Oyunları Proje Sorumlusu Derya Pekgözlü Karakuş tarafından okullarda öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilen oyunlar gözlemleniyor. Alanya Yörük Oyunları Projesi Kapsamında Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise kademelerinde değerlendirilen oyunlar; 1. Börü Oyunu, 2. Elek Oyunu, 3. Köle Kapmaca Oyunu, 4. Tamga (Damga) Oyunu, 5. Terzi Oyunu, 6. Uçan Koçan Oyunu, 7.Aksır Oyunu ve 8. Gübüdük Oyunudur.
Alanya’da yörük kültürünün yaşatılması ve geleneksel oyunların yeni nesillere aktarılması amacıyla başlatılan Alanya Yörük Oyunları Projesi devam ediyor. Projenin üçüncü ayağı olan öğrenci eğitimleri de başladı.

Alanya Belediyesi, Alanya’da Yörük kültürünün korunması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması hususunda çalışmalarını sürdürüyor. Alanya Belediyesi’nin öncülüğünde; Alanya Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Yörük Oyunları Uygulayıcısı Sedat Çolak ile 7 Haziran 2022 tarihinde Yörük Oyunları’nın canlandırılması hususunda Alanya Kaymakamlığı’nda Alanya Yörük Oyunları İşbirliği Protokolü imzalanmıştı. Alanya Yörük Oyunları gibi kültürümüzden gelen oyunların kurumlar arası işbirliği ile gelecek nesillere ve öğrencilerimize aktarılarak yaşatılması hedeflenen projenin üçüncü ayak çalışmaları başladı.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Projenin üçüncü aşaması, öğrenci eğitimleri ile devam ediyor. Bu kapsamda Alanya Yörük Oyunları Projesi ekibinden Alanya Yörük Oyunları Uygulayıcısı Sedat Çolak, Proje Koordinatörü Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Davut Karaman ve Alanya Belediyesi Personeli Alanya Yörük Oyunları Proje Sorumlusu Derya Pekgözlü Karakuş tarafından okullarda öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilen oyunlar gözlemleniyor. Alanya Yörük Oyunları Projesi Kapsamında Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise kademelerinde değerlendirilen oyunlar; 1. Börü Oyunu, 2. Elek Oyunu, 3. Köle Kapmaca Oyunu, 4. Tamga (Damga) Oyunu, 5. Terzi Oyunu, 6. Uçan Koçan Oyunu, 7.Aksır Oyunu ve 8. Gübüdük Oyunudur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop