mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Alanya Müftülüğü’nden Kandil Programına Davet

Gündem 25.02.2022 - 10:38, Güncelleme: 25.02.2022 - 10:38
 

Alanya Müftülüğü’nden Kandil Programına Davet

Alanya Müftülüğü’nden Kandil Programına Davet Alanya Müftülüğü 27 Şubat 2022 Pazar gününü pazartesiye bağlayan gecenin Miraç Kandili olması münasebeti ile yatsı namazından önce saat 19.15’de Cikcilli Mahallesi Şanlı Cami’nde düzenleyeceği Miraç Kandili Özel Programına tüm Alanya halkını davet etti.

Müftülükten yapılan açıklamada” 27 Şubat 2022 Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece; mukaddes bir yolculuğun, manevi bir yükselişin ifadesi olan ve içerisinde pek çok ilahi lütuf ve ihsanla dolu olan Miraç Kandili’dir. İsrâ, Sevgili Peygamberimizin bir gece, Mekke’deki Mescid-i Harâm’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’ya yolculuğudur. Miraç ise Resûl-i Ekrem’in (s.a.s) Allah’ın kudret ve azametine şahit; rahmet, mağfiret ve müjdesine nail olduğu kutlu yükseliştir. Miracın ilk durağı, Mescid-i Aksâ’dır. Mescid-i Aksâ’nın bulunduğu mukaddes belde Kudüs, bir İslam beldesidir. “Darü’s-selâm” yani barış ve selamet yurdudur. Kudüs, tarih boyunca Müslümanların himayesinde özgürlüğün, adaletin ve huzur içinde birlikte yaşamanın sembolü olmuştur. Bu gece vesilesiyle geliniz, Rabbimizin İsrâ suresinde yer alan öğütlerinden bazılarına kulak verelim: Yalnızca Allah’a kulluk et. Anne-babana iyi davran, yaşlanıp sana muhtaç hâle geldiklerinde onlara kol kanat ger, “öf!” bile deme. Akrabaya, yoksula ve darda kalana yardım et. Cimrilikten ve israftan kaçın. Zinaya yaklaşma. Haksız yere cana kıyma, asla kan davası gütme. Yetimin malına el uzatma. Ahde vefa göster. Ölçü ve tartıda hile yapma. Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Miraç Kandili dolayısıyla Alanya Müftülüğü tarafından 27 Şubat 2022 Pazar günü yatsı namazı öncesi saat 19.15’de Cikcilli Mahallesi Şanlı Cami’nde “Miraç Kandili Özel Programı” düzenlenecektir. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim Tilaveti icra edilecek, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN tarafından “Miraç Kandili’nin Anlam ve Önemi” konulu vaaz irad edilecek, ilahi, kaside ve mevlid okunup dualar edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Miraç kandilinizi tebrik eder, Miraç Kandili’nin İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, başta yakın çevremiz ile İsrâ ve Mirac mucizesinin cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, yüreklerimizdeki imanı ve topraklarımızdaki emanı güçlendirmesini, milletimiz, ümmetimiz ve insanlık alemi için hayra ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.  
Alanya Müftülüğü’nden Kandil Programına Davet Alanya Müftülüğü 27 Şubat 2022 Pazar gününü pazartesiye bağlayan gecenin Miraç Kandili olması münasebeti ile yatsı namazından önce saat 19.15’de Cikcilli Mahallesi Şanlı Cami’nde düzenleyeceği Miraç Kandili Özel Programına tüm Alanya halkını davet etti.

Müftülükten yapılan açıklamada” 27 Şubat 2022 Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece; mukaddes bir yolculuğun, manevi bir yükselişin ifadesi olan ve içerisinde pek çok ilahi lütuf ve ihsanla dolu olan Miraç Kandili’dir. İsrâ, Sevgili Peygamberimizin bir gece, Mekke’deki Mescid-i Harâm’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’ya yolculuğudur. Miraç ise Resûl-i Ekrem’in (s.a.s) Allah’ın kudret ve azametine şahit; rahmet, mağfiret ve müjdesine nail olduğu kutlu yükseliştir. Miracın ilk durağı, Mescid-i Aksâ’dır. Mescid-i Aksâ’nın bulunduğu mukaddes belde Kudüs, bir İslam beldesidir. “Darü’s-selâm” yani barış ve selamet yurdudur. Kudüs, tarih boyunca Müslümanların himayesinde özgürlüğün, adaletin ve huzur içinde birlikte yaşamanın sembolü olmuştur. Bu gece vesilesiyle geliniz, Rabbimizin İsrâ suresinde yer alan öğütlerinden bazılarına kulak verelim: Yalnızca Allah’a kulluk et. Anne-babana iyi davran, yaşlanıp sana muhtaç hâle geldiklerinde onlara kol kanat ger, “öf!” bile deme. Akrabaya, yoksula ve darda kalana yardım et. Cimrilikten ve israftan kaçın. Zinaya yaklaşma. Haksız yere cana kıyma, asla kan davası gütme. Yetimin malına el uzatma. Ahde vefa göster. Ölçü ve tartıda hile yapma. Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Miraç Kandili dolayısıyla Alanya Müftülüğü tarafından 27 Şubat 2022 Pazar günü yatsı namazı öncesi saat 19.15’de Cikcilli Mahallesi Şanlı Cami’nde “ Miraç Kandili Özel Programı” düzenlenecektir. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim Tilaveti icra edilecek, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İLHAN tarafından “Miraç Kandili’nin Anlam ve Önemi” konulu vaaz irad edilecek, ilahi, kaside ve mevlid okunup dualar edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Miraç kandilinizi tebrik eder, Miraç Kandili’nin İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, başta yakın çevremiz ile İsrâ ve Mirac mucizesinin cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, yüreklerimizdeki imanı ve topraklarımızdaki emanı güçlendirmesini, milletimiz, ümmetimiz ve insanlık alemi için hayra ve huzura vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop