mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya’da Vatandaşlara Ücretsiz İşitme Testi

Gündem 21.09.2023 - 13:15, Güncelleme: 21.09.2023 - 13:15
 

Alanya’da Vatandaşlara Ücretsiz İşitme Testi

Alanya Belediyesi, vatandaşlarda işitme kaybını en aza indirmek, erken tanı ve müdahale şansını artırmak adına Odyolog eşliğinde işitme testi hizmeti veriyor.

Alanya Belediyesi üretken belediyecilik anlayışı ile yatırımdan kültürel faaliyete, spordan sosyal hizmetlere pek çok alanda vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Alanya’da vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen çalışmalarıyla büyük takdir toplayan Alanya Belediyesi, vatandaşların işitme kaybı yaşamasını en aza indirmek, erken tanı ile müdahale şansını artırmak amacıyla Odyolog eşliğinde Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ücretsiz işitme testi hizmeti sunuyor. “YILDA BİR KEZ TEST YAPTIRMAK ÇOK ÖNEMLİ” Çalışmalar ve testin önemi hakkında bilgiler veren Odyolog Ayşenur Şanlı, tüm vatandaşları test imkanından faydalanmak üzere Aile Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi’ne davet etti. Şanlı, “Tüm vatandaşlarımıza ücretsiz işitme testi hizmeti veriyoruz. Bu test ile herhangi bir şüpheli durum gördüğümüzde ya da işitme kaybı varlığında izlenmesi gereken yol hakkında vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Özellikle dikkat çekmek isterim ki tüm vatandaşlarımızın yılda en az bir kere işitme testi yaptırmaları gerekmekte. Kronik olarak böbrek, şeker gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımızın bu testi yaptırmaları şart niteliğinde. Tüm vatandaşlarımızı test için Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezimize bekliyoruz” dedi. “OTO KONTROL İLE ANLAMAK MÜMKÜN” Mitral kapak darlığı yaşayan hasta Alanya’da sağlığına kavuştu Mitral kapak darlığı yaşayan hasta Alanya’da sağlığına kavuştu İşitme kaybının yaygın belirtilerine de değinen Odyolog Şanlı, “İşitme kaybı yıllar içinde ilerleyerek devam ettiği için bazı kişiler kayıplarının farkında olamayabiliyor. Bu sebeple bazı işaretlere bakarak işitme kaybı olup olmadığını anlaması mümkün. Televizyon izlerken çevreyi rahatsız edecek düzeyde ses açmak, gürültülü ortamlarda karşısında konuştuğu kişinin ne dediğini algılayamamak, telefon konuşmaları sırasında karşı tarafı duymakta güçlük çekmek, özellikle kadın ve çocuklar konuştuğunda anlamakta güçlük çekmek ve iletişim problemi yaşamamak için sosyal ortamlardan kendini izole etmek en yaygın sebep-sonuç belirtileri arasında. Bu durumlara düşmemek adına vatandaşlarımızı düzenli kontrol konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Alanya Belediyesi, vatandaşlarda işitme kaybını en aza indirmek, erken tanı ve müdahale şansını artırmak adına Odyolog eşliğinde işitme testi hizmeti veriyor.

Alanya Belediyesi üretken belediyecilik anlayışı ile yatırımdan kültürel faaliyete, spordan sosyal hizmetlere pek çok alanda vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Alanya’da vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen çalışmalarıyla büyük takdir toplayan Alanya Belediyesi, vatandaşların işitme kaybı yaşamasını en aza indirmek, erken tanı ile müdahale şansını artırmak amacıyla Odyolog eşliğinde Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ücretsiz işitme testi hizmeti sunuyor.

“YILDA BİR KEZ TEST YAPTIRMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Çalışmalar ve testin önemi hakkında bilgiler veren Odyolog Ayşenur Şanlı, tüm vatandaşları test imkanından faydalanmak üzere Aile Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi’ne davet etti. Şanlı, “Tüm vatandaşlarımıza ücretsiz işitme testi hizmeti veriyoruz. Bu test ile herhangi bir şüpheli durum gördüğümüzde ya da işitme kaybı varlığında izlenmesi gereken yol hakkında vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Özellikle dikkat çekmek isterim ki tüm vatandaşlarımızın yılda en az bir kere işitme testi yaptırmaları gerekmekte. Kronik olarak böbrek, şeker gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımızın bu testi yaptırmaları şart niteliğinde. Tüm vatandaşlarımızı test için Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezimize bekliyoruz” dedi.

“OTO KONTROL İLE ANLAMAK MÜMKÜN”

Mitral kapak darlığı yaşayan hasta Alanya’da sağlığına kavuştu
Mitral kapak darlığı yaşayan hasta Alanya’da sağlığına kavuştu
İşitme kaybının yaygın belirtilerine de değinen Odyolog Şanlı, “İşitme kaybı yıllar içinde ilerleyerek devam ettiği için bazı kişiler kayıplarının farkında olamayabiliyor. Bu sebeple bazı işaretlere bakarak işitme kaybı olup olmadığını anlaması mümkün. Televizyon izlerken çevreyi rahatsız edecek düzeyde ses açmak, gürültülü ortamlarda karşısında konuştuğu kişinin ne dediğini algılayamamak, telefon konuşmaları sırasında karşı tarafı duymakta güçlük çekmek, özellikle kadın ve çocuklar konuştuğunda anlamakta güçlük çekmek ve iletişim problemi yaşamamak için sosyal ortamlardan kendini izole etmek en yaygın sebep-sonuç belirtileri arasında. Bu durumlara düşmemek adına vatandaşlarımızı düzenli kontrol konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop