mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Kepez’in Araba Müzesi’ne, Otomobil Festivalli açılış

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2023 - 15:39, Güncelleme: 21.09.2023 - 13:21
 

Kepez’in Araba Müzesi’ne, Otomobil Festivalli açılış

Kepez’in Araba Müzesi’ne, Otomobil Festivalli açılış

Kepez Belediyesi’nin eski Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın pamuk ambarından nostaljik bir müzeye dönüştürdüğü Antalya Araba Müzesi, 24 Eylül’de kapılarını Antalya Otomobil Festivali ile otomobil severlere açıyor.Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat adası Dokumapark’ta 2 bin 800 metre kare üzerine kurulan Antalya Araba Müzesi’nin resmi açılışı 24 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Eski Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın pamuk ambarından nostaljik bir müzeye dönüştürüldüğü Antalya Araba Müzesi, kapılarını Antalya Otomobil Festivali ile açıyor. Türkiye’nin dört bir tarafından katılacak otomobil tutkunları 24 Eylül’de, hem muazzam bir müzenin açılışına tanıklık edecek, hem de renkli bir festivalle buluşacak. Festivalde klasik ve modifiye araçlar sergisi, offroad etkinlikleri, motor showlar gerçekleştirilecek. Drift araç pilotları da festivale katılacak. Antalya Otomobil Festivali, klasik, modifiye, motor, offroad, drift araçlarının hepsinin bir arada olduğu Türkiye’nin ilk festivali olacak.Kepez Belediyesi’nin eski Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın pamuk ambarından nostaljik bir müzeye dönüştürdüğü Antalya Araba Müzesi, 21 farklı konsep ve konudaki sektörlerden oluşuyor. Nostaljik motorlar, otomobiller ve otobüslerin yer aldığı 77 araç ve uçaklar bulunuyor. Araçlar Türk otomobil tarihinde iz bırakmış ve tarihimizde bizim için önem arz eden eserlerden oluşuyor. Müzenin ilk koleksiyonu ve yüzde yüz yerli otomobil olan ‘Devrim Otomobili’, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal‘ın içinde hayatını kaybettiği ambulans, ‘Çiçek Abbas’ filmindeki kırmızı dolmuş, ‘Şoför Nebahat’ filminde ki taksi, Zeki Müren’ in Antalya ya geldiği otomobil, Kıbrıs barış harekatında kullanılan askeri Jeep, ilk Türk uçağı olan VECİHİ K-VI’nın gerçeğe en yakın replikası, Nuri Demirdağ’ın ürettiği ilk Türk Yolcu uçağı Nu.D-38, müzedeki sayılı eserler arasında yerini alıyor.1951 Model Desoto Diplomat ve Şöför Nebahat filminde kullanılan araç müzenin de en eski araçları arasında yer alıyor.
Kepez’in Araba Müzesi’ne, Otomobil Festivalli açılış
Kepez Belediyesi’nin eski Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın pamuk ambarından nostaljik bir müzeye dönüştürdüğü Antalya Araba Müzesi, 24 Eylül’de kapılarını Antalya Otomobil Festivali ile otomobil severlere açıyor.
Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat adası Dokumapark’ta 2 bin 800 metre kare üzerine kurulan Antalya Araba Müzesi’nin resmi açılışı 24 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Eski Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın pamuk ambarından nostaljik bir müzeye dönüştürüldüğü Antalya Araba Müzesi, kapılarını Antalya Otomobil Festivali ile açıyor. Türkiye’nin dört bir tarafından katılacak otomobil tutkunları 24 Eylül’de, hem muazzam bir müzenin açılışına tanıklık edecek, hem de renkli bir festivalle buluşacak. Festivalde klasik ve modifiye araçlar sergisi, offroad etkinlikleri, motor showlar gerçekleştirilecek. Drift araç pilotları da festivale katılacak. Antalya Otomobil Festivali, klasik, modifiye, motor, offroad, drift araçlarının hepsinin bir arada olduğu Türkiye’nin ilk festivali olacak.
Kepez Belediyesi’nin eski Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın pamuk ambarından nostaljik bir müzeye dönüştürdüğü Antalya Araba Müzesi, 21 farklı konsep ve konudaki sektörlerden oluşuyor. Nostaljik motorlar, otomobiller ve otobüslerin yer aldığı 77 araç ve uçaklar bulunuyor. Araçlar Türk otomobil tarihinde iz bırakmış ve tarihimizde bizim için önem arz eden eserlerden oluşuyor. Müzenin ilk koleksiyonu ve yüzde yüz yerli otomobil olan ‘Devrim Otomobili’, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal‘ın içinde hayatını kaybettiği ambulans, ‘Çiçek Abbas’ filmindeki kırmızı dolmuş, ‘Şoför Nebahat’ filminde ki taksi, Zeki Müren’ in Antalya ya geldiği otomobil, Kıbrıs barış harekatında kullanılan askeri Jeep, ilk Türk uçağı olan VECİHİ K-VI’nın gerçeğe en yakın replikası, Nuri Demirdağ’ın ürettiği ilk Türk Yolcu uçağı Nu.D-38, müzedeki sayılı eserler arasında yerini alıyor.
1951 Model Desoto Diplomat ve Şöför Nebahat filminde kullanılan araç müzenin de en eski araçları arasında yer alıyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop