mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’daki Kira Sorununa ‘TOKİ’ Çözümü

Gündem 19.07.2023 - 16:43, Güncelleme: 19.07.2023 - 16:43
 

Alanya’daki Kira Sorununa ‘TOKİ’ Çözümü

Alanya'da kira fiyatlarının düşmesi ya da stabil kalması için toplu konut önerisinde bulunuluyor. Küçüker, bu projenin gerçekleştirilebilmesinin TOKİ olanakları ile yapılabileceğine vurgu yaptı

Satılık konut ve kira fiyatlarındaki artışlar nedeniyle bir türlü beli doğrultamayan vatandaşlar yeni çözümler arıyor. Özellikle kiralık konut fiyatlarının hızla artış göstermesi Alanya’da da birçok vatandaşın evlerini ve ilçeyi terk etmesine neden oldu. Bu sebeple kiralık konut artışlarına dur denilebilmesi için kiralık konut üretiminin sağlanması gerektiği vurgulanıyor. Bazı sektör temsilcileri üretimi arttırarak kiralık konut fiyatlarını stabil tutulabileceğini öngörüyor. Alanya’da da bu tarz çalışmaların anca TOKİ merkezli yapılabileceğini savunan Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, “Bu proje ancak TOKİ’nin üreteceği konutlarla olabilir. Çünkü TOKİ’de arsa maliyetli yok vergiden çoğu şey muaf durumda. Ama bizim için aynı şeyler geçerli değil” dedi. MALİYET BELİ DOĞRULTMUYOR Küçüker açıklamasında, “Bu durum ancak TOKİ’nin üreteceği konutlarla olabilir. Çünkü TOKİ’de arsa maliyetli yok vergiden çoğu şey muaf ve maliyetler çok daha düşük. Ancak TOKİ’nin üreteceği konutlarla kiralık üniteler çıkabilir. Müteahhitin üretebileceği konutlarda arsa maliyetinde muafiyetlerin çoğu yok enflasyon ile birlikte ciddi bir maliyet yükü var sırtımızda. Harçlara bile yüzde 50 artış yapıldı. Bunun dışında müteahhitler maliyetlerdeki ağır yüklerden dolayı bu durumun altından kalkamaz” sözlerine yer verdi.
Alanya'da kira fiyatlarının düşmesi ya da stabil kalması için toplu konut önerisinde bulunuluyor. Küçüker, bu projenin gerçekleştirilebilmesinin TOKİ olanakları ile yapılabileceğine vurgu yaptı

Satılık konut ve kira fiyatlarındaki artışlar nedeniyle bir türlü beli doğrultamayan vatandaşlar yeni çözümler arıyor. Özellikle kiralık konut fiyatlarının hızla artış göstermesi Alanya’da da birçok vatandaşın evlerini ve ilçeyi terk etmesine neden oldu. Bu sebeple kiralık konut artışlarına dur denilebilmesi için kiralık konut üretiminin sağlanması gerektiği vurgulanıyor. Bazı sektör temsilcileri üretimi arttırarak kiralık konut fiyatlarını stabil tutulabileceğini öngörüyor. Alanya’da da bu tarz çalışmaların anca TOKİ merkezli yapılabileceğini savunan Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, “Bu proje ancak TOKİ’nin üreteceği konutlarla olabilir. Çünkü TOKİ’de arsa maliyetli yok vergiden çoğu şey muaf durumda. Ama bizim için aynı şeyler geçerli değil” dedi.
MALİYET BELİ DOĞRULTMUYOR
Küçüker açıklamasında, “Bu durum ancak TOKİ’nin üreteceği konutlarla olabilir. Çünkü TOKİ’de arsa maliyetli yok vergiden çoğu şey muaf ve maliyetler çok daha düşük. Ancak TOKİ’nin üreteceği konutlarla kiralık üniteler çıkabilir. Müteahhitin üretebileceği konutlarda arsa maliyetinde muafiyetlerin çoğu yok enflasyon ile birlikte ciddi bir maliyet yükü var sırtımızda. Harçlara bile yüzde 50 artış yapıldı. Bunun dışında müteahhitler maliyetlerdeki ağır yüklerden dolayı bu durumun altından kalkamaz” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop