mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com

Kurtuluş hikayesi halk danslarıyla anlatıldı

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2023 - 11:53, Güncelleme: 12.06.2023 - 11:24
 

Kurtuluş hikayesi halk danslarıyla anlatıldı

Kurtuluş hikayesi halk danslarıyla anlatıldı

Antalya Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için hazırladığı “Cumhuriyet’in 100’ü” isimli gösterisiyle Türkan Şoray Kültür Merkezi sahnesindeydi. 148 amatör dansçının sahne aldığı gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı.Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Antalya Halk Dansları Kültür Sanat Derneği eğitmenleriyle birlikte bu özel gösteri için hazırlıkları aylar öncesinde başladı. Alkım Kahyaoğlu, Aytuğ Kısaç ve Ebru Özkan tarafından senaryo, kurgu ve koreografisi hazırlanan gösteride Antalya Halk Dansları Kültür Sanat Derneği Başkanı Tunç Taşal ve Başkan Yardımcısı Onur Durak görev aldı. Oyuncu koçluğunu ise Erhan Kargın üstlendi.Gösteride yaşları 7’den 70’e değişen 148 amatör dansçı görev aldı. Gösteride Çanakkale Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı’nın son günlerine kadar uzanan dönemde Anadolu’nun dört yanında yaşanan hüzünler, sevinçler, fedakarlıklar ve Anadolu’ya hakim olan bağımsızlık ruhu halk danslarıyla anlatıldı.Gösteri ‘Diriliş, Direniş ve Kutlama’ ismiyle üç bölüm ve 2 perde olarak sergilendi. Birinci bölümde Çanakkale Savaşı sonrasında Samsun’da başlayan bağımsızlık mücadelesi anlatılırken, ‘Direniş’te bu mücadelenin Anadolu’ya yayılması aktarıldı. Gösterinin son bölümü ‘Kutlama ’da ise 9 Eylül sabahı İzmir’de Mustafa Kemal Atatürk’ü karşılayan çocukların, kurtuluş kutlamalarını başlatarak tüm sevincin tüm Anadolu’ya yayılması ele alındı. Halaylar, horon ve zeybeklerin hikayelerle bütünleştirildiği gösteri, Anadolu’nun dört bir yanından insanların kurtuluş kutlaması için Ankara’da buluşmasıyla sona erdi.Müzikleri, kostümleri ve efektleriyle adeta görsel bir şölene dönüşen gösteri, dakikalarca ayakta alkışlandı. Gösteriyi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal da izledi. Gösterinin ardından Uysal, “Destansı kurtuluş mücadelemizin anlatıldığı bu gösteri Muratpaşa’mızda da her şeyin en iyisinin yapıldığının bir kanıtı. Emeği geçen herkesi, dansçılarımızı, çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum’ dedi.
Kurtuluş hikayesi halk danslarıyla anlatıldı
Antalya Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için hazırladığı “Cumhuriyet’in 100’ü” isimli gösterisiyle Türkan Şoray Kültür Merkezi sahnesindeydi. 148 amatör dansçının sahne aldığı gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı.
Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Antalya Halk Dansları Kültür Sanat Derneği eğitmenleriyle birlikte bu özel gösteri için hazırlıkları aylar öncesinde başladı. Alkım Kahyaoğlu, Aytuğ Kısaç ve Ebru Özkan tarafından senaryo, kurgu ve koreografisi hazırlanan gösteride Antalya Halk Dansları Kültür Sanat Derneği Başkanı Tunç Taşal ve Başkan Yardımcısı Onur Durak görev aldı. Oyuncu koçluğunu ise Erhan Kargın üstlendi.
Gösteride yaşları 7’den 70’e değişen 148 amatör dansçı görev aldı. Gösteride Çanakkale Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı’nın son günlerine kadar uzanan dönemde Anadolu’nun dört yanında yaşanan hüzünler, sevinçler, fedakarlıklar ve Anadolu’ya hakim olan bağımsızlık ruhu halk danslarıyla anlatıldı.
Gösteri ‘Diriliş, Direniş ve Kutlama’ ismiyle üç bölüm ve 2 perde olarak sergilendi. Birinci bölümde Çanakkale Savaşı sonrasında Samsun’da başlayan bağımsızlık mücadelesi anlatılırken, ‘Direniş’te bu mücadelenin Anadolu’ya yayılması aktarıldı. Gösterinin son bölümü ‘Kutlama ’da ise 9 Eylül sabahı İzmir’de Mustafa Kemal Atatürk’ü karşılayan çocukların, kurtuluş kutlamalarını başlatarak tüm sevincin tüm Anadolu’ya yayılması ele alındı. Halaylar, horon ve zeybeklerin hikayelerle bütünleştirildiği gösteri, Anadolu’nun dört bir yanından insanların kurtuluş kutlaması için Ankara’da buluşmasıyla sona erdi.
Müzikleri, kostümleri ve efektleriyle adeta görsel bir şölene dönüşen gösteri, dakikalarca ayakta alkışlandı. Gösteriyi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal da izledi. Gösterinin ardından Uysal, “Destansı kurtuluş mücadelemizin anlatıldığı bu gösteri Muratpaşa’mızda da her şeyin en iyisinin yapıldığının bir kanıtı. Emeği geçen herkesi, dansçılarımızı, çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum’ dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve alanyakenthaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
vip bayan
petshop