mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya‘da Esnafa Müjde! Vergi Muafiyeti Geldi

Ekonomi 27.05.2022 - 09:28, Güncelleme: 27.05.2022 - 09:28
 

Alanya‘da Esnafa Müjde! Vergi Muafiyeti Geldi

Vergi mükellefi milyonlarca esnafı ilgilendiren gelişme! Basit usul düzenlemesi resmen hayata geçti, KDV’den muafiyeti getirildi. Tesisatçı, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, lastikçi, kaportacı, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, dolmuşçu, taksici gibi milyonlarca esnafı kapsıyor, detaylar belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının 7338 sayılı Kanunla getirilen ve 1 Ocak 2021'den itibaren elde edilen kazançlara uygulanmak üzere yürürlüğe giren basit usul mükelleflere ilişkin kazanç istisnasının uygulamasına yönelik açıklama ve örneklerin yer aldığı Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre; 2022 yılında kendi işini yapan ve büyükşehirlerde 16 bin lira, diğer yerlerde 10 bin lira kira limitini aşmayanlar ile alış tutarları 200 bin lirayı, satış tutarları ise 320 bin lirayı aşmayan, hizmet niteliğinde iş yapanlarda da iş hasılatı 100 bin lirayı geçmeyen esnaflar basit usülden yararlanacak. KDV'DEN MUAF TUTULACAKLAR Tevkifat sorumlulukları bulunmayacak, teslim ve hizmetleri de KDV'den istisna olacak basit usulden yararlanacak bu mükelleflerin, beyanname verme ile defter tutma yükümlülükleri de bulunmuyor. Basit usul kapsamında; tesisatçı, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, lastikçi, kaportacı, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, dolmuşçu, taksici gibi tam 840 bin küçük esnaf gelir vergisinden muaf tutuldu.  YOUTUBERLAR DA KAPSAMA DAHİL Ayrıca YouTuberlar da basit usulden faydalanabilecek. Sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliği faaliyetlerinde bulunan ve bu faaliyetlerinden elde ettiği gelirleri dolayısıyla kazanç istisnasından faydalanan mükelleflerin, bu faaliyetlerde bulunmaları ayrıca basit usul kapsamında yürüttükleri faaliyetlerinin basit usule tabi olmasına engel olmayacak.
Vergi mükellefi milyonlarca esnafı ilgilendiren gelişme! Basit usul düzenlemesi resmen hayata geçti, KDV’den muafiyeti getirildi. Tesisatçı, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, lastikçi, kaportacı, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, dolmuşçu, taksici gibi milyonlarca esnafı kapsıyor, detaylar belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının 7338 sayılı Kanunla getirilen ve 1 Ocak 2021'den itibaren elde edilen kazançlara uygulanmak üzere yürürlüğe giren basit usul mükelleflere ilişkin kazanç istisnasının uygulamasına yönelik açıklama ve örneklerin yer aldığı Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeye göre; 2022 yılında kendi işini yapan ve büyükşehirlerde 16 bin lira, diğer yerlerde 10 bin lira kira limitini aşmayanlar ile alış tutarları 200 bin lirayı, satış tutarları ise 320 bin lirayı aşmayan, hizmet niteliğinde iş yapanlarda da iş hasılatı 100 bin lirayı geçmeyen esnaflar basit usülden yararlanacak.

KDV'DEN MUAF TUTULACAKLAR

Tevkifat sorumlulukları bulunmayacak, teslim ve hizmetleri de KDV'den istisna olacak basit usulden yararlanacak bu mükelleflerin, beyanname verme ile defter tutma yükümlülükleri de bulunmuyor.

Basit usul kapsamında; tesisatçı, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, lastikçi, kaportacı, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, dolmuşçu, taksici gibi tam 840 bin küçük esnaf gelir vergisinden muaf tutuldu. 

YOUTUBERLAR DA KAPSAMA DAHİL

Ayrıca YouTuberlar da basit usulden faydalanabilecek.

Sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliği faaliyetlerinde bulunan ve bu faaliyetlerinden elde ettiği gelirleri dolayısıyla kazanç istisnasından faydalanan mükelleflerin, bu faaliyetlerde bulunmaları ayrıca basit usul kapsamında yürüttükleri faaliyetlerinin basit usule tabi olmasına engel olmayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop