mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

50 yıldır el emeği göz nuru yorganları nakış nakış işliyor

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2024 - 11:26, Güncelleme: 17.04.2024 - 11:16
 

50 yıldır el emeği göz nuru yorganları nakış nakış işliyor

50 yıldır el emeği göz nuru yorganları nakış nakış işliyor

Kahramanmaraş’ta yorgan ustası, el emeği göz nuru yorganları 50 yıldır nakış nakış işleyerek, müşterilerin beğenisine sunuyor.Dulkadiroğlu ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde Osmanlı döneminden kalma sırıklı yorgan yapan Ali Kösesakal, model model, çeşit çeşit, renk renk yorganları işleyerek mesleğini devam ettiriyor.Mesleğini severek yaptığını söyleyen Kösesakal, "Ben yorgancılığa çıraklık, kalfalık ve ustalık olmak üzere tam 50 yıldır devam ediyorum. 9 yaşında bu mesleğe adım attım. Şu anda usta olarak devam ediyorum. Ben bu mesleğimi severek ve isteyerek yapıyorum. Çok şükür rızkımız bu işteymiş. Ben şu an 61 yaşındayım. Benden başka bu işi yapabilecek kimse yok tek üzüldüğüm nokta bu. Hangi meslekten olursa olsun bu tür mesleklere geldiğinde çıraklıktan başlayacak. Daha sonra usta olacak" dedi.Yorganların hepsinde çok büyük bir emek olduğunu anlatan Kösesakal, "Buraya geliyorlar, beğeniyorlar, desenlerine bakıyorlar renklerine bakıyorlar istedikleri şekilde alıyorlar. Düğmeli, ilikli olan yorganlar daha kullanışlı yorganlar. Kolay yıkanabilen ürünler. İstedikleri modelleri sipariş verebilirler. İster malzemesini kendisi getirecek, isterlerse de biz burada yapıyoruz ve kendilerine teslim ediyoruz" ifadesini kullandı.
50 yıldır el emeği göz nuru yorganları nakış nakış işliyor
Kahramanmaraş’ta yorgan ustası, el emeği göz nuru yorganları 50 yıldır nakış nakış işleyerek, müşterilerin beğenisine sunuyor.
Dulkadiroğlu ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde Osmanlı döneminden kalma sırıklı yorgan yapan Ali Kösesakal, model model, çeşit çeşit, renk renk yorganları işleyerek mesleğini devam ettiriyor.
Mesleğini severek yaptığını söyleyen Kösesakal, "Ben yorgancılığa çıraklık, kalfalık ve ustalık olmak üzere tam 50 yıldır devam ediyorum. 9 yaşında bu mesleğe adım attım. Şu anda usta olarak devam ediyorum. Ben bu mesleğimi severek ve isteyerek yapıyorum. Çok şükür rızkımız bu işteymiş. Ben şu an 61 yaşındayım. Benden başka bu işi yapabilecek kimse yok tek üzüldüğüm nokta bu. Hangi meslekten olursa olsun bu tür mesleklere geldiğinde çıraklıktan başlayacak. Daha sonra usta olacak" dedi.
Yorganların hepsinde çok büyük bir emek olduğunu anlatan Kösesakal, "Buraya geliyorlar, beğeniyorlar, desenlerine bakıyorlar renklerine bakıyorlar istedikleri şekilde alıyorlar. Düğmeli, ilikli olan yorganlar daha kullanışlı yorganlar. Kolay yıkanabilen ürünler. İstedikleri modelleri sipariş verebilirler. İster malzemesini kendisi getirecek, isterlerse de biz burada yapıyoruz ve kendilerine teslim ediyoruz" ifadesini kullandı.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop