mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Kepez’in okçuları gelenekseli öğrendi

Spor (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2023 - 15:45, Güncelleme: 23.07.2023 - 11:07
 

Kepez’in okçuları gelenekseli öğrendi

Kepez’in okçuları gelenekseli öğrendi

Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün okçuluk öğrencileri, Antalya Okçular Tekkesi’nde geleneksel okçuluğu öğrendi.Okçuluk eğitimi alan Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün öğrencileri, Antalya Okçular Tekkesi’nde geleneksel okçulukla tanıştı. Akdeniz Üniversitesi Stadı bünyesindeki tekkeye giden Kepezli okçular, Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitmeni Sudenaz Kapucu’dan duruş, tutuş, mandallama tekniği, nişan alma ve atışı öğrendi. Kavak ağacından tahta oklar ile puta denilen hedeflere atış yaptıran Kapucu, “Önce çocuk yayı ile atış yaptırdık. Devam edip kendisi geliştirenlere sırasıyla şehzade, paşa ve sultan yayları veriyoruz. Çocukların çekiş gücüne göre yaylar değişiyor” dedi.Yayla bütünleşiyorlarModern okçuluk öğrettiği sporcularına geleneksel okçuluğu tatmalarını istediğini belirten Kepez Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Eğitmeni İleyda Keleştemur, “Öğrencilerim geleneksel okçuluğu ve atış tekniklerini öğrensin istedim. Burada nişangahsız, ok koyma yeri olmadan deneyimle atış yapılıyor. Yayla bütünleşerek sporu icra ediyorlar. Bizim öğrettiğimiz ise modern ve gelişen okçuluk” diye konuştu.
Kepez’in okçuları gelenekseli öğrendi
Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün okçuluk öğrencileri, Antalya Okçular Tekkesi’nde geleneksel okçuluğu öğrendi.
Okçuluk eğitimi alan Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün öğrencileri, Antalya Okçular Tekkesi’nde geleneksel okçulukla tanıştı. Akdeniz Üniversitesi Stadı bünyesindeki tekkeye giden Kepezli okçular, Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitmeni Sudenaz Kapucu’dan duruş, tutuş, mandallama tekniği, nişan alma ve atışı öğrendi. Kavak ağacından tahta oklar ile puta denilen hedeflere atış yaptıran Kapucu, “Önce çocuk yayı ile atış yaptırdık. Devam edip kendisi geliştirenlere sırasıyla şehzade, paşa ve sultan yayları veriyoruz. Çocukların çekiş gücüne göre yaylar değişiyor” dedi.
Yayla bütünleşiyorlar
Modern okçuluk öğrettiği sporcularına geleneksel okçuluğu tatmalarını istediğini belirten Kepez Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Eğitmeni İleyda Keleştemur, “Öğrencilerim geleneksel okçuluğu ve atış tekniklerini öğrensin istedim. Burada nişangahsız, ok koyma yeri olmadan deneyimle atış yapılıyor. Yayla bütünleşerek sporu icra ediyorlar. Bizim öğrettiğimiz ise modern ve gelişen okçuluk” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop