mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Başkan Yücel’in Mega Projesi Eski Günleri Hatırlattı

Gündem 08.07.2023 - 13:02, Güncelleme: 08.07.2023 - 13:23
 

Başkan Yücel’in Mega Projesi Eski Günleri Hatırlattı

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in mega projeleri arasında bulunan, “Alanya Kent Meydanı ve Sahil Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi”nin digital tasarım görselleri Alanya’nın seksenli yıllarını hatırlattı.

Alanya Kent Haber sosyal medya hesaplarında dün paylaşılan ve büyük beğeni toplayan Alanya’nın eski günlerine özlem içeren eski Alanya fotoğrafını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in mega projesi“Alanya Kent Meydanı ve Sahil Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi”nin digital tasarım görselleri Alanya’nın seksenli yıllarını anımsattı.  Alanya Kent Meydanı ve Sahil Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi, Alanya Kalesi’nin eteklerinden başlayıp kuzeydoğuya doğru sahilin izini takip eden toplamda 114.500 m2’lik bir alanı kaplar. Eski kent (kale), yeni kent ve sahil arasında adeta bir arayüz olan bu alan, mevcut durumda yüzünü sahile dönmüş bir merkezden mahrum olan Alanya’ya hayati öneme sahip bir kentsel odak kazandıracağı hedefleniyor. Projenin en vurgulu alanlarından bir tanesi, 19.000 m2 büyüklüğündeki kent meydanı olacak, Alanya’ya yaklaşık 25.000 m2 büyüklüğündeki yeşil alan kazandırılacak. Projede ayrıca Ressamlar Meydanı, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, büfe ve kafeler, kedi evi ve parkı, su oyunlarının sergileneceği havuzlar, kum voleybolu ve triatlon gibi sportif aktivitelerin gerçekleştirilebileceği bir kumsal, su yüzeylerinin üstüne çıkmaya imkân sağlayan ahşap köprü ve platformlar, Kent Meydanı’nda konserler düzenlenmesine elveren bir sahne, meridyen hattını işaretleyen temsili bir meridyen çizgisi, güneş saati ve Piri Reis haritası bulunacak. Alanya’nın önemli tarihi, doğal ve mimari geçmişi, Damlataş Mağarası, Tarihi Çarşı, Kızıl Kule ve Kale’yle olduğu kadar, Alanya Selçuklu döneminde başkentken inşa edilen Has Bahçe’yle de anılır. Bu anıtsal peyzaj varlıkları projenin önemini ve anlamını daha da arttırıyor.  Alanya’da yaşayan vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan projeyle Alanya’nın özlenen yeşil görünüme kavuşması sabırsızlıkla bekleniyor.    
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in mega projeleri arasında bulunan, “Alanya Kent Meydanı ve Sahil Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi”nin digital tasarım görselleri Alanya’nın seksenli yıllarını hatırlattı.

Alanya Kent Haber sosyal medya hesaplarında dün paylaşılan ve büyük beğeni toplayan Alanya’nın eski günlerine özlem içeren eski Alanya fotoğrafını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in mega projesi“Alanya Kent Meydanı ve Sahil Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi”nin digital tasarım görselleri Alanya’nın seksenli yıllarını anımsattı. 

Alanya Kent Meydanı ve Sahil Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi, Alanya Kalesi’nin eteklerinden başlayıp kuzeydoğuya doğru sahilin izini takip eden toplamda 114.500 m2’lik bir alanı kaplar. Eski kent (kale), yeni kent ve sahil arasında adeta bir arayüz olan bu alan, mevcut durumda yüzünü sahile dönmüş bir merkezden mahrum olan Alanya’ya hayati öneme sahip bir kentsel odak kazandıracağı hedefleniyor. Projenin en vurgulu alanlarından bir tanesi, 19.000 m2 büyüklüğündeki kent meydanı olacak, Alanya’ya yaklaşık 25.000 m2 büyüklüğündeki yeşil alan kazandırılacak.
Projede ayrıca Ressamlar Meydanı, çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, büfe ve kafeler, kedi evi ve parkı, su oyunlarının sergileneceği havuzlar, kum voleybolu ve triatlon gibi sportif aktivitelerin gerçekleştirilebileceği bir kumsal, su yüzeylerinin üstüne çıkmaya imkân sağlayan ahşap köprü ve platformlar, Kent Meydanı’nda konserler düzenlenmesine elveren bir sahne, meridyen hattını işaretleyen temsili bir meridyen çizgisi, güneş saati ve Piri Reis haritası bulunacak.
Alanya’nın önemli tarihi, doğal ve mimari geçmişi, Damlataş Mağarası, Tarihi Çarşı, Kızıl Kule ve Kale’yle olduğu kadar, Alanya Selçuklu döneminde başkentken inşa edilen Has Bahçe’yle de anılır. Bu anıtsal peyzaj varlıkları projenin önemini ve anlamını daha da arttırıyor. 

Alanya’da yaşayan vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan projeyle Alanya’nın özlenen yeşil görünüme kavuşması sabırsızlıkla bekleniyor.  
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop