mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’daki Kurban Satıcıları Dertli

Gündem 07.06.2024 - 10:04, Güncelleme: 07.06.2024 - 10:04
 

Alanya’daki Kurban Satıcıları Dertli

Alanya’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 13 bin TL ila 25 bin TL arasında değişiyor. Satışların düşük olduğunu söyleyen kurban satıcısı Murat Kaplan, “İnsanlar bekliyor ama neyi bekliyor bilmiyoruz. Ben de şu anda memnun değilim” dedi.

16 Haziran Pazar günü kutlanacak Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Alanya’da da kurbanlık hayvan satışları sürüyor. Bir taraftan vatandaşlar dini vecibelerini yerine getirmek için kurbanlık alımını sürdürürken, bir taraftan da kurban satıcıları yükselen maliyetler ve satışların düşük olması nedeniyle kara kara düşünüyor. Kurban satıcısı Murat Kaplan, “Satışlar şuanda çok durgun. Herkes fırsat peşinde. Geçen yıla göre satışlarımız çok düşük. Geçen yıl 200’e yakın küçükbaş hayvan satmıştık. Bu yıl 60-70 küçükbaş hayvan satabildik. Fiyatlar da yüksek. Geçen yıl ortalama bin 500-2 bin TL’ye satın alınan küçükbaş hayvanlar bu yıl 7-8-9 bin TL’ye satıldı. Bu hayvanları ağılda besliyorlar. Ekonomi bozuk diyorlar. Kesim de az. Artık hiç kimse hayvan kesmiyor. 100 doları Müslüman ülkelere gönderiyorlar. Burada 100 dolar 3 bin 200 TL yapar. Bu paraya 8-9 bin TL’den aşağı hayvan bulamazsınız. İnsanlar bekliyor ama neyi bekliyor biz de bilmiyoruz. Tanıdıklarımıza 1-2 ay vade ile kurban satışı yapıyoruz. Tanımadığınız insanlara taksitle kurban veremezsiniz. Bekliyoruz ama bu yıl çok durgunluk var” dedi. “BEN DE MEMNUN DEĞİLİM” Maliyetlerin yükseldiğini söyleyen Kaplan, “Yem almaya gidiyorsun. 1 hafta önce 500 TL’ye aldığınız yem ertesi hafta 530 TL’ye yükseliyor. Bunu kim yükseltiyor hiç anlamıyorum. Geçen yıl bin 500-2 bin TL’ye aldığımız oğlak bu yıl 4-5 bin TL’ye alınmış olsaydı en iyi kurbanlığı 15 bin TL’ye verebilirdik. Şimdi 7-8 bin TL’ye alınan hayvanın maliyeti 13-14 bin TL. Zaten kesime bin TL’ye yakın para gidiyor. Ben de şu anda memnun değilim. 8 aydır emek harcıyorum. Ortada bir de fırsatçılar var. Kurban işinde olmayan marketçi, zincir marketler kurbanlık satıyor” diye konuştu.  “MALİYETLER 2 KATINI BULDU” Kurban satıcısı Adem Kaplan da, “Kurbanlık hayvan satışları iyi. Elimizde sadece yüzde 20 oranında kurbanlık hayvan kaldı. Küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 13 bin ila 25 bin TL arasında değişiyor. Ortalama vatandaşların kesebileceği kurbanlıkların fiyatları 15-20 bin TL arasında. Geçen yıla göre satışlarda düşüş var. Geçen yıla göre maliyetler 2 katını buldu. Geçen yıl kurbanlıkların fiyatı 6-12 bin TL arasındayken bu yıl bunu 12 bin TL’ye mal edemedik. Vatandaşlara 5-6 taksit yapıyoruz.  Satışlarda kredi kartı geçerli. Vatandaşlar bir an önce kurbanlıklarını alsın. Son günü beklemesin” ifadelerini kullandı.
Alanya’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 13 bin TL ila 25 bin TL arasında değişiyor. Satışların düşük olduğunu söyleyen kurban satıcısı Murat Kaplan, “İnsanlar bekliyor ama neyi bekliyor bilmiyoruz. Ben de şu anda memnun değilim” dedi.

16 Haziran Pazar günü kutlanacak Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Alanya’da da kurbanlık hayvan satışları sürüyor. Bir taraftan vatandaşlar dini vecibelerini yerine getirmek için kurbanlık alımını sürdürürken, bir taraftan da kurban satıcıları yükselen maliyetler ve satışların düşük olması nedeniyle kara kara düşünüyor. Kurban satıcısı Murat Kaplan, “Satışlar şuanda çok durgun. Herkes fırsat peşinde. Geçen yıla göre satışlarımız çok düşük. Geçen yıl 200’e yakın küçükbaş hayvan satmıştık. Bu yıl 60-70 küçükbaş hayvan satabildik. Fiyatlar da yüksek. Geçen yıl ortalama bin 500-2 bin TL’ye satın alınan küçükbaş hayvanlar bu yıl 7-8-9 bin TL’ye satıldı. Bu hayvanları ağılda besliyorlar. Ekonomi bozuk diyorlar. Kesim de az. Artık hiç kimse hayvan kesmiyor. 100 doları Müslüman ülkelere gönderiyorlar. Burada 100 dolar 3 bin 200 TL yapar. Bu paraya 8-9 bin TL’den aşağı hayvan bulamazsınız. İnsanlar bekliyor ama neyi bekliyor biz de bilmiyoruz. Tanıdıklarımıza 1-2 ay vade ile kurban satışı yapıyoruz. Tanımadığınız insanlara taksitle kurban veremezsiniz. Bekliyoruz ama bu yıl çok durgunluk var” dedi.

“BEN DE MEMNUN DEĞİLİM”

Maliyetlerin yükseldiğini söyleyen Kaplan, “Yem almaya gidiyorsun. 1 hafta önce 500 TL’ye aldığınız yem ertesi hafta 530 TL’ye yükseliyor. Bunu kim yükseltiyor hiç anlamıyorum. Geçen yıl bin 500-2 bin TL’ye aldığımız oğlak bu yıl 4-5 bin TL’ye alınmış olsaydı en iyi kurbanlığı 15 bin TL’ye verebilirdik. Şimdi 7-8 bin TL’ye alınan hayvanın maliyeti 13-14 bin TL. Zaten kesime bin TL’ye yakın para gidiyor. Ben de şu anda memnun değilim. 8 aydır emek harcıyorum. Ortada bir de fırsatçılar var. Kurban işinde olmayan marketçi, zincir marketler kurbanlık satıyor” diye konuştu. 

“MALİYETLER 2 KATINI BULDU”

Kurban satıcısı Adem Kaplan da, “Kurbanlık hayvan satışları iyi. Elimizde sadece yüzde 20 oranında kurbanlık hayvan kaldı. Küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 13 bin ila 25 bin TL arasında değişiyor. Ortalama vatandaşların kesebileceği kurbanlıkların fiyatları 15-20 bin TL arasında. Geçen yıla göre satışlarda düşüş var. Geçen yıla göre maliyetler 2 katını buldu. Geçen yıl kurbanlıkların fiyatı 6-12 bin TL arasındayken bu yıl bunu 12 bin TL’ye mal edemedik. Vatandaşlara 5-6 taksit yapıyoruz.  Satışlarda kredi kartı geçerli. Vatandaşlar bir an önce kurbanlıklarını alsın. Son günü beklemesin” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop