mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Kaş’ta yöresel ürünler etkinliği

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.09.2023 - 15:38, Güncelleme: 19.09.2023 - 14:06
 

Kaş’ta yöresel ürünler etkinliği

Kaş’ta yöresel ürünler etkinliği

Antalya’nın Kaş ilçesinde “Gürsu (Köyre) Mahallesi Yöresel Ürünler Etkinliği” gerçekleştirildi. Etkinlikte konserlerin yanı sıra, farklı yarışmalar yapıldı.Kaş Belediyesince eski adı “Köyre” olan Gürsu Mahallesi’nde yöresel ürünlerin yaşatılması, tanıtılması ve yeni kuşaklara aktarılması amacıyla etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Gürsu Sosyal Yaşam Alanı’ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Kaş Belediyesince tamamlanan ve devam eden projelerden bahsederek, ilçedeki 54 mahalleye ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade etti. Mevcut kaynaklarla sınırsız talepleri karşılamak için gece gündüz mücadele ettiklerini belirten Başkan Ulutaş, “Bunu yaparken bütün kamu kurumlarımızla müştereken çalışıyoruz, bakanlıklarımızın desteğini alıyoruz. Önceki kaymakamlarımıza, bürokratlarımıza, milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.“Yöresel ürünleri etkinliklerle tanıtmaya çalışıyoruz”Başkan Ulutaş, kültürel, sanatsal ve yöresel etkinliklerin önemini vurgulayarak, “Bunları bölgemizde çeşitli zamanlarda gerçekleştiriyoruz. Yürütülen bir projeyle Barak kilimi dokumacılığının yaşatılması için çalışıyoruz. Köyre tahinini, hem Türkiye’de hem de dünyada bu tür etkinliklerle daha iyi tanıtmaya çalışıyoruz. Üretilen bu ürünlerin pazar bulması noktasında gayret sarf etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da Gürsu’nun evladı olarak burada bulunduğunu ifade ederek, “Köyre’nin pekmezi, nerdeği, tahininin tanıtılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan tahin ve nerdek götürdük. Köyre’nin tahinini çok sevdiler” dedi.Başkan Ulutaş’ın olağanüstü bir performansla Kaş’a hizmet ettiğini dile getiren Uslu, kendisine projeler için ortaya koyduğu üstün performans, ilçeye verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti.“Tahini markalaştırıyoruz”Uslu, “Pekmezi, nerdeği, tahini markalaştırıyoruz ama Yörük kültürümüzü de markalaştırmak, devam ettirmek, gelecek nesillere aktarmak da bizim görevimiz. Bu kültürün özünde sevgi, dostluk, kardeşlik, doğayı sevmek, doğayla birlikte yaşamak var. Bunları da yaşatacağız, korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.Yarışmalar nefes kestiEtkinlikte vatandaşların katılımıyla yöresel ürünlerle ilgili yarışmalar yapıldı. Tahin ve pekmez yeme yarışmasında Durmuş Avcı ve Meryem Kolak, yoğurt yemede Süleyman Aza birinci oldu. Yumurta taşıma yarışmasında Vildan Arıcı, sandalye kapmacada Hacer Kocakahya ve çuval giymede Hakan Şahin birinciliği elde etti. Birincilere ödül ve gram altın verilen etkinlik, sanatçılar Ümmü Erbil ve Ramazan Çelik’in verdiği konserlerle sona erdi.Etkinliğe Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz da katıldı.
Kaş’ta yöresel ürünler etkinliği
Antalya’nın Kaş ilçesinde “Gürsu (Köyre) Mahallesi Yöresel Ürünler Etkinliği” gerçekleştirildi. Etkinlikte konserlerin yanı sıra, farklı yarışmalar yapıldı.
Kaş Belediyesince eski adı “Köyre” olan Gürsu Mahallesi’nde yöresel ürünlerin yaşatılması, tanıtılması ve yeni kuşaklara aktarılması amacıyla etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Gürsu Sosyal Yaşam Alanı’ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Kaş Belediyesince tamamlanan ve devam eden projelerden bahsederek, ilçedeki 54 mahalleye ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade etti. Mevcut kaynaklarla sınırsız talepleri karşılamak için gece gündüz mücadele ettiklerini belirten Başkan Ulutaş, “Bunu yaparken bütün kamu kurumlarımızla müştereken çalışıyoruz, bakanlıklarımızın desteğini alıyoruz. Önceki kaymakamlarımıza, bürokratlarımıza, milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

“Yöresel ürünleri etkinliklerle tanıtmaya çalışıyoruz”
Başkan Ulutaş, kültürel, sanatsal ve yöresel etkinliklerin önemini vurgulayarak, “Bunları bölgemizde çeşitli zamanlarda gerçekleştiriyoruz. Yürütülen bir projeyle Barak kilimi dokumacılığının yaşatılması için çalışıyoruz. Köyre tahinini, hem Türkiye’de hem de dünyada bu tür etkinliklerle daha iyi tanıtmaya çalışıyoruz. Üretilen bu ürünlerin pazar bulması noktasında gayret sarf etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da Gürsu’nun evladı olarak burada bulunduğunu ifade ederek, “Köyre’nin pekmezi, nerdeği, tahininin tanıtılması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan tahin ve nerdek götürdük. Köyre’nin tahinini çok sevdiler” dedi.
Başkan Ulutaş’ın olağanüstü bir performansla Kaş’a hizmet ettiğini dile getiren Uslu, kendisine projeler için ortaya koyduğu üstün performans, ilçeye verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti.

“Tahini markalaştırıyoruz”
Uslu, “Pekmezi, nerdeği, tahini markalaştırıyoruz ama Yörük kültürümüzü de markalaştırmak, devam ettirmek, gelecek nesillere aktarmak da bizim görevimiz. Bu kültürün özünde sevgi, dostluk, kardeşlik, doğayı sevmek, doğayla birlikte yaşamak var. Bunları da yaşatacağız, korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yarışmalar nefes kesti
Etkinlikte vatandaşların katılımıyla yöresel ürünlerle ilgili yarışmalar yapıldı. Tahin ve pekmez yeme yarışmasında Durmuş Avcı ve Meryem Kolak, yoğurt yemede Süleyman Aza birinci oldu. Yumurta taşıma yarışmasında Vildan Arıcı, sandalye kapmacada Hacer Kocakahya ve çuval giymede Hakan Şahin birinciliği elde etti. Birincilere ödül ve gram altın verilen etkinlik, sanatçılar Ümmü Erbil ve Ramazan Çelik’in verdiği konserlerle sona erdi.
Etkinliğe Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz da katıldı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop