mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Savaş otomotivde hammadde krizini derinleştirecek

Ekonomi 07.03.2022 - 11:50, Güncelleme: 07.03.2022 - 11:50
 

Savaş otomotivde hammadde krizini derinleştirecek

Sektörün temsilcileri Rusya-Ukrayna Savaşı'nın otomotiv sektöründe küresel çapta yaşanan problemleri derinleştireceğine dikkat çekti. İSTANBUL (İGFA) - Global otomotiv endüstrisi çip krizi, yüksek lojistik maliyetleri ve parça bulunabilirliği ile boğuşurken, otomotivdeki küresel hammadde ihtiyacının yüzde 40'ını Rusya'nın karşıladığını ifade eden Motor Aşin CEO'su Saim Aşçı, ABD ve Avrupa ülkeleri, Ukrayna ve Rusya'dan tedarik ettiği kritik hammaddeleri ve komponentleri alternatif pazarlardan tedarik ederek üretimi regüle edebileceğini kaydetti. Bu durum sebebiyle araç başı üretim maliyetlerinin tekrar artacağını öngördüklerini belirten Aşçı, "İç pazar dahil otomotiv üretiminde ve tedarik sanayinde daralma ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Sektörün temsilcileri Rusya-Ukrayna Savaşı'nın otomotiv sektöründe küresel çapta yaşanan problemleri derinleştireceğine dikkat çekti.

İSTANBUL (İGFA) - Global otomotiv endüstrisi çip krizi, yüksek lojistik maliyetleri ve parça bulunabilirliği ile boğuşurken, otomotivdeki küresel hammadde ihtiyacının yüzde 40'ını Rusya'nın karşıladığını ifade eden Motor Aşin CEO'su Saim Aşçı, ABD ve Avrupa ülkeleri, Ukrayna ve Rusya'dan tedarik ettiği kritik hammaddeleri ve komponentleri alternatif pazarlardan tedarik ederek üretimi regüle edebileceğini kaydetti. Bu durum sebebiyle araç başı üretim maliyetlerinin tekrar artacağını öngördüklerini belirten Aşçı, "İç pazar dahil otomotiv üretiminde ve tedarik sanayinde daralma ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop